Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola majetkom ešte rodu Romanovcov. Táto drahá starožitnosť však teraz z Moskvy zmizla. Honba, ktorá sa zmiznutím odštartovala privádza Jamesa Bonda (Roger Moore) na stopu tým, ktorí sa o starožitnosť uchádzajú najusilovnejšie. A ako muž s dobrou intuíciou tuší, že za prípadom sa skrýva oveľa viac, ako pár miliónov dolárov. Je tu totiž šialený ruský generál Orlov, ktorý chce zaútočiť na Nemecko, aj keď jeho nadriadení sú zásadne proti. Lenže Orlov je príliš tvrdohlavý, aby sa nechal len tak odradiť. Kľúčovým ťahom v operácii bude získať si dôveru krásnej ženy s tetovaním chobotničky. Bond je na takéto misie predsa expert... (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (343)

molotov 

všetky recenzie používateľa

Asi to není tak špatný na dvě hvězdičky, ale když mě přijdou všechny (úplně všechny) bondovky jako parodie. Děj je vždy trapný, humor suchý a jediný na co se dá koukat jsou bondgirls. Bondovky jsou jako příběhy Austina Powerse, až na to, že se berou vážně a to je na nich to nejzábavnější. Vždy když jsem nějaká bondovka, tak si říkám, to se zase nasměju. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 13 - Spíše slabší bondovka... Roger Moore již viditelně zestárlý, což se snaží kompenzovat řadou převleků a vtipem. V souvislosti s věkem je asi nejžalostnějším pohledem celého filmu scéna, když starý Q svorně se starým Bondem letí v balónu. Co však nelze Chobotničce upřít, tak atmosféra a několik akčních scén (rvačka na střeše vlaku či Bond pronásledován vrhačem nožů). ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Noo klesá úroveň, klesá. Roger Moore mal skončiť už pred 4. rokmi, no oni ho tu stále držia. Už tu nefunguje takmer nič. Nefungujú flirty so ženami, ktoré by mu mohli byť dcéry, nefungujú akčné scény, pri ktorých je však výrazne dotovaný dablérmi dokonca tu nefungujú ani humorne ladené scény, ktoré bondovkám absolútne nesvedčia. Jediné, čo tu funguje je prostredie. India, ako nie veľmi okukaná destinácia pôsobí veľmi exoticky. Kamir Bedi niekdajší Sandokan tu má zápornú rolu no pri ňom mi to tiež nie veľmi sedelo. Tiež nie veľmi charizmatický a hrozne nesympatický záporák vyzerá dosť umelo. Nedostatky však, a hlavne, v mužských očiach vyvažuje poriadna dávka nádherných žien. Čo sa tíka samotnej bondgirl, teda bondwoman (pretože aj produkcia asi pochopila, že nejaká 25 by po boku dedka vyzerala smiešne) je síce sexi no od ostatných sa odlišuje hlavne rokom narodenia. Zápletka a scenár sa opäť drží pri zemi a je ladený viacej realisticky. Oproti niekdajším je film slabota. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Co naplat, úvod zase nejlepší. První hodina ale celá celkem ujde. Indie je fajn. Docela zajímavý a zábavný průběh. Druhá polovina však začíná těžce zmatkovat. Záporňáci vsadili na kvantitu, a zapomněli na kvalitu. Zlom nastává u WTF polibku s hlavní bond girl. Od té doby se z toho stává opět čím dál tím větší ptákovina. Z druhé hodiny si pravděpodobně nezapamatuju vůbec nic. I když ono asi ani z té první. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (40)

  • Ve filmu parkrát zazní označení "Majetek dámy", originále "The Property of a Lady", což je název "bondovské" povídky od Iana Fleminga. (cheyene)
  • Filmová hláška "Já bych ty peníze rychle utratil, pane Bonde," kterou pronese Kamal (Louis Jourdan) na adresu Bonda (Roger Moore) poté, co jej agent 007 porazí v kostkách, zaznívá ve Flemingové knize "Moonraker". (cheyene)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama