Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola majetkom ešte rodu Romanovcov. Táto drahá starožitnosť však teraz z Moskvy zmizla. Honba, ktorá sa zmiznutím odštartovala privádza Jamesa Bonda (Roger Moore) na stopu tým, ktorí sa o starožitnosť uchádzajú najusilovnejšie. A ako muž s dobrou intuíciou tuší, že za prípadom sa skrýva oveľa viac, ako pár miliónov dolárov. Je tu totiž šialený ruský generál Orlov, ktorý chce zaútočiť na Nemecko, aj keď jeho nadriadení sú zásadne proti. Lenže Orlov je príliš tvrdohlavý, aby sa nechal len tak odradiť. Kľúčovým ťahom v operácii bude získať si dôveru krásnej ženy s tetovaním chobotničky. Bond je na takéto misie predsa expert... (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (343)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Ach, Jamesi…“ Na rukou už dávno stařecké skvrny, po uběhnutí pár metrů dýchavičnost a kyčle vyviklané jak mléčné zuby, přesto ženy celého světa nepřestávají ve svých ložnicích toužebně vzdychat.. Jeden z těch zábavných snímků nula nula sedmičky s lokomotivou značky Mercedes, originálním krokodýlím plavidlem či poněkud over the top závěrem artistického útoku na Chánův palác a někdo všímavější, jako třeba já, v něm může najít i dokonalý crossover James Bond vs. Sandokan.. A Tosime, je to proto, že se k Mooreovi, jakožto sarkastickému agentovi jejího veličenstva, báječně hodí a navíc, vždyť 007 je vlastně takový britský Honza Zeman.. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že úvodná predtitulková sekvnecia je impozantnejšia a vo väčšine iných ohľadoch lepšia ako to, čo nasleduje potom. Cirkusantský námet sa do bondovky nejako nehodí a Bond zamaskovaný ako klaun pôsobí skôr trápne ako úsmevne. Predsa je to však ešte stále nadpriemerná zábava a dokáže diváka zaujať. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

902 10 

všetky recenzie používateľa

klasicka moorovka, ktera ale trochu trpi jednim typickym bondovskym neduhem - mirnou roztristenosti pribehu, zpusobenou nizkym charismatem nekterych vedlejsich postav. jinak receno kvalita snimku ve chvili, kdy ze sceny mizi roger moore jde rapidne dolu. a to je velka skoda, protoze do setkani bonda s bondgirl na ostrove jde vsechno skvele, jenze maud adams (nejen) me zrovna moc nesedla, popravde je to asi nejhorsi bondgirl vubec a neujasnena postava hlavniho zaporaka (general orlov ma charisma asi jako zidle a khamala khana a jeho partu by vyridil i martin tomsa) film stahuje hodne dolu, ale to se vzdy na scene zjevi roger moore, ktery dela co muze a nechava zapomenout na nektere nudnejsi pasaze, kterych ale nastesti neni tolik. krome bondgirl a 2! hlavnich zaporaku se tu nastesti vyskytuje dostatek zajimavych vedlejsich postav, at uz je to 2.bondgirl, gobinda nebo "mishka und grishka". potesi i nebyvale velky prostor pro Q. da se rict, ze narozdil od moonrakera se v octopussy podarilo z te rozvleklosti obratne vybruslit a za to patri dik zejmena skvelemu vykonu rogera moora. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (40)

  • Natáčelo se od 10. srpna 1982 do 25. ledna 1983 v Anglii, Západním Německu, Indii a v Utahu. (Varan)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)
  • Bond používá hodinky značky SEIKO, konkrétně typ DXA001, který dokázal přenášet obraz. V době vzniku filmu se jednalo o nejmenší televizi na světě a naprostý hodinářský unikát. (Redix)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama