Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (343)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Poctivá mrazivá kriminálka s hutnou atmosférou v temném prostředí, co rozhodně nemá v úmyslu diváka rozehřát. Jde si ve svých kolejích realismu, kde těžko najít nečekané zvraty, bouřlivé efekty, či šílené fantasmagorické prvky. Ona holá pravda je obvykle velice obyčejná, nenápadná, nečekaná a tak trochu nudná. Podobně jako život váženého kuchtíka Boba, či kdo to byl, nemám zájem jeho životopis dál pitvat nebo študovat. Co se cení kromě přirozených hereckých výkonů je vůbec počin natočit tak otřesnou skutečnost o lidech mezi námi. Budiž blahořečeno, že se občas najde někdo, komu záleží na své práci, na cizích osudech, na tom, jak o malé procento snížit statistiku zločinnosti nebo rovnou hnusné zlo zastavit. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hudgens v dokonalej polohe: hrať, to nevie, ale čo tak sfetovaná a zničená prostitútka? To je už rola na mieru. Cage s Cusackom si zase mohli kľudne vymeniť aj roly, obaja kľudne môžu hrať slizkého vraha, hoci Cusackovi to ide akosi úplne prirodzene. Film ponúka poznanie, že streľba v aljašských lesoch nemusí bezpodmienečne znamenať ohňostroj či reguláciu medveďov. A rovnako tak, že 50 Cent by nikdy nemal mať vlasy ani vo forme parochne. S nimi totiž pripomína španielskeho cavaliera a v jeho brandži je jediným psom predsa Snoop Dogg. ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Zdařilý mix krimi s mysteriózním thrillerem, který zaujme nejen svým prostředím, ale rovněž příběhem. Nezklamal ani Nicolas Cage, jenž do mrazivé atmosféry dokonale zapadl. Pochválit však musím i výběr ostatních herců. Zmrzlá zem se velice dobře sleduje, divák je udržován v určitém napětí a je-li snímek opravdu založen na skutečném příběhu, neubrání se husí kůži po těle. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Nicolas mě ztratil během první třetiny snímku.... Žel bohu, už mě nenašel a já jeho taky ne. Prostě, ke konci jsem se dostala jen díky tomu, že jsem utlumená Dithiadenem a nemám sílu se nějak rychleji rozhodovat. Možná bych teď vypadala skvostně u tyče, nebo na řetězu v nějaký pracovně zběsilého lovce. Bohužel, nic z toho se dnes nestane, a tak musím říct, že tohle mi jen připomínalo Zodiaca. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)
  • Brie Larson sa zúčastnila castingu na rolu Cindy Paulson. Tam svoju scénu prehnala natoľko, že vystrašila aj samotného režiséra. Nakoniec bola z tejto úlohy vyradená, ale z iného dôvodu: producenti si mysleli, že keďže má výšku 170 cm, nemala by hrať postavu Cindy, ktorá mala 158 cm. Úlohu preto neskôr dostala Vanessa Hudgens s výškou 155 cm. (Arsenal83)

Reklama

Reklama