Reklama

Reklama

Svojho času bol Joey Jones (Jason Statham) jedným z najlepších vojakov špeciálnych jednotiek no potom dezertoval, aby sa vyhol šokujúcej obžalobe pre vojenským súdom! Odvtedy je na úteku - a skôr živorí ako žije v stoke... Snaží sa splynúť s davom a zbytočne na seba príliš neupozorňovať. Lenže keď ho riadne zmangľuje partia brutálnych bitkárov a jeho priateľku Isabel (Victoria Bewick) natoľko vydesili, že ho opustila, utiahne sa Joey do opusteného luxusného apartmánu, ktorý sa počas leta stane jeho útočiskom a pokúsi sa začať nový život -zmení si identitu a vezme vcelku dobre platený džob u čínskej mafie. Keď však jeho milovanú Isabel nájdu mŕtvu, zdrvený Joey, ktorý už viac nemá dôvod držať sa v ústraní, stratí aj posledné zvyšky ostražitosti i zábrany a pustí sa do pátrania po jej vrahovi, aby ju pomstil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (350)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, ktorý sa mohol stať námetom ako pre artovú drámu, tak pre čisté béčko. Vznikol z toho proste iba "normálny" film, ktorý je ale aj tak dosť zvláštny. Statham predvádza niečo ako skutočný herecký výkon, jeho postava je značne ambivalentná a my po jednom zo záverečných zistení nevieme, aký vzťah si máme k nemu zachovať. Neobskakujú okolo neho modelky, ale bývalá manželka priemerného vzhľadu a istá jeptiška s tajomnou minulosťou. Londýn tomu pridáva dosť na kúzle, napriek všetkým kladom ma ale film trio Knight, Statham a Buzek nepresvedčili, že ich film nemohol byť ešte lepší. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to klasická Stathamovka, takže žiadne bang bang nečakajte. Je to skôr dráma o vojnovom veteránovi, ktorý v podstate hlada sam seba. Pravdu povedať by som bol radšej keby v tomto filme Statham vedel kam patrí a záver by bol trošku akčnejší. Príbeh je celkom dobrý, ale chýba mu stúpajúca tendencia. Tie scény skratka nemajú väčšie váhu a celý film sa nosí na rovnakej vlne, čo je pre mňa asi jediné mínus. 65% - 3* ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna zo Stathamoviek v ktorej sa snaží ukázať, že vie hrať a pre mňa je jej vysoké hodnotenie nepochopiteľné. Mne to pripomína Lundgrenovky zo začiatku milénia v ktorých často hral nejakého ožrana s mindrákom z minulosti. Akcie v nich bolo minimum a ani po dejovej a hereckej stránke to nebolo vydarené. A presne takýto je aj tento film. Stathamova postava najprv chlastá, potom mláti ľudí na zlej strane, kým sa mu vďaka jednej mníške konečne rozsvieti v hlave a zachová sa správne. Tá dramatická rovina ma vôbec nezaujala a romantický vzťah s mníškou tiež išiel mimo mňa. Ona je škaredá a on nie je zas tak dobrý herec, aby takúto polohu uhral. Bitky tvoria pársekundové potýčky a dokopy ich je v celom filme menej jak pár minút. Ale aspoň sú kvalitné a celkom drsné. Takže ani na druhý pokus som tomuto filmu na chuť neprišiel a celý čas som sa nudil. 3/10. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Nový akční film se Stathamem může u někoho vyvolávat nadšení u druhých zděšení, ale v tomto případě, bude po jeho skončení jedna ze stran nadšená a druhá zklamaná. "Redemption" svým popisem příběhu, naznačuje další béčko, ale ve výsledku se jedná o velice slušný, skoro až inteligentní thriller, který si více užijí příznivci filmů, které se zaměřují na postavy a vyprávění, než na samotnou akci. Najde se zde pár soubojů tělo na tělo, ale určitě bych film nenazýval "akčním". Nejedná se o nic velkolepého, ale film potěší civilním výkonem Jasona Stathama i atmosférou. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Statham má bojový stres, vidí kolibříky, žije v krabici, vlasy má jak Losnův protikandidát a chlastá levnou pálenku. Než dáte fandové akce oči v sloup, bacha! On se dá do kupy a pak jen krade, vyhrožuje, mlátí, zabíjí a snaží se vykoupit z dávných hříchů.. David Ayer má Los Angeles, Steven Knight Londýn. Vykoupení Bláznivého Kolibříka Joea připomene tím střetem drsné, až na některé vedoucí funkce maskulinní kriminality a jemného, zdánlivě neposkvrněného ženského elementu Eastern Promises, ale tam byl na režisérské židli jiný kanón filmové formy. Objektivně to asi na čtyři hvězdy není, ale co mám dělat, když mám letitou slabost pro gangstery zpod okurky 30 st Mary Axe a hlavně, kde jinde se vám poštěstí vidět křemeňáka Jasona, jak se směje, brečí a líbá ožralou jeptišku? To je stejné terno, jako by jste viděli Sheldona Coopera jak vymlátí hospodu a pak si dá gangbang se třemi jeptiškami, co jsou střízlivé! ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (6)

  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Súvisiace novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (viac)

Reklama

Reklama