Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 3

Recenzie (356)

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Když si nezvolím dědice, nebude budoucnost.......... Pes Ozzy je Boží srandista. Svět v lese je nádherně kreslený. Choreografie soubojů je povedená. Hudba dobrá. Dobrodružství velké. CITÁT - Letíš ze šnekama........ Slimák a šnek jsou supr dvojka, dodávají příběhu tu správnou komediální náladu. Na jedné straně mají starosti o osud říše, ale na druhé to berou s humorem. CITÁT - Mám nápad! Všichni se schovejte do ulit!................ Já se královsky bavil, děti taky. Tak co vy? ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Ja som teda spokojná. Krásna animácia, sympatické postavy aj som sa zasmiala, aj to bolo dojemné, a síce som chcela úplne iný koniec, som týmto filmom tak či tak nadšená. Vždy ma vedia obmäkčiť rozprávky, ktoré to hrajú na city formou prírody či zvieratiek. No a čo by to bolo za rozprávku keby tam nie sú dáke tie postavy, ktorých jedinou úlohou je baviť. Slimák a slizniak boli veľmi podarená dvojka a ich "vtipy" fajn pobavili. A trojnohý uslintaný pes bol tiež fajn. Mimochom len mne sa zdalo, že otec M.K. sa podobá na Conana O'Briena? Myslela som, že tu nájdem jeho meno, že ho daboval a nikde nič. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)

Reklama

Reklama