Reklama

Reklama

Eva tropí hlouposti

  • Československo Eva tropí hlouposti (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva žije so svojou starou tetou Pa, ktorá je na jej hlúposti zvyknutá a tak ju bláznivé chovanie netere nijako nevzrušuje. Na narodeniny tety prichádza i Evin brat Michal, ktorý sa cestou stretáva s krásnym dievčaťom, schovávajúcim sa pred prísnou matkou. Skôr ako sa stihnú bližšie zoznámiť, dievča zmizne. Eva má tetu veľmi rada a chcela by jej na narodeniny darovať originálny darček. Teta má rada ruže a potešil by ju recept na pestovanie Záhorského ruže. To je odroda, ktorú pestujú jej noví susedia, ale zdá sa, že zrealizovať tento nápad bude takmer nemožné. Eva si však vymyslí diabolský plán. Vydá sa do vily Záhorských a predstiera, že sa uchádza o miesto sekretárky. (RTVS)

(viac)

Recenzie (326)

Bernhardiner 

všetky recenzie používateľa

Když se daly dohromady osobnosti, jako Nataša Gollová, Oldřich Nový a Martin Frič, nemohlo vzniknout nic šaptného. Nataša Gollová je herečka, která se do těchto rolí hodí perfektně. Zatím jsem ji neviděl v žádném vážnějším snímku a upřímně si ji jako vážnou nedokážu dost dobře představit. Pochvalu však zasluhují i Zdeňka Baldová za roli flegmatické tetičky Pa a Josef Gruss za roli zmateného Zdeňka. Je to skvělá a inteligentní crazy komedie, kterých je v současné době tak strašlivě málo. Kam ten svět spěje, když se dnes ani pořádně nemůžeme inteligentně zasmát..100% ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

V knize o Gollové od Cibulky jsem četl, že se jedná o nejlepší rok Natašiny kariéry. Je to možné, přesto její herectví dozrálo až později, její nejlepší film je bezesporu Šťastnou cestu. Zde je její komika ještě neumělá, všechno je moc strojené. Scénář je fričovsky "gangsterský", což mi ne úplně sedí. Nudil jsem se poměrně značnou část filmu. A tak by to ani nestálo za řeč, nad průměr film ale posouvá výborná Baldová, chemie páru Nový-Sedláčková funguje taky výtečně. Nakonec přece jen 70% ()

Reklama

easaque 

všetky recenzie používateľa

klasika, kterou neobrousil zub času a bude mít vysokou sledovanost, i když se v televizi objeví třeba 10x do roka. Prostě milé, zábavné a určené pro naivní děti každého věku. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Myslel som, že komédie pre pamätníkov sa vyznačujú najmä kvalitným scenárom, z ktorého plynie aj inteligentný humor. A že primitívne vtipy, pozostávajúce z toho, ako niekto päťkrát za minútu padne, začali byť populárne až keď sa táto éra vyčerpala, prípadne ešte pred ňou, v groteskách. No evidentne sú aj výnimky. Pre mňa veľké rozčarovanie a zároveň prekvapenie, ako tento film môže zaujímať miesto v tristovke najlepších. Tretiu hviezdu dávam len za tetičku, ktorá bola tak krásne nad vecou a zmierená s tým, že väčšina ostatných postáv sú úplní idioti. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Fenomén bývalé Patsy tropící hlouposti, která se ve filmu stala Evou, si žije sám pro sebe už celá desetiletí. Rádoby první crazy, která v očích některých zastínila skvělé filmy Karla Lamače, Vlasty Buriana nebo Hugo Haase. Co dodat k tomuto údajnému zázraku z pera dívčí autorky z Ahoj na sobotu? Snad jen to, že Evy se už nikdy nezbavíme. Divadelní verze kombinují původní časopisecký románek na pokračování, filmový scénář a domnělou vzpomínku na ty roky, kdy neviditelným králem všeho byl suchý humor P. G. Wodehouse. A možná bude i sequel (nebo spíš nebude). ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (17)

  • Film byl natočen za velmi krátkou dobu, snad jen 14 dní. (Kulmon)
  • Fan Vavřincové bylo tehdy pouhých šestnáct let, když napsala román „Patsy tropí hlouposti“, který se stal předlohou pro film. (JT19)

Reklama

Reklama