Reklama

Reklama

Mike Finkel (Jonah Hill) bol úspešným a obdivovaným reportérom prestížneho amerického denníka New York Times. Rozmaznaný úspechom prestal byť dôsledný a pre pohodlné klamstvo prišiel o dôveru, česť aj kariéru. V súčasnosti je nezamestnaný a zvažuje, čo bude robiť. Fascinuje ho istý Christian Long (James Franco), zločinec obvinený z vyvraždenia vlastnej rodiny, ktorý v Mexiku žil roky pod falošným menom Finkel. Pod jeho menom. Prečo masový vrah ukradol práve jeho identitu? Finkel zo zvedavosti navštívi Longa vo väznici. Chce ho spoznať a napísať o ňom knihu, ktorou by potvrdil svoj talent a rehabilitoval sa v mediálnom svete. Nevinne pôsobiaci zločinec ho zaujme a začne ho pravidelne navštevovať. Obaja muži si čoskoro začnú vymieňať svoje najosobnejšie tajomstvá a intezívne sa spoznávajú. Zisťujú, v čom sú si podobní. Obaja majú motiváciu pre svoje podivné priateľstvo. Finkel chce napísať knihu o Longovi a snaží sa spoznať jeho skutočný životný príbeh, v ktorom sa spája láska, podvod a vykúpenie. Ale čo bude chcieť od Finkela zločinec Longo? (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer

Recenzie (135)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľmi netradičný príbeh na motívy skutočnej udalosti. Ale spracovaný skôr tradične, pričom sa v tomto prípade mohlo zájsť určite ďalej aj po umeleckej stránke. Film hľadá paralely medzi novinárom a vrahom, čo mi pripadalo možno trochu nasilu, motivácie postavy čakajúcej na súd nám ale jasné nebudú ani v závere, čo je ale v poriadku, niektorí ľudia a ich činy by mali zostať pre normálneho človeka nepochopiteľné. Myslím si však, že išlo skôr o materiál pre nejaký kvalitný televízny krimi seriál typu Mindhunter, ak celovečerák, možno by prvá polovica mohla byť venovaná rekonštrukcii prípadu, pokojne aj zo subjektívneho pohľadu vraha. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Ne ne, tohle bylo fakticky moc moc špatňounké. Přehrávající Franco, kdy z prvního pohledu bylo jasné, co je zač a pak ty svoje kdáky a pohledy jen vršil a vršil, Hill si po Wolf of Wallstreet asi chtěl zkusit další vážněji míněnou roli, ale snad mu tak i došlo, že na něco takového nemá vůbec a naprosto vlohy, a co tam dělalal Jones už vůbec nechápu. Nuda jak trám, Hill se celou dobu naprosto nesmyslně hnípe v něčem naprosto zřejmém a snaží se z toho vykřesat drama. Je z toho ale jen hodně špatná parodie, která postrádá humor. A jak Zeck zmínil, tak autoři si i nedělali hlavu s poukázáním na minulost padoucha, protože pak by ten film byla totální nesmyslná sračka. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Pravdivý příběh je pro mě velkým překvapením. Jak Franco, tak Hill předvedli perfektní výkony a já hltal každé jejich slovo. Komici jsou to dobří, ale charakterní role jim sedí mnohem víc. Po celou dobu filmu jsem seděl jak zařezaný a velice se divým, že tento film se tak dlouho vyhýbal mé pozornosti. Vím, že když se na Pravdivý příběh podívám po druhý, tak to nebude mít takový efekt jako poprvé, ale přesto se těším, až si film pustím znovu. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Súvisiace novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (viac)

Reklama

Reklama