Reklama

Reklama

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (130)

Immortal17 

všetky recenzie používateľa

Tak tu máme remake další Kingovy klasiky "Firestarter". Když se mě teď zeptáte, které zpracování se mi líbilo víc, nemám pro Vás jasnou odpověď. Oba filmy mohly dopadnou mnohem mnohem hůř, ale naopak mohly dopadnout také mnohem, mnohem lépe, jelikož z tohoto příběhu lze vyždímat daleko více. Nemají si tedy co vytýkat. Ale tak to s Kingovými příběhy bývá téměř pokaždé. Jaká škoda. Zajímalo by mě jak se na samotný film tvářil sám pán strachu Stephen King. Rozhodně se mi líbilo zmodernizované prostředí, ale? John Carpenter se velice chytře postaral svým soundtrackem aby zachoval 80' touch a za to jsem mu nesmírně vděčná. Jedna otázka mi však tkví v hlavě. Jednu malou chvíli jsem měla při sledování filmu pocit, že se dívám na Stranger Things (scéna v předměstí s chlapci na kole). Pro mě absolutní wtf moment. Ptám se tedy, je to pouhá náhoda?! Nebo záměr?! Je to přesně ten námět, který by použili bratři Dufferovi do seriálu. Každopádně se těším na to až se začne pracovat na zfilmování Kingovy předlohy "The Institute", protože každý čtenář a milovník Kinga naprosto ví, tuší, že to musí být epic, a pokud ne a zmrví to? Tak ať si mě tedy raději nepřejí. ()

johnymdoe 

všetky recenzie používateľa

Tak si po delší době neodpustím komentář..45% místní hodnocení? Film objektivně na 4*, po poslední akční a nekompromisní čtvrthodince 5*. Dobré herecké výkony s opět dobrým Zacem Efronem (ano taky mi to nejde přes ústa, ale vymanil se z Disney channel a poslední roky..ač kolikrát ve špatně hodnocených filmech..je velmi dobrý). Slečna žhářka taky hraje co to dá, děj přímočarý (však to také má jen slabou hodinu a půl), napětí se stupňuje a k tomu skvělá hudba od Johna Carpentera ala nejlepší jeho pecky osmdesátých a devadesátých let. Knihu jsem zatím nečetl, ale i kdyby byl film ve všech ohledech jiný než předloha, tak se King této interpretace štítit nemusí, spíš naopak. 90% a škoda, že to nebylo delší s rozvrstvěnějším příběhem a propracovanější psychologií postav. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Neviděl bych to úplně tak zle. Ano, je to béčko a moc nechápu kinodistribuci. Asi že King. A Efron. Ale jinak je to jasný nízkorozpočtový biják. Jediné co je jasně áčkové je skvělá hudba, kteoru má mimo jiné na svědomí John Carpenter. Až je škoda, že je vyplácaná na tenhle průměrný kousek. Má ale i světlejší okamžiky. Občas funguje napětí, zvlášť ke konci a občas je tu náznak strašení, ale jen opravdu občas. Efron je jinak prkenej a scénář dost pofidérní. Režie pak téměř televizní. Ale úplně nudné to přesto není. Jo a triky jsou jak z devadesátek. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Podobná situácia, aká nastala v prípade Cintorína zvieratiek 1989 a Cintorína zvieratiek 2019: v mnohých miestach skvelé, v mnohých nie skvelé a v iných sa nová verzia poučila z chýb prvej, ale pre zmenu robí nové. Čiže nadšenie sa nekoná, ale inak sa mi to páčilo (Kingov román mám rád, ale napísal aj výdatnejšie). Atmosférou a drsnosťou mi to pripomenulo deväťdesiatkové mysteriózne dramatické hororové trilery. 12-ročná Ryan Kiera Armstrong 9-ročnú Drew Barrymore nie že v pohode nahradila, ale bola lepšia. Umiernený Efron bol ako otec skvelý. Páčil sa mi viac, ako kedysi Keith David v rovnakej úlohe. Vydaril sa i kasting mrazivého Indiána, ktorého perfektne stelesnil Michael Greyeyes (rozhodne je nutné okamžite mu začať dávať viac príležitostí). Žiaľ, práve na jeho role vidno, že sa film zrejme stal obeťou brutálneho prestrihávania. Takže z relatívne hlavnej zápornej úlohy sa stalo v podstate len väčšie cameo (!). Rovnako ma zarazil minimálny priestor strávený na farme; v knihe na nej McGeeovci strávili podstatne viac času. Tak sa mi zdá, že snaha ak aj na natáčaní prítomná bola, tak len zo začiatku. Režisér však ako keby rýchlo pochopil, že na to nemá a že ho to vlastne ani nebaví. Čo je škoda, lebo Mike Flanagan (Doktor Spánok) by z toho urobil kingovku roka. Keith Thomas (divný židovský horor The Vigil) ale nie je Mike Flanagan. Celkovo Podpaľačka v mnohých aspektoch vykazuje znepokojivý stupeň odfláknutosti. Napr. som sa strácal v superschopnostiach jednotlivých postáv. Či skôr v tom, ako s nimi zaobchádzali. Zjavne mohli vyvraždiť každého zákeráka behom pár sekúnd. A oni mu radšej pomocou telekinézy hodia knihu do pleca, než televízor do hlavy. Prípadne sa mu nabúrajú do mozgu, ale namiesto toho, aby mu ho uškvarili, ho len prinútia trpieť pársekundovou halucináciou. Toto mi hlava nebrala. Tvorcovia to mysleli dobre, ale čo z toho, keď dievčatko viac oplakáva smrť mačky, než vlastnej mamy? Nie je to dôveryhodné a ako režisér, aj vy napokon rezignujete. Na filme je poznať, v akej dobe vznikal, takže postava tvrdí, že ak informácia zaznela v TV, tak predsa musí byť správna, ale daná naivná postava je alkoholik a okamžite dostane do držky (čo je fakt smutný pohľad najmä z dôvodu, že Johna Beasleyho mám rád, ale tu sa pekne strápnil). Plus z kapitána Hollistera, akým bol v knihe (vo filme z r. 1984 ho hral Martin Sheen), sa stala kapitánka Hollisterová. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama