Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (343)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Film studený jak Aljaška sama a přesto v podstatě úderný a na jisté úrovni. Je třeba mu v první řadě odpustit fakt, že v některých potenciálních chvílích se kecá na úkor dění, což tak trochu nahrává stereotypu. Přesvědčivé duo Cusack-Cage však sklízí u mě ovace díky velkým sympatiím. Finále přiměřeně graduje a emotivní výslech Hansena je třešničkou na dortu. Rutinní thriller, avšak v některých aspektech překvapivý. 65% ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Konečne niečo poriadne od Disneyho, tá Vanessa Hudgens. Po nepozerateľnom High School Muzikále sa mi už páčila v Spring Breakers a teraz opäť. Má niečo do seba, dobre sa na ňu pozerá, herecky skorej priemer ale zlé to tiež úplne neni. V jednej scéne dokonca prehrala Cagea :) Aj tak ho mám rád. Na hercoch vlastne stojí celý Frozen Ground, na dobrom castingu a perfektnom Cusackovi a preto tomu dávam štyri. Aj keď nejde o nič nové, niektoré dialógy sú strašne papierové a pátosom sa nešetrilo. Zo sympatií ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hudgens v dokonalej polohe: hrať, to nevie, ale čo tak sfetovaná a zničená prostitútka? To je už rola na mieru. Cage s Cusackom si zase mohli kľudne vymeniť aj roly, obaja kľudne môžu hrať slizkého vraha, hoci Cusackovi to ide akosi úplne prirodzene. Film ponúka poznanie, že streľba v aljašských lesoch nemusí bezpodmienečne znamenať ohňostroj či reguláciu medveďov. A rovnako tak, že 50 Cent by nikdy nemal mať vlasy ani vo forme parochne. S nimi totiž pripomína španielskeho cavaliera a v jeho brandži je jediným psom predsa Snoop Dogg. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)
  • Skutočný Robert Hansen počas natáčania filmu ešte žil. Zomrel prirodzenou smrťou 21. augusta 2014 v Alaska Regional Hospital v Anchorage. (Arsenal83)
  • Skutočný Hansen (John Cusack) sa priznal k zabitiu 17 žien, ale mapa nájdená pri prehliadke jeho domu mala 24 X s telami nájdenými v blízkosti väčšiny označených miest. Muži zákona sa domnievajú, že zabil až 30 žien. Vo svojom priznaní priznal, že znásilnil až 50 žien. (Arsenal83)

Reklama

Reklama