Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspešná právnička Claire Kubik (Ashley Judd) žije svoj život bez zaváhaní. Skvelá kariéra, nádherný dom a to najdôležitejšie: úžasný manžel. Vedľa nej stojí človek, ktorého miluje a koho pozná lepšie ako kohokoľvek iného. Lenže čo ak sa sa všetko, čo pozná a všetko čo vie ukáže ako lož. Táto nočná mora sa pre Claire stala skutočnou a to všetko po nepodarenej lúpeži u nich doma. Krátko po nej pri dverách stoja agenti FBI jej milovaného manžela Toma odvádzajú v putách. Zdá sa, že Tom sa v skutočnosti volá Ronald Chapman a pred pätnástimi rokmi bol súčasťou tajnej vojenskej operácie v Latinskej Amerike, ktorá sa zmenila na masaker civilistov. Tom sa pred očami svojej milovanej ženy priznal ku všetkému okrem zodpovednosti za masaker. V skutočnosti si však ktosi veľmi želá, aby bol odsúdený. Práve Tom totiž môže identifikovať skutočných vinníkov. Mužov, ktorí vydávali a vykonávali rozkazy zabíjať civilistov. Tak, či onak, onedlho začne súd a Claire je rozhodnutá svojmu manželovi pomôcť. Nepozná však prostredie vojenského súdu a tak se obráti na skúseného vojenského právnika Charlieho Grimesa (Morgan Freeman). Ich cesta za hľadaním pravdy ich však môže stáť život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

T2 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu výborné rozohraná aby to tá druhá takmer všetko potopila a u režiséra Carla Franklina zas to nie je nič nové(viď. Prezumcia viny). Veru k dispozícii mal výborných hercov ako Ashley Judd - Morgan Freeman - James Caviezel a len vďaka ním je tento thriller stráviteľný a ako tak v určitých rovinách gradovaní..., o jednoduchosti konca filmu škoda hovoriť ako by nevedel už kam sa posunúť. ║Rozpočet $42miliónovTržby USA $41,543,917Tržby Celosvetovo $63,781,810 ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Tuctové právnické drama s logickými dírami ve scénáři a "nečekanou" pointou, která staví celý příběh na hlavu a výsledný dojem tak dost kazí. Škoda také, že Morgan Freeman nedostal více prostoru a trochu nečekaně tak hraje až druhé housle. High Crimes není špatným filmem, ale ten směšně přepointovaný závěr tomu absolutně nesedí. 50% ()

Reklama

Slavníkovec 

všetky recenzie používateľa

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik (Ashley Judd) naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma (Jim Caviezel) s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí důvtipného právníka (Morgan Freeman), který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru (a dokonce i vlastní život) aby odhalila pravdu. Těžký zločin - nudný thriller z prostředí vojenského soudu. Konec protáhli jen z hlediska komerční nudy. Dějový roviny, že by se v tom prase poznalo. Na to, že zde hrajou hvězdy 1. formátu, tak je to výkon leda tak imbecilních tvůrců. Prve jsem dal 3 teď už nemůžu říci nic jiného než, Kdo si JAG neoblíbil, ať nesleduje "Těžký zločin" ()

Luqi 

všetky recenzie používateľa

Súdnych procesov z prostredia armády tu už bolo habadej a tak sa to scenáristi pokúsili posunúť ďalej dvoma prvkami: veľmi výrazným nátlakom na obhajcov aj v podobe pokusov o vraždu, ktorého cieľom bolo vytvoriť napätie a druhá bol prekvapujúci záver kedy sa z nevinného nakoniec vykľul vrah.............. Bohužiaľ spojením týchto vecí logika dostala totálne na frak, čo u takéhoto žánru by sa stávať nemalo . .............. A keď už teda to prekvapenie na záver, načo preboha tá klišeovitá bitka a strieľanie, veď to sa dalo urobiť oveľa lepšie............... Nečakal som od toho veľa a ani som nedostal........... ()

Kozlowski8 

všetky recenzie používateľa

Claire a Tom si žijí spokojený život, jsou úspěšní, pokoušejí se o miminko... Z tohoto idylického rozpoložení je vytrhne razantní zákrok FBI v jejich domě, odvedení Toma v poutech a jeho obvinění z těžkého zločinu. Slušný scénář a režie, ne nijak dominantní, ale příjemná hudba, sympatický rošťácký zjev Morgana Freemana a především fakt skvělá Ashley Judd, která byla opravdová a přirozená, ať plakala, byla naštvaná, nebo zářila štěstím. Moc jsem si její hraní vychutnával, jako celý film. 75%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama