Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (343)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Po všech stránkách rutinní kriminálka s nezbytným strejdou štětkokuchem, napětím na bodu mrazu a sbírkou okoukaných žánrových klišé. Pozitivním jevem určitě je, že jde zase jednou o film, v němž není afektosaurus Nicolas Cage směšně trapný. Dokonce si ani nepřejete, aby po pěti minutách umřel a roli převzala cvičená opice - zanedbatelné plus. Finále o ničem, za Aljašku dík. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Klasický krimi thriller modernej doby so scenárom podľa skutočnej udalosti. Síce som od nadšenia neskákal na stoličke, ani mi film neochromil moje zmysly, dokonca by sa tu našlo aj pár nudnejších miest, v ktorých tempo ide rapídne dolu, ale všetko je vynahradené perfektným prostredím a výborným hereckým duetom: Cage-Cusack. Myslím, že nadpriemer si tento snímok zaslúži. 70/100 ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Pro diváka zmlsaného Fincherovým Zodiacem je The Frozen Ground jen rutinním filmem na sobotní večer, který nespasí ani Vanessa Anne Hudgens v negližé. Zamrzí snad jen účast Radhy Mitchell, která se pomalu ale jistě zabydluje v rolích hodných a milujících manželek, což je posun, který mi k buchtě bojující s démony v Silent Hillu a nemrtvými v The Crazies, vůbec nesedí. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • Skutočná Cindy Paulson (Vanessa Hudgens) z Anchorage po vyriešení prípadu natrvalo odišla. Jediný raz, čo sa vrátila na Aljašku, bola práve príležitosť nakrúcania tohto filmu, kedy navštívila Walkera na pľaci počas nakrúcania. (Arsenal83)
  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. července 2013 v Nizozemsku. (Varan)

Reklama

Reklama