Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie v rámci slovenskej tvorby a to found Footage žánru nijak zvlášť neholdujem. Niežeby film nemal výraznejšie chyby, len nedostatok originality je evidentný od úvodu do samého konca, ale technická realizácia je na úrovni a hlavne v druhej polovici tvorcovia prekvapujú radou nečakane pôsobivo natočených momentov. Vlastne ide v mnohom o atmosferický zážitok porovnateľný so zahraničnou tvorbou, čo je už samo o sebe úspech a rutiny typu Paranormal Activity Zlo prekonáva bez akýchkoľvek ťažkostí. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ sa nemýlim, dej filmu je situovaný do Bernolákova, s ktorým to skutočne asi nie je celkom v poriadku. Kedysi som totiž strávil niekoľko desivých hodín sám v obrovskom, opustenom a k posraniu strašidelnom bernolákovskom zámku, píšuc seminárku z barokovej architektúry. Snáď mi nikto nebude vyčítať, že svoju unikátnu skúsenosť z daného genia loci premietnem do hviezdičky navyše. PS: Herecká účasť intelektuálneho výtvarníka Andreja Dúbravského (blonďavý zvukár) na brakovom horore nie je celkom nelogická. Poslaním umelca je - slovami Woodyho Allena (alebo Gertrúdy Steinovej?) - nájsť liek na prázdnotu bytia (a on ho nachádza), no gotický princíp s príbuznou snahou o demonštráciu čohosi, čo musí byť demonštrované, aby znepokojujúcu realitu učinilo znesiteľnejšou by nemal byť vzdialený žiadnemu umelcovi. ()

Reklama

rollman1 

všetky recenzie používateľa

No vida. Naší milí susedia sa rozhodli, že vykradou Grave Encounters a natočí si vlastní FF. Proč ne ? Je lepší jeden slovenský horor a koukatelný, než 10 českých a odporných, ano třeba Poslední Výstřik nebo G.A.Y (T.M.A.) Kluci hrajou dobře a u filmu jsem se i párkrát zosmál, ale jinak průměrný film, který ničím nepřekvapí. Lekačky žádné a celkově z toho baráku mohli vytřískat víc. Nepřekvapí ani totálně zprzněný konec, který vám film totálně znechutí a tudíž srazíte jednu hvězdu tak jako já. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Zlo je všade, zlo si cestu nevyberá a nikdy ho nezastavíš. Zlo si našlo aj skupinu mladých ľudí na Slovensku, ktorý boli silno inšpirovaní a infikovaní filmami ako sú Rec či Cloverfield. Ich "posadnutosť" snímania real kamerou a vytvorenie skutočného psycho hororu bola taká veľká, že si to chceli vyskúšať na vlastnej koži. Z istého pohľadu ich práca bola úspešná, pretože nemajú konkurenciu na Slovensku a z istého pohľadu išlo skôr len o kopírovanie spomenutých filmov. U mňa zlyhali v tom, že nepriniesli takmer nič originálne, niečo čo by bolo sprievodným javom ich vlastnej fantázie, niečo čo na čo by som povedal tak to tu ešte nebolo. Našlo sa aj niekoľko slabších scén a dosť malo dôveryhodných efektov hlavne pri love exmanželky ako aj jej príliš krátke zobrazenie, čo ochudobnilo príbeh a priviedlo ho do nudnejších stôp, ale inak desivú atmosféru dosiahli veľmi dobrú, hlavne dobrým interiérom a slabým osvetlením. Film u mňa zanechal pocit strachu tak na 40%, ale za snahu mladíkov sa prikláňam k 50%. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem tento found footage horor slovenské produkce odkládal, asi jen proto, že jsem neočekával výraznou kvalitu na slovenské poměry. Udělal jsem převelice převelikou chybu! Kvalitní atmosféra slušně burcovala moje nervy a po delší době jsem se trochu bál a za to musím jít s hodnocením nahoru. Hodně silný nadprůměr. A na slovenské poměry, hororová špica. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o první slovenský horor určený do kinodistribuce. (Sufferer)
  • Budova, ve které bylo uvězněno samotné zlo, leží v obci Bernolákovo, nedaleko Bratislavy. (herr_carter)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)

Reklama

Reklama