Reklama

Reklama

Nečakané odhalenie

  • Česko Hrůzná minulost (viac)
Trailer

Nichole Barlowová (Agnes Brucknerová) prichádza do San Pedra s dcérou Evou (Dakota Brightová) na pohreb svojej matky. Vyzýva svoju odcudzenú sestru Annie (Caity Lotzová), aby jej pomohla vyriešiť obchodné a finančné záležitosti, ale Annie je ešte stále traumatizovaná spomienkami na zlé zaobchádzanie zo strany nebohej matky, a nechce sa vrátiť do miest, kde strávila detstvo. Nichole presvedčí svoju sestru Annie, aby prišla aspoň na matkin pohreb. Nichole však bez stopy zmizne a Eva zostane s Nicholinou sesternicou Liz  (Kathleen Rose Perkinsová). Onedlho sa stratí aj Liz a polícia rozbieha vyšetrovanie. Aj keď Annie tvrdí, že v dome, kde vyrastala, sa odohrávajú nadprirodzené udalosti, stáva sa hlavnou podozrivou. Všetko sa zmení, keď vyšetrovanie preberie detektív Bill Creek (Casper Van Dien). Ten cíti, že v dome je niečo divné. Medzitým Annie privolá médium, veštkyňu Stevie (Haley Hudsonová), ktorá je presvedčená, že za zmiznutie Nichole a Liz je zodpovedný duch Anninej matky. Žena však Annie upozorní, že v dome na ňu číha veľké nebezpečenstvo. Annie sa rozhodne pokračovať v pátraní a odhaľuje temné tajomstvá z minulosti svojej rodiny. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (353)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

No, atmosféru to mělo hodně hutnou, film dokáže člověka napnout a děj je navíc dost nejasný, což přináší mnohé otázky a očekávání. Myslím si, že se jedná o nadprůměrný horor, pro mě je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkama. Nakonec jsem se přiklonil k nižšímu hodnocení, protože ten příběh mi přišel vzhledem k závěrečnýmu vyústěný mírně jetý a takový až moc překombinovaný (přeplácaný). Propojení jednotlivých hororových subžánrů asi není úplně to pravé ořechové, na můj vkus teda určitě ne. 65% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobrý horor. Akurát lakačky moc nefungujú. Všetko ostatné silný nadpriemer. Debutujúci režisér McCarthy odviedol vážne slušnú prácu, kameraman tiež, Caity Lotz je do hororu viac než postačujúca a najviac ma potešila Haley Hudson ako troska a médium v jednom. Konečne bola tá rola zverená niekomu inému ako dôchodcovi. Aj keď, naposledy to bol myslím rabín/exorcista... ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie. Duchárčiny ma v posledných rokoch už moc neberú, keďže sú (až na niekoľko európskych výnimiek) väčšinou na jedno kopyto a o to viac ma tento horor zaskočil svojou intenzitou. Mladá Annie trávi po smrti svojej matky nejaký čas v ich starom byte, z ktorého má trochu divný pocit, ktorý vyvrcholí keď tu bez stopy zmizne jej sestra. V snahe zistiť čo sa deje, odkrýva tajomstvo rodinného bytu a ducha, ktorý tu vyčíňa, ale aj existenciu sériového vraha prezývaného Judas, čo sa stáva najnebezpečnejším zistením jej života. Fajnový horor, ktorý mi poskytol oveľa viac, než by som očakával, na čom má zásluhu aj to, že sa tu okrem duchárskej témy prelínajú ďalšie motívy, ktoré oživujú dianie a zahusťujú atmosféru. K tomu to má slušné spracovanie, sympatickú hlavnú hrdinku, ktorej odvahu som obdivoval a zaujímavý dej, vygradovaný až do extra napínavého finále. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný průměrný kousek mezi horory. Hlavní hrdinka vesměs sympatická, scénář snad ani nelze hodnotit (těch pár vět), atmosféra jakštakš, lekačky ušly, ale příběh velmi hloupý a nezajímavý a o napětí se dá mluvit jen v jistých momentech. Od tak dobře hodnoceného filmu (v rámci žánru) jsem očekával víc. Takže sečteno podtrženo nemastných neslaných 50%... ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ja som spokojný. Jeden domček, tajomná prekliata izbietka, dve sestry, jedna zmizne, druhá sa snaží zistiť kam, a samozrejme je do toho zamiešaný jeden duch a nejaký ten zabijak. Podobných žánroviek tu už zopár bolo - áno, duch je ten dobrý, a vďaka nemu hlavná hrdinka objavuje temné zákutia domčeka, a napokon je to (tradične) boj o holý život. Ľakačky fungujú a je ich dosť, zľakol som sa približne v každom 15-minútovom intervale, takže pre mňa nadpriemer. Hlavná hrdinka mi síce veľmi nesadla, ale na rozdiel od podobného, čisto priemerného kúsku Cassadaga tomu pomáha oveľa svižnejšie tempo, viac napätia a omnoho menšia rozťahanosť, takže nudiť som sa nestihol. Palec ROZHODNE nahor. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama