Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
Ukážka z filmu 1

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Ukážka z filmu 1

Recenzie (381)

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Nejen ženy, ale Anglie znovu potřebuje svého hrdinu! Agent, který mě miloval a Roger Moore se vrací a staví laťku svých bondovek velmi vysoko. Lotus Esprit jako legendární nezapomenutelné auto, které zvládá scény na silnici i pod vodou. V úvodu si James skvěle zajezdí na lyžích a během filmu si to bude v pěstním souboji rozdávat s bourákem jménem Jaws (Richard Kiel). Roger Moore se posouvá na žebříčku a nebojí se vytvořit nejlepšího britského agenta tajné služby. (86 procent) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 10 - Řadil bych tuto bondovku mezi ty nejlepší. Vynikající (megalomanský) plán Stromberga, nezdolný přískok Čelisti, spojení agentů SSSR a VB, atmosferické scény v Egyptě, akční záběry na moři, veliká bitva na lodi Liparus, ohromující sídlo Atlantida, zkrátka povedené pokračování 007! Přece jen musím uznat, že Roger Moore měl něco do sebe..rozhodně si troufám tvrdit, že měl štěstí na filmy (nutno ale respektovat styl, kterým se tehdy bondovky ubíraly) a na bondgirls. Jediným háčkem u něj pro mě zůstává jeho věk (zde však až na pár záběrů působí stále relativně svěže) a nedůveryhodné rvačky, ovšem dokonalé pohledy s neskutečně velikou dávkou ironie a humoru to vše kompenzují a v rámci jeho stylu 007 pak musím tuto bondovku ohodnotit nejvyšším počtem hvězd. Čím více bondovky sleduji, tím těžší je pro mě porovnávat jednotlivé představitele. Skutečně jediný a opravdový Bond je ovšem Connery, Sean Connery. Ti ostatní už jen opravdu skvěle (Dalton, Moore), mnozí takřka geniálně (Craig, Lazenby, Brosnan) pokračují v započatém díle. Bond forever! ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa po dlhej dobe konečne vrátil k agentovi 007. Naposledy som film hodnotil ešte niekedy minulý rok a podľa viacerých reakcií a aj hodnotení bol "The Spy Who Loved Me" jeden z najlepších. Ja som osobne počas minulých dvoch filmov nebol z Rogera Moora nadšený a vôbec som z neho nemal pocit, že by zachytil správnu charizmu Jamesa Bonda, no reálne by som povedal, že za za mínusy v tých filmov som považoval víziu režiséra, ktorá bola viac komická a nepasovala mi tam. A aj tu máme trošku komédie, no je to oveľa sofistikovanejšie a lepšie to dopĺňa film ako taký. Mám pocit, že to funguje dobre a viac sa sústredíme na akciu a aj príbeh... príbeh, ktorý je v tomto filme veľmi zaujímavý a konečne som mal pocit, že sme sa vrátili do James Bond filmov. Plus aj romanca v tomto filme funguje vynikajúco a Moore s Barbarou Bach sa skvele dopĺňajú. Tento film budem môcť ohodnotiť ako jeden z mojich obľúbených. Zloduch je skvelý a jeho človek - "Jaws" ešte lepší. A teším sa na neho aj v ďalšom filme. Takže spokojne hovorím, že tohto Bonda vám všetkým určite odporúčam vidieť. Stojí za to. Dokonca aj vizuálne efekty sú na oveľa lepšej úrovni. A držia sa aj po rokoch. Až na pár výnimiek. Tak dúfam, že budeme takto pokračovať aj v Moonraker. Hodnotenie: A- ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Rád bych alespoň na tomto místě oznámil/dal na vědomí/prozradil, že všechna má hodnocení Bondovek platí pouze v rámci Bondovek a nesnažím se je porovnávat s jinými špionážními, akčními ani jinak podobnými filmy. Hodnocení Bondovek je pro mě osobně platné pouze v žánru Bondovek. A Roger Moore patří mezi mé nejoblíbenější Bondy. A tahle jeho Bondovka je výborná. ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • Roger Moore si za film vydělal 1 milion amerických dolarů. (ČSFD)
  • Společnost Shell nabídla produkci zdarma jeden ze svých prázdných tankerů pro natáčení scén se supertankerem Liparus. Produkce ale nabídku nakonec nevyužila zejména ze dvou důvodů: vysoké denní pojištění tankeru (60 tisíc amerických dolarů za den) a také fakt, že prázdný tanker by čněl velmi vysoko z vody a nevypadal by jako ponořená loď s ponorkami uvnitř. Pro natáčení byl proto vytvořen obří model tankeru. (Stejšn)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama