Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
TV spot

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

TV spot

Recenzie (381)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa po dlhej dobe konečne vrátil k agentovi 007. Naposledy som film hodnotil ešte niekedy minulý rok a podľa viacerých reakcií a aj hodnotení bol "The Spy Who Loved Me" jeden z najlepších. Ja som osobne počas minulých dvoch filmov nebol z Rogera Moora nadšený a vôbec som z neho nemal pocit, že by zachytil správnu charizmu Jamesa Bonda, no reálne by som povedal, že za za mínusy v tých filmov som považoval víziu režiséra, ktorá bola viac komická a nepasovala mi tam. A aj tu máme trošku komédie, no je to oveľa sofistikovanejšie a lepšie to dopĺňa film ako taký. Mám pocit, že to funguje dobre a viac sa sústredíme na akciu a aj príbeh... príbeh, ktorý je v tomto filme veľmi zaujímavý a konečne som mal pocit, že sme sa vrátili do James Bond filmov. Plus aj romanca v tomto filme funguje vynikajúco a Moore s Barbarou Bach sa skvele dopĺňajú. Tento film budem môcť ohodnotiť ako jeden z mojich obľúbených. Zloduch je skvelý a jeho človek - "Jaws" ešte lepší. A teším sa na neho aj v ďalšom filme. Takže spokojne hovorím, že tohto Bonda vám všetkým určite odporúčam vidieť. Stojí za to. Dokonca aj vizuálne efekty sú na oveľa lepšej úrovni. A držia sa aj po rokoch. Až na pár výnimiek. Tak dúfam, že budeme takto pokračovať aj v Moonraker. Hodnotenie: A- ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne sa jedná o jednu z najlepších bondoviek s Rogerom Moorom. Exotické lokality - hlavne Egypt nám ukáže všetky svoje krásy, ktorými je známy a ktoré by sa oplatilo navštíviť, vedľajšie postavy ako Q a M dostávajú viacej priestoru ako zvyčajne. Moore je opäť krásne sofistikovaný a tentoraz vždy po nejakom drsnom súboji utrúsi nejakú pamätnú ironickú hlášku. Absolútne skvelo mu sekunduje Barbara Bach v úlohe ruskej agentky. Krásne to medzi nimi iskrý a scény s nimi sú vysoko pozerateľné. Čo sa týka hlavného zloducho v podaní Jurgensena tak je extrémne nevýrazný. A aj keď by som normálne k tomu mal veľké výhrady, pretože filmy o Jamesovi Bondovi sú hlavne o šialených zločincov - tak je tu stále postava, ktorá zatieňuje Jurgensena a stala sa akýmsi kultovým predobrazom klasických bondoviek. Jaws - alebo čelusť. Tento záporák je absolútne neprekonateľný. Jedna z mála postavičiek, ktoré boli vytvorené pre bondov svet a ktoré sa tam pekne krásne hodia. osobne som nadmieru spokojný - plus sa jedná o jednu z najlepších titulných melódií. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

V mnoha ohledech (hlavní záporák, bondgirl, zápletka, akčnost, bondovo neocenitelné a na lopatky pokládající kouzlo, humor) hodně slabá a místy dost nudná bondovka. Takový šedý průměr, který se mezi ostatními bondovkami lehce ztratí. Už jen to, že ač jsem již všechny bondovky viděl, při názvu této jsem si nebyl schopen vybavit, o čem to vůbec je, zřejmě o něčem svědčí. A navíc, Barbara Bach je hrozně škaredá a nesympatická bondgirl). Nejvíc mě pobavil konec závěrečných titulků, kde je napsáno, že se Bond vrátí v příběhu Jen pro tvé oči, když následující bondovka je Moonraker a Jen pro tvé oči až po ní. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Slabý průměr. Hodně scén je recyklovaných ze starších bondovek, takže už nemají drajv a kouzlo, Scény v Egyptě jsou sice efektní a turistický průvodce by zaplesal radostí, ale pro příběh jsou zcela zbytečné. Nakonec se nám z toho vykulí moderní kapitán Nemo vs. Bond a sovětská agentka - ha ha, s označením xXx, tohle Vin Diesel ve svých filmech poněkud převzal. Pořádné akční scény začnou až po hodině (!) filmu, ale nakonec i to zachránění světa na poslední chvíli, zničení zloducha, je takové nějaké bez nápadu. Čelistňák, bo jak se jmenuje, už byl dávno rozebrán v MythBusters jako neuvěřitelná ptákovina, který by svými čelistmi sotva ukousl polystyren, ale tady je ten dvoumetrový a těžko se skrývající habán skoro za neuvěřitelného padoucha s až nepřirozenými sklony přežít vše - doufám, že v příštím dílu mu někdo vypálí konečně do hlavy díru. Na závěr filmu se objevuje hláška, že bude následovat For Your Eyes Only, ale natočil se nejprve Moonraker. Za mne průměr, i ty vtipné hlášky přišly příliš pozdě, i když potom byly alespoň vtipné. Navíc sovětská agentka je podle mne hodně unylá, usmát se neumí, taková zaprdlá zmalovaná kost. Škoda, že se ten mořský domeček na nožičkách nejmenoval Nautilus místo Atlantida. ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • Pôvodne mal film natočiť Guy Hamilton, ten však dal presnosť inému projektu - Superman. Avšak podobne, ako v prípade Jamesa Bonda, aj v tomto prípade sa k réžii nakoniec nedostal. (beso74)
  • Svetová premiéra filmu sa uskutočnila v londýnskom kine Odeon Theatre, tak ako sa na agenta jej veličenstva patrí, symbolicky 7. júla 1977 (7.7.77). (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama