Reklama

Reklama

VOD (1)

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (126)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Niekedy neviem prečo si dobrovoľne púšťam adaptácie Kingovych kníh keď tuším ako väčšinou dopadnú. Na Podpaľačku som dokonca chcel ísť do kina keď vyšla a som rád že som to nespravil. Takto prázdny a nudný film nepatrí na veľké plátno ale medzi TV produkciu. Na horor malo napínavé, na drámu zase vôbec nefungujú interakcie medzi postavami. No a občasné hranie sa na superhrdinský origin je na smiech. Herci sú všetci priemer, bez iskry a sympatii. Páčila sa mi hudba a koniec (v porovnaní s tým čo som sledoval dovtedy) a videl som aj horšie filmy na podobný štýl. Pochybujem ale že si to niekedy pustím znovu. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tak vobec som nečakal, že tento sa len čo i len priblíži originálu, ale i tak som čakal oveľa väčšiu nalož, ako to bolo v reále. Som jeden z tých, ktorí videl i originál a tak nemam za potrebu tu splietať filmy, ktoré sú podobne tomuto filmu. Určite by to nemalo zmysel a ani účel. keďže sa jedna o remake. Pôvodný film sa mi páčil veľmi, nielen kvôli vynikajúcej mladej Drew Barrymore, ale i kvôli parádnym trikom, A tento nemá ani jedno a ani druhé. Mladá hviezdička je nevýrazná a triky i keď sa jedna o rok 2022 sú neskutočne slabé a chabé. A to zamrzí asi najviac, lebo práve triky som tu čakal oveľa výživnejšie, ale z nejakého dôvodu tu také neboli. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Pokus o carpenterovský horor, na kterém je ale nejcarpenterovštější hudba (kterou John Carpenter zčásti vážně složil) a seznam tesařů v závěrečných titulcích (což je takový můj pokus o vtip). Předloha patří k těm Kingovým knihám, jež jsem četl před nějakými dvaceti lety a pamatuji si z nich jen základní děj, ale i tak je mi jasné, že ji tvůrci nepochopili a udělali z ní bůhvíproč nevýrazné, málem televizní béčko s nezajímavými postavami, které nezachránilo ani obsazení v čele se strašlivě nevhodně vybraným Zacem Efronem. Čím vážněji se film bere, tím je směšnější. Je mi to líto, ale je to jedna z nejhorších Kingových adaptací, co jsem zatím viděl. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Ďaľšie z nevýrazných a pomerne nepodarených filmových spracovaní podľa knihy môjho obľúbeného spisovateľa Stephena Kinga. Do kina som na tento film prišiel s tým pocitom, že idem na mierne podpriemernú jednohubku a presne to som aj dostal. Herecké výkony nie sú nijaké famózne - máme tu Zaca Efrona, ktorý mi počas celého filmu prišiel tak, že sa už už ide rozplakať. Potom tu je Ryan Kiera Armstrong alias Charlie, ktorá svojim herectvom nijako neohúrila, čo na druhú stranu až tak nevadí. No vrátim sa späť ku filmu - scenár má v sebe množstvo medzier, z ktorých mi niektoré naozaj udierali do očí a neubránil som sa hlasnému smiechu :) Ale pár dobrých momentov v Podpaľačke predsa len bolo. Vyzdvihol by som hudbu, ktorá v niektorých scénach do filmu aj celkom zapadala. A aby som nezabudol, triky boli tiež celkom vydarené. Za mňa absolútne adekvátnych 4/10 ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Malé dievča bolo obdarené zvláštnou schopnosťou vznietiť veci okolo seba. Túto schopnosť ale nedokáže naplno ovládať, takže sú jej v pätách agenti organizácie DSI. Tí ju chcú získať na svoju stranu a nezastavia sa pred ničím. - Tvorcovia si zrejme boli vedomí mizivého potenciálu tohto filmu, takže to deň po kinopremiére vydali aj na VOD. Mňa to ale celkom zaujalo, hlavne kvôli talentovanej Ryane Kiere Armstrong, ktorá podávala parádne výkony už v minuloročnej sezóne American Horror Story. Dosť mi to pripomínalo horor Morgan z roku 2016, ktorý má takmer totožnú tematiku a rovnako ako Firestarter staval hlavne na hudbe. Dejovo je to nesmierne predvídatelné, ale má to celkom pekné posolstvo o odpustení a príjemný nábeh na pokračovanie, takže za slušné tri to dneska bude. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama