Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (429)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Moonraker je veľmi zvláštny film. Počas jeho sledovania som sa nemohol ubrániť porovnávaniu s inými snímkami s tej doby. Hlavne ku koncu je inšpirácia Kubrickovej vesmírnej odyssei a Lucasových hviezdnych vojen badateľná, ALE bol som veľmi prekvapený, že aj napriek tomuto uvedomeniu, pre mňa film nestratil nič na svojej hodnote. Pretože nech sa delo na plátne čokoľvek tak som vždy sledoval Jamesa Bonda, a aj keď porušoval všetky základné fyzické a reálne zákony, ako opäť nenudil a predviedol - aspoň mne osobne - kus poctivého dobrodružstva. Gilbertová posledná Bondovka sa dá ľahko porovnať s jeho predchádzajúcou - Agent, ktorý ma miloval - v ktorom zase hlavný hrdina chce vytvoriť vlastné podvodné mesto - v Moonrakerovi je to vesmírne miesto a aj keď majú tieto dve Bondovky na prví pohľad veľa spoločného, každá je rozdielna. Osobne sa mi to veľmi páčilo. Roger Moore dokázal, že je rovnako dobrý Bond ako Connery a jeho vystupovanie je sebavedomé a hlavne omnoho viacej ironické ako v Conneryho prípade. Plus Richard Kiel ako Jaws bol ako obvykle neprekonateľný. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 11 - Když jsem tuto bondovku viděl poprvé, tak se mi líbila. S odstupem let jsem na ni jaksi zanevřel, ovšem když jsem ji zhlédl opět ('08), tak mě zaujala a troufám si tvrdit, že je jedna z těch nejlepších. Neustále se něco děje, často se střídá prostředí, jsou tu hezké herečky a Bond-girl a Roger Moore zde předvádí dokonalou uhlazenost a eleganci. Nezapomenutelná je scéna v sanitce, na lanovce, při startu Moonrakera, záporák Jaws, samotný závěr a hlášky agenta 007 či "zápich" pana Q na samém konci :) Plán hlavního zloducha, jakoby inspirován Hitlerem (nová a dokonalá rasa, vyvolení jedinci). Povedená bondovka. Po dalším zhlédnutí ('12) ubírám hvězdičku, protože tentokrát mě místy komediální až parodické vyjádření 007 vadilo. Výše uvedené klady souhlasí, ale finále v kosmu je už příliš. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

#11 - Z dovtedy natočených bondoviek sa jedná podľa môjho asi o najslabšiu variantu špiónových príbehov. Dej nemá až takú účinnú zložku, ktorou doteraz prekvapovali jeho časti, nemá dobrú bond-girl, nemá dobrého Bonda. Moore nám starne a je to očividné. V súbojoch na telo už nestíha a keď mázviesť nejakú ženskú obeť, príde mi tá staroba neprirodzená. Navyše parodickosť v niektorých scénach je nanajvýš nevkusná, 'Čeľuste' už tiež nebol až taký účinný ako predtým a laserová myšlienka u mňa tiež stroskotala. 55%. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Šílený sci-fi který mi připomělo krásné 70 roky z toho nejlepšího. Tenhle film s Bondem mi přišlo že to ani není moc Bond spíše takové scífko, co v první řadě musím pochválit je opravdu zábavné prostředí které nenechá chladným a plno vychytaných scén, žel bohu Moorea moc rád nemám a považuju ho za druhého nejhoršího Bonda, bohužel není mi moc sympatický, tenhle díl je pro mě průměr. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film Moonraker obsahuje prvky dobrodružného, akčného aj sci-fi žánru, v ktorom sa hlavnej úlohy agenta 007 Jamesa Bonda zhostil Roger Moore. Bond opäť zachraňuje svet, ktorý chce zničiť veľmi bohatý zločinec pomocou plynu rozprášeného v atmosfére. Ten má vymiesť všetko ľudstvo na Zemi. Sám vyvíja vo svojom hviezdnom mestečku novú elitnú dokonalú rasu, ktorá po dobu pôsobenia plynu prežíva na obežnej dráhe vo vesmírnom komplexe. Moonraker je jeden z nejvýpravnejších a najúspešnejších bondovských filmov. Za technické triky a ohromujúce efekty sa Lewisovi Gilbertovi dostalo veľa chvály. Jedná sa o jeden z mojich najobľúbenejším filmov s Jamesom Bondom. ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (39)

  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Při honičce v Benátkách používá jeden z Draxových zabijáků samopal MP 40, který používala německá armáda za 2. světové války. (Axarus)
  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama