Reklama

Reklama

Nečakané odhalenie

  • Česko Hrůzná minulost (viac)
Trailer

Nichole Barlowová (Agnes Brucknerová) prichádza do San Pedra s dcérou Evou (Dakota Brightová) na pohreb svojej matky. Vyzýva svoju odcudzenú sestru Annie (Caity Lotzová), aby jej pomohla vyriešiť obchodné a finančné záležitosti, ale Annie je ešte stále traumatizovaná spomienkami na zlé zaobchádzanie zo strany nebohej matky, a nechce sa vrátiť do miest, kde strávila detstvo. Nichole presvedčí svoju sestru Annie, aby prišla aspoň na matkin pohreb. Nichole však bez stopy zmizne a Eva zostane s Nicholinou sesternicou Liz  (Kathleen Rose Perkinsová). Onedlho sa stratí aj Liz a polícia rozbieha vyšetrovanie. Aj keď Annie tvrdí, že v dome, kde vyrastala, sa odohrávajú nadprirodzené udalosti, stáva sa hlavnou podozrivou. Všetko sa zmení, keď vyšetrovanie preberie detektív Bill Creek (Casper Van Dien). Ten cíti, že v dome je niečo divné. Medzitým Annie privolá médium, veštkyňu Stevie (Haley Hudsonová), ktorá je presvedčená, že za zmiznutie Nichole a Liz je zodpovedný duch Anninej matky. Žena však Annie upozorní, že v dome na ňu číha veľké nebezpečenstvo. Annie sa rozhodne pokračovať v pátraní a odhaľuje temné tajomstvá z minulosti svojej rodiny. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (355)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Kašlat na všechny áčkový horory, co mají za zády vysoký budget a zkušené herce či režiséry. Díky uživateli Pildovi jsem objevil tento veskrze neznámý titul, ale o to větší nadšení jsem po jeho zhlédnutí měl. V jistých nuancích mi to připomnělo pro mě nejlepší horor za posledních "x" let Insidious, i tady neteče krev po hektolitrech, i tady je toho více skryto než ukázáno a i tady jsem se u hororu konečně zase (aspoň trochu) bál. Herecké výkony nijak neurazí (kupodivu ani Van Dien tu není otravný), navíc se na hlavní hrdinku dobře kouká :-) Jen ten konec jsem očekával mírně jiný, i když... ;-) ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie. Duchárčiny ma v posledných rokoch už moc neberú, keďže sú (až na niekoľko európskych výnimiek) väčšinou na jedno kopyto a o to viac ma tento horor zaskočil svojou intenzitou. Mladá Annie trávi po smrti svojej matky nejaký čas v ich starom byte, z ktorého má trochu divný pocit, ktorý vyvrcholí keď tu bez stopy zmizne jej sestra. V snahe zistiť čo sa deje, odkrýva tajomstvo rodinného bytu a ducha, ktorý tu vyčíňa, ale aj existenciu sériového vraha prezývaného Judas, čo sa stáva najnebezpečnejším zistením jej života. Fajnový horor, ktorý mi poskytol oveľa viac, než by som očakával, na čom má zásluhu aj to, že sa tu okrem duchárskej témy prelínajú ďalšie motívy, ktoré oživujú dianie a zahusťujú atmosféru. K tomu to má slušné spracovanie, sympatickú hlavnú hrdinku, ktorej odvahu som obdivoval a zaujímavý dej, vygradovaný až do extra napínavého finále. ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Po kratší pauze opět solidní (ne)duchařina na úrovni, která neurazí. Atmosféra není sice jedna z nejlepších, ale je rozhodně snesitelná. Naopak napětí by se dalo krájet, poněvadž od začátku skvělý náboj a diváka nenechá ani na minutku vydechnout. Další klad je tajemný příběh, který se odkrývá až k závěru, divák tedy od začátku neví, o co vlastně jde. Našlo by se i pár parádních lekaček, což by měl ocenit každý hororový divák. Nicholas McCarthy zrežíroval svůj první snímek a na prvotinu podal víc než slušné režijní schopnosti. Takové horory nejsou k mání často, tudíž musím ocenit tou největší poctou... 9/10 = 90% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Na filmový a zároveň i režisérský McCarthyho debut jsem byl vážně zvědavý a nějak mne neodradilo ani rozporuplné hodnocení těch, kteří tento kousek již viděli. Není na škodu si tu a tam pustit nějakou tu duchařinu. Když se navíc nejedná o čistokrevnou záležitost a tvůrci do ní přimíchají i něco z jiných odvětví, tím je to pro mě jen lepší. Již od úvodních minut se mi docela zalíbila i navozená atmosféra a já se jen v duchu modlil, aby zas nešlo o další blbost, kdy budou vzduchem jen proletovat kusy nábytku a hlavní hrdinka nedostane infarkt díky blikajícím zářivkám. Naštěstí je příběh obohacen o finální rozuzlení, které bych tu nechtěl prozrazovat a díky kterému nemůžu dát ani horší, než průměrné hodnocení. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Caity Lotz sa musela kvôli filmu naučiť jazdiť na motorke. (ČSFD)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama