Reklama

Reklama

Špecialistku na analýzu rizík Lee Wathersovú (Kate Maraová) vyšlú na odľahlé, prísne utajené pracovisko, kde má prešetriť a vyhodnotiť desivú nehodu. Zistí, že ju spôsobil na prvý pohľad nevinný človek, v skutočnosti umelá bytosť s ľudskou podobou a syntetickou DNA, ktorú vedci vyvinuli v laboratóriu v snahe vylepšiť evolúciu človeka. Experimentálna bytosť Morgan (Anya Taylor-Joyová) je však tajomná a nepredvídateľná. Bioinžinieri ju obdarili protikladnými osobnostnými rysmi a schopnosťou pracovať s emóciami, ktoré stierajú hranicu medzi ľudskou a umelou inteligenciou. V prvom mesiaci života sa naučila chodiť aj rozprávať, v šiestich mesiacoch prekročila aj tie najdivokejšie očakávania svojho stvoriteľa. Čo sa však stane, ak výtvor prekoná svojho tvorcu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (227)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po dlhých rokoch experimentovania vznikla Morgan, umelý život v tele malého dievčaťa. Morgan má len 5 rokov, ale je extrémne inteligentná. Pracovníci zariadenia, ktoré experimenty prevádzkuje, ju držia uzatvorenú v jej provizórnej izbe, ale občas ju taktiež púšťajú von, aby poznávala svet. Keď jej vychádzky zakážu, prichádza k skratu a Morgan napadne jednu zo svojich najbližších osôb. Tvrdí, že ide o chybu v systéme, lenže táto chyba sa začína čoraz častejšie opakovať a nikto v jej blízkosti nie je v bezpečí. - Morgan je jedným z mála tohtoročných hororov, ktoré získali rozpočet v miliónoch, a je škoda, že výsledok je pomerne málo uspokojivý. Namiesto poriadneho gore sa tu očividne investovalo do interiérov a exteriérov a do toho, aby akčné scény vyzerali pôsobivo, čo sa im aj celkom darilo, pretože ten hip throw v lese bol ukážkový a nemusela by sa zaň hanbiť ani Ronda Rousey. Ja som spokojný s vývojom vzťahov medzi postavami, pretože je v nich cítiť napätie a v týchto nedôveryhodných situáciách na mňa pôsobili prirodzene. Anya Taylor-Joy sa začína pomaly predierať medzi každoročné herecké obsadenie a som zvedavý, kolko priestoru dostane v Split. Ostatní herci taktiež zahrali ideálne. Na jednej strane musím pochváliť kameru za krásne zábery z výšky a z lesov, ale na druhej strane som sklamaný z nedostatku záberov z vrážd, pri ktorých väčšinou kamera nebola tam, kde by som ju chcel vidieť. Páčila sa mi aj hudba, aj keď hlavný soundtrack hrá počas trochu netradičných scén. Morgan nie je ničím prevratným, ale je na ňom vidieť technickú zručnosť tvorcov a keďže je hodnotenie opäť nízke kvôli užívatelom, ktorí to ani nevideli, s radosťou tomu mierne prilepším. EDIT: 01.02.2022 - Cez Vianoce som otcovi sťahoval nejaký vojenský film s Kate Mara, tak som si spomenul na toto a chcel som si to pozrieť. Vizuály to má úžasné, ale obsahovo to na tie štyri po druhom zhliadnutí už nevidím. + herec z The Haunted World of El Superbeasto + herec z The Mist a Tale of Tales + herečka z Honeymoon + herečka z Vampire Academy a The Witch ()

Danny F. 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Guilty pleasure jak kráva. Řemeslně vyloženě nadstandardně realizované béčko s až zbytečně dobrým hereckým obsazením. To by pak člověk čekal - a rovněž díky velmi dobře střiženému traileru - něco ambicióznějšího, anebo aspoň seriózního. No, ambiciózní ani seriózní Morgan opravdu není (ačkoli se obávám, že si tvůrci občas myslí, že je), ale já na to přistoupil a bavil jsem se tedy obstojně, až jsem se tomu sám divil. Bonusem je pak nejdebilnější parta vědců, co kdy běhala po filmovém plátně (zpětně doceníte Promethea!), a až směšně zbytečný - byť pravda, zároveň nečekaný - závěrečný twist. Kdyby byl každý špatný film takhle dobrý, bylo by na světě krásně. ()

Redi 

všetky recenzie používateľa

Teda na to jak to je už poměrně ohraný, prvoplánový námět, Kate Mara se mi nelíbila, scény na pěsti jsou na pěst (naštěstí jsou jen dvě), úplný závěr jsem měl přečtený už v první půlce první půlky druhé třetiny filmu, ne-li dřív, tak se mi film líbil a bavil. Za pochvalu stojí vizuál a Anya Taylor-Joy (aká to náhodička, že před Morgan jsem se díval na The Witch. Tststs. Každopádně sledovat tento ufonsky roztomilý ksichtík do budoucna... teda do té doby, než skončí u Marvelu), no a celkově casting je v klidu. Čtu tady, že se postavy chovají hloupě. Toho jsem si nevšim. Iracionálně ano, ale ne hloupě... řekl bych, že to je tak nějak taky myšlenkou toho filmu, že není tak lehké se emočně odprostit od výtvoru jen proto, že “to“ není “živé“, a podle toho se racionálně rozhodovat... nebo tak něco :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

70 %, mňa to bavilo, ale keby sa to volalo Terminátor 0: Zrod, bolo by to lepšie (fakt). Ak by bol raz teoreticky stvorený Skynet, urobila by to podľa mňa partia zažratých, pacifistických vedcov v špičkovo vybavenom odľahlom laboratóriu v lesoch a s pozitívnou víziou. Až potom by sa do toho vložila nejaká korporácia s gigantickým kapitálom spolu s armádou, pretvoriac program na bojový. Tento film pravdepodobne docení až budúcnosť a nakoniec beh s časom vyhrá, hoci nemôžem povedať, že by šlo o nejaké extra vizionárske, pokrokové, či nebodaj budúcnosť predpovedajúco veľdielo (hoci to posledné možno?). Mix Splice a Ex Machina. Pekná výprava, zaujímavý scenár a prekvapivo vynikajúci kasting – sú tu týpkovia z Knicku, Luthera aj Narcos, do toho dcéra Dolores Claiborneovej, Toby Jones a záhradníčka zo Sunshine a ako bonus Paul Giamatti a Brian Cox. Bohužiaľ, poctivo budovaný scenár sa v druhej polovici začne rozpadať (roky žili ako rodina, potom stačí jeden skrat a nastane krvavý kúpeľ?), strácať silu (veľmi inteligentní ľudia začnú konať veľmi neinteligentne) a byť WTF (keď sa z „väzenia“ stačilo dostať tak ľahko, prečo to neurobila aj Morgan? Prečo evidentne podstúpila výcvik bojových umení? Atď.). Ale stále občas má dobrý nápad (paradoxne skoro jediný, kto Morgan nie je ochotný „len tak odstrániť“ je jej najväčší odporca). Produkcia: režisérov otec. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama