Reklama

Reklama

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je “iná”. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie. Tajná vládna agentúra, ktorá sa špecializuje na vyhľadávanie a kontrolu podobných výnimočných ľudí, ide samozrejme po Charlie, a preto je rodina neustále na úteku. Stačí jeden malý incident, aby sa Charlie dostala do ich hľadáčika, a nie je ľahké sa z neho dostať. Okrem toho sa títo ľudia nehanbia používať násilie, dokonca ani vražda pre nich nie je veľkým problémom. Proti sebe však majú zúfalých rodičov, ktorí sú ochotní obetovať čokoľvek, aby ochránili svoje dieťa, a dievča, ktoré naozaj nechcete rozčúliť, ak nemáte na sebe hasičský oblek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (130)

ilemas odpad!

všetky recenzie používateľa

Velmi hrozné zpracování jedné z lepších knih Stephena Kinga. Knihu jsem četl v době vydání ve slovenštině, dnes ji vlastním v češtině a budu si ji muset znovu hned přečíst a obnovit paměť neboť toto je hrozná slátanina natočená jako céčkový tv film. Nechápu rok 2022!!!  Ještě zkusím filmové zpracování s Drew Barrymore pod názvem Ohnivé oči z roku 1984. Ják můžou tak zprasit vynikající knihu mě hlava nebere. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

Tak jako každý rok se v kinech objevují zbytečné remaky či rebooty klasických hororů. Původní Firestarter navíc nebyla žádná klasika, spíše jedna ze slabších adaptací Kinga. Roztahaná, celkem nudná a suchá záležitost, která ale měla výborné herce, především slizkého Sheena jeho velitele DSI a psychopatického Scotta jako všehoschopného Rainbirda a samozřejmě nadanou Barrymorovou. A remake? Je kratší, svižnější, nenudí ani neprudí jako spousta moderních hororů. Na druhou stranu s výjimkou finále je celkem suchý, laciný a s mnohem horšími herci.SPOILERY: A stejně jako u nedávného Řbitova zviřátek si tvůrci vytřeli s Kingem zadek, takže místo Sheena je tu nějaká pipina, pacifistický otec na konci velí "spal to tu na uhel"! A celá linie s Rainbirdem, který si získává důvěru malé Charlie, aby ji v nestřežené chvíli mohl zabít je vykuchaná, namísto toho ji ve finále pomůže! A ona, přestože ji zabil matku mu odpustí a ruku v ruce s ním odkráčí!!! Takže tu máme sledovatelnou, ale nesmyslnou a jako vždy zbytečnou předělávku tak akorát na 3*. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Nenápaditá debilita. Strašlivá nuda od začátku do konce (ta hodina a půl je delší, než hodiny a půl obvykle bývají). Herecky je to naprosto zoufalé, jakákoliv atmosféra napětí nebo strachu (nebo čehokoliv dalšího) tady také neexistuje a příběh je v základu sice zajímavý (aby ne, vždyť je to King!), ale zpracovaný naprosto, ale naprosto zoufale. Knihu jsem nečetl, takže (naštěstí pro film) nemám s čím srovnávat, ale je to fakt dost hrůza. Jediné, co můžu pochválit, je hudba, na které se podílel mistr Carpenter a je to dost slyšet. Takže ty dvě jsou asi jen za soundtrack. A za to. že jsem se při sledování nesamovznítil. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký spisovateľ Stephen King napísal v roku 1980 román "Podpaľačka". Je to jeho v poradí deviata kniha. O štyri roky neskôr natočil režisér Mark L. Lester jej filmovú adaptáciu. Verne sa pridržiaval literárnej predlohy a podarilo sa mu navodiť aj požadovanú atmosféru. Výborné bolo aj herecké obsadenie, vrátane deväť ročnej Drew Barrymore, ktorá stvárnila hlavnú úlohu. Ocenil som to štyrmi hviezdičkami. V roku 2022 sa k tomuto námetu vrátil filmár Keith Thomas, ktorý zrežíroval novú verziu príbehu malej Charlie McGee, ktorá je prenasledovaná tajnými službami, kvôli tomu, že disponuje vrodenou vlastnosťou mentálne ovládať oheň. Je to psychicky labilné dieťa, čo má dar extrémnej pyrokinézy. Thomasov remake sa od románu v mnohých aspektoch výrazne odkláňa, čo mi ako ortodoxnému čitateľovi Kingovych titulov dosť vadilo. Ono mi vlastne celkovo táto nová "Podpaľačka" akosi nesadla. Aby som si napravil chuť, tak si asi znova prečítam knihu. ** ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama