Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben Jahrvi (Fisher Stevens) sa najnovšie živí na ulici ako predavač malých robotov, akýchsi miniverzií Čísla 5 - ale keďže nemá obchodného ducha, takmer by prepásol jedinečnú príležitosť! Jeho malé roboty totiž okúzlia peknú Sandy Banatoniovú (Cynthia Gibb), nákupcu veľkej firmy. Našťastie je tu kolega z ulice, predavač hodiniek Fred Ritter (Michael McKean) - a kým sa Ben spamätá, je z neho veľkovýrobca hračiek! Smolou je, že si novopečení podnikatelia pre svoju výrobnú linku vybrali miesto, kde sa práve skupina lupičov chystá na krádež diamantov... V boji s gangstrami, ktorí sa neštítia ničoho, však obaja muži dostávajú nečakaného spojenca - skutočného robota Číslo 5! Vojna s lupičmi sa teda môže začať... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (157)

A.L.E.S. 

všetky recenzie používateľa

Se změnou režiséra vůbec nepřišla horší kvalita filmu, jak tomu většinou bývá. Kompletně sešrotovaný Johnny 5 mi ve druhé polovině filmu rval srce, což vyvrcholilo jeho oživováním, kdy jsem byl skutečně naměkko. Navíc se lze poučit, že ošklivost a zloba tkví v něčem jiném, než ve vzhledu. Rytmická doprovodná hudba a zmatkářský Ben ještě posílili hodnocení, takže není důvod robotovi nedůvěřovat. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Fajn bylo, že Benova postava dostala oproti jedničce víc prostoru, kterej se povedlo sympaticky zužitkovat a kvalita vizuálních efektů je i po letech koukatelná. Míň už potěší slabší příběh (spoustu náhod a nelogičností budiž prominuto jako přirozená součást tohohle žánru před několika desetiletími zpátky), skromnější výprava, menší porce akce nebo nepříliš zajímavej Benův parťák, tři slabší hvězdy. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Krásne nostalgické spomienky na návštevu kina v ranných deväťdesiatych rokov v kine Devín. Po desaťročiach tento filmík samozrejme už tak nefungoval, avšak stále ide o slušnú rodinnú zábavu. Základom úspechu je však stále solídny ústredný nápad a nejaké nové sa k prvému, o niečo lepšiemu filmu nepridávajú. Vtipné je, že tu spoznávate exteriéry Toronta, ale príbeh sa odohráva v USA. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Robůtek a jeho indický inženýr jsou pořád roztomilí, ale co si budeme namlouvat, je to prostě nastavovaná kaše... Chvilku jsem přemýšlel, co mi tak připomínala scéna, kde toho robota přepadne banda těch zlých a rozbije ho - a pak mi to došlo. Tohle: https://www.youtube.com/watch?v=swykWVwtUvk. BTW, všimli jste si, jak moc časté bylo v osmdesátkách téma člověk/stroj (Terminátor, Robocop, Short Circuit, Alien...) ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Jeden z filmov môjho detstva, pri ktorom krásne spomienky hravo prebíjajú triezve uvažovanie - neviem, ako sa na to pozerajú iní, ale pre mňa je toto pokračovanie rodinnej komédie nádhernou exkurziou do čias dávno minulých, akási priepustka zo šedivej a smutnej reality, v ktorej som nadobro uviazol. Viem, v takýchto situáciách by som sa zrejme mal vedieť odosobniť, ale vraziť Johnymu Päťke nôž do chrbta? Nikdy! ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)
  • Když si Číslo 5 (Tim Blaney) poté, co jej Oscar (Jack Weston) a jeho kumpáni (David Hemblen, Don Lake) vážně poškodí, u zaparkovaného auta otevírá kapotu a odpojuje z něj autobaterii, tak je na ní vidět nápis „Die Hard“. Přestože jde o název skutečného a dodnes existujícího výrobce autobaterií, má tento nápis také význam "bytosti, kterou je obtížné eliminovat". V podobné pozici byl i John McClane (Bruce Willis) ve filmu Smrtonosná past (1988), kde také čelil přesile padouchů. Dlužno dodat, že původní anglický název Smrtonosné pasti je Die Hard. Vzhledem k tomu, že Past měla premiéru pouze o měsíc před tímto filmem, jde pravděpodobně pouze o náhodu. (Dinsberg)

Reklama

Reklama