Reklama

Reklama

Olympijský víťaz v zápasení Mark Schultz (Channing Tatum) žije vo Wisconsine v chudobe a zabudnutí. Nečakane sa mu dostane pozvania od bohatého dediča Johna du Ponta (Steve Carell), aby sa nasťahoval do jeho okázalého sídla, kde má zostaviť a trénovať zápasnícky tím na Oympiádu v Soule v roku 1988. Keďže Schultz túži vykročiť z tieňa svojho slávneho staršieho brata Davea (Mark Ruffalo), vyhláseného zápasníckeho trénera a držiteľa zlatej medaile, bez váhania ponuku du Ponta prijme. Du Pont, usilujúci sa získať rešpekt rovesníkov a zapôsobiť na svoju odmietavú matku (Vanessa Redgrave), sa s ohľadom na rozsiahle finančné prostriedky a špičkové technické vybavenie, ktoré má na farme Foxcatcher k dispozícii, stavia do pozície hlavného trénera celého tímu. Mark začína postupne vnímať svojho mecenáša ako postavu otca, čo sa odrazí aj v ich vzájomnom vzťahu. Du Pontova nevyspytateľná povaha a psychologické hry však začínajú výrazne znižovať Markovo už aj tak neisté sebavedomie a negatívne dopadať na jeho športové výkony. Keď začne du Pont uprednostňovať jeho brata Davea, vrhne sa táto trojica mužov do víru udalostí s tragickým koncom, ktoré nikto nedokázal predvídať. Snímka Foxcatcher je nominovaná na Oscara v piatich kategóriách, vrátane kategórie najlepšia réžia, najlepší pôvodný scenár, najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe a najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. (Itafilm)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (344)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nenadchlo mě to. Foxcatcher mě prostě a jednoduše zklamal. Vypráví sice příběh, který je podle pravdy, a který by mohl být hodně zajímavý, jenže ho vypráví tak hrozně mimo osobně, že mi z toho vlastně bylo hrozně nijak. Během filmu jsem se děsně nudil, pozoroval naprosto průměrnýho Channinga a říkal si, jaké by to bylo s jiným hercem. Channing je tady totiž strašně bez emocí. To Steve Carell pro změnu dokazuje, že dokáže být i jiný herec, než jenom vyblázněný komik, čímž si mě dokázal získat. Stejně tak to dokázal i Mark Ruffalo, který předváděl naprosto perfektní výkon. Nejhorší ale pořád bylo to, jak všichni byli nepříjemní, negativní a nevyzařovali jakékoliv pozitivní emoce. Pak se na takový příběh kouká opravdu hodně těžce. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Na začátku filmu Tatum nahodil tupý výraz a ten mu z tváře neslezl až do konce. A občas to bylo silně protivné. Příběh sám o sobě by chtěl být psychologickým thrillerem a na papíře to nejspíš i tak vypadalo, ale ve skutečnosti je jen těžko definovatelným dramatem plným bezobsažného blábolení. A nahoru ho moc netahají ani výborné výkony Carella a Ruffala. Příliš se nepovedly ani záběry ze zápasů. Řecko-římský styl boje mi sice nic moc neříká, takže netuším, jak moc bylo těch pár sportovních sekvencí věrných realitě, ale jednotlivé boje postrádaly náboj i napětí. Velké zklamání. 30% ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Steve Carella byl tak odpudivý, že musím pochválit maskéry za dobře odvedenou práci a nakonec i za jeho výkon. Myslím, že takhle jsem ho ještě neměla možnost vidět v žádném filmu. Celkově byl Hon na lišku podaný tak chladnou formou, že jsem cítila odtažitost i vzhledem k oběma bratrům a to je velká škoda, tam byl ten potenciál trochu promarněný. Když už, tak alespoň Mark Ruffalo byl nepřijatelnější pro mé oko. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Netradiční sportovní thriller s dokonale padnoucími herci. Tatum jako "nevděčná opice" podává životní výkon a Carell je vysloveně hnusný. Samotné zápasení je i díky hudbě temné a pohlcující. Užíval jsem si jak se z klasické patriotické sportovní propagačky stává děsivý thriller dvou trosek, které to neměli v hlavě v pořádku. Režisérsky dokonalá práce, Miller tohle umí. Znovu platí, že ideální je nevědět o tom víc než bylo v traileru. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film ukazujúci, že aj bohatí alebo v určitej oblasti úspešní ľudia môžu byť riadne nešťastní chudáci. Film sa sústredí na tri postavy, ktoré si vzájomne ovplyvnia životy až to vyústi v tragédiu. A zase ju spôsobí ten najväčší zbabelec a odnesie to ten najväčší dobrák. Najväčší problém s filmom som mal ohľadom jeho formy. A to dialógov a hereckých výkonov. Dialógy obsahujú dlhé artové pauzy častokrát aj medzi jednotlivými slovami v jednej vete, behom ktorých máte čas ísť na záchod a kľudne aj na veľkú potrebu. Keby sa všetky tie pauzy vymazali, tak je film minimálne o 40 minút kratší. A čo sa týka hereckých výkonov, tak ústredné trio je strašne škrobené a pôsobí neprirodzene. A naviac je film pojatý strašne chladne, takže si ma postavy nezískali natoľko, aby ma ich príbeh dostal a tragické finále nejak emocionálne dotklo. Vďaka finále akurát film konečne získal nejakú pointu nad ktorou som celý film rozmýšľal. Raz sa to pozrieť dalo, ale je to véééľmi pomalý film o divných nešťastných ľuďoch a Channing Tatum celý čas pôsobí jak full retard. 5/10. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (42)

  • Skutečný Mark Schultz na své facebookové stránce napsal, že film neodpovídá realitě a vypsal všechny věci, které si tvůrci vymysleli a upravili a uvedl, že osobnosti a vztahy mezi postavami jsou především fiktivní.  Pochválil ale výkon Channinga Tatum, (Mark Schultz), ke kterému dodat, že ho hrál dobře podle režisérových představ. Den před zveřejněním této zprávy na Facebooku napsal Schultz několik nesouhlasných zpráv na Twitteru, které poté smazal. (Patw)
  • Film je natočený podľa skutočného príbehu, keď  26. januára 1996 John du Pont zastrelil Davida Schultza na jeho príjazdovej ceste. (figliar)
  • Keď príde mama DuPonta (Steve Carell) sledovať tréning zápasníkov, jej opatrovateľka má najprv stetoskop na krku, v ďalšej scéne jej zmizne. (megajalec)

Súvisiace novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (viac)

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama