Reklama

Reklama

Svojho času bol Joey Jones (Jason Statham) jedným z najlepších vojakov špeciálnych jednotiek no potom dezertoval, aby sa vyhol šokujúcej obžalobe pre vojenským súdom! Odvtedy je na úteku - a skôr živorí ako žije v stoke... Snaží sa splynúť s davom a zbytočne na seba príliš neupozorňovať. Lenže keď ho riadne zmangľuje partia brutálnych bitkárov a jeho priateľku Isabel (Victoria Bewick) natoľko vydesili, že ho opustila, utiahne sa Joey do opusteného luxusného apartmánu, ktorý sa počas leta stane jeho útočiskom a pokúsi sa začať nový život -zmení si identitu a vezme vcelku dobre platený džob u čínskej mafie. Keď však jeho milovanú Isabel nájdu mŕtvu, zdrvený Joey, ktorý už viac nemá dôvod držať sa v ústraní, stratí aj posledné zvyšky ostražitosti i zábrany a pustí sa do pátrania po jej vrahovi, aby ju pomstil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (350)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nebyť Stathama, tak väčšina užívateľov vôbec nebude na filme vyzdvihovať komornosť, serióznejšiu story, nádych romantiky (i keď zbytočnej a absolútne nefungujúcej) a všemožné porovnávanie s jeho čisto akčnými snímkami, ktoré sú síce čas od času bezhlavé, prostoduché, miestami až béčkové (čo je niekedy dokonca plus), no aspoň na mňa pôsobia úprimne, na nič sa nehrajúco. Joeovi som to jednoducho a skrátka neveril. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Film se Jasonem, co má hlubší myšlenku, je jev nevídaný. Pěkný, civilní herectví (obzvlášť křehké Agaty Buzek - netypické krásky, ale i Jason je schopen širší škály výraziva, než např. v Kurýrech) a zajímavej příběh, sem tam nějaká menší akce, Jason se houmlesácky potácí, brečí... Veliký překvapení, ale sedlo mi to rozhodně víc, než typický jeho filmy a bylo by určitě fajn, kdyby sem tam natočil něco ambicioznějšího, jako je Crazy Joe, protože na to - ač je akční hvězda - má. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená mierne akčne ladená dráma s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je na úteku pred spravodlivosťou a preto sa stal bezdomovcom, ale keď sa raz náhodou dostane do bytu bohatého muža, ktorý sa má vrátiť až za dlhší čas, rozhodne sa tu zostať a pomocou získaných prostriedkov znovu naštartovať svoj život. Vďaka svojim bojovým skúsenostiam dostane možnosť pracovať pre čínsku mafiu, ale stále mu najbližším človekom zostáva mníška pracujúca pre charitu. So spracovaním som veľmi spokojný, síce ešte zo začiatku to celkovo pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ale po chvíli som sa už cez to preniesol a úplne si ma to získalo. Scenár je bezpochyby hlavným kladom tohto filmu, nevydá sa takými smermi, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale funguje samostatne, je tu viacero výborných prvkov, práca pre mafiu, hľadanie vraha, no hlavne skvelo podaný vzťah s mníškou, dej je po celý čas veľmi zaujímavý, veľký priestor je venovaný túžbam a ich uspokojovaní, sú tu viaceré skvelé dialógové sekvencie, tu sa je skutočne na čo pozerať. A veľkým plusom je rozhodne európske prevedenie, ktoré sa vyhlo väčšine typickým klišé, nepôsobí to tak povrchne a filmu to dodáva veľmi príjemnú atmosféru. Takže žánrovo je to vlastne čistá dráma s troškou akcie a krimi. Akcie je tu veľmi málo a tá je celkom slušná. V tomto filme o ňu nejde takmer vôbec, takže jej malé množstvo mi vôbec neprekáža, vlastne by som sa bez nej aj úplne obišiel, ale aj tak sa tu nájdu tri obstojné súbojové sekvencie, ktoré sú slušne natočené a pôsobia aj správne drsne. Herecké obsadenie je výborné, Jason Statham v jednej zo svojich najlepších úloh, tu si ma veľmi získal, k tomu skvelá postava mníšky a zvyšné vedľajšie postavy už nemajú moc priestoru, ale ani tie nesklamú. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, na špičku to samozrejme nemá, ale príjemný vizuál, atmosféra a kvalitná práca s postavami, nemám si dôvod sťažovať. Tak tomuto hovorím veľmi príjemné prekvapenie, Jason Statham a jeho filmy ma v posledných rokoch už moc nebavili, ale toto je omnoho vyššia úroveň. Samozrejme to nie je žiadny akčný thriller, v ktorom bude hlavný hrdina likvidovať jedného protivníka za druhým, ale proti tomu vôbec nič nemám, dostal som celkom kvalitnú európsku drámu so skvelým scenárom a postavami. Ešte si to s radosťou niekedy pozriem. 80% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Krásná atmosféra, pomalejší tempo a až idylický příběh o Jasonu Stathamovi – houmlesákovi s těžkou minulostí, který přijde jak slepý k houslím k slušnému živobytí, potká jeptišku, změní se a začne si hrát na pánaboha. Pro mě lehký nadprůměr, který se mi trefil do nálady a některé narážky a chemie stály za to. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna zo Stathamoviek v ktorej sa snaží ukázať, že vie hrať a pre mňa je jej vysoké hodnotenie nepochopiteľné. Mne to pripomína Lundgrenovky zo začiatku milénia v ktorých často hral nejakého ožrana s mindrákom z minulosti. Akcie v nich bolo minimum a ani po dejovej a hereckej stránke to nebolo vydarené. A presne takýto je aj tento film. Stathamova postava najprv chlastá, potom mláti ľudí na zlej strane, kým sa mu vďaka jednej mníške konečne rozsvieti v hlave a zachová sa správne. Tá dramatická rovina ma vôbec nezaujala a romantický vzťah s mníškou tiež išiel mimo mňa. Ona je škaredá a on nie je zas tak dobrý herec, aby takúto polohu uhral. Bitky tvoria pársekundové potýčky a dokopy ich je v celom filme menej jak pár minút. Ale aspoň sú kvalitné a celkom drsné. Takže ani na druhý pokus som tomuto filmu na chuť neprišiel a celý čas som sa nudil. 3/10. ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)

Súvisiace novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (viac)

Reklama

Reklama