Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (249)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Mentálně postižené, hluchoněmé děti málokdy řeknou ne, a tak ředitelovat v jejich ústavu je pro pedofila skutečné rito! Nikdy bych si nepomyslel, že to někdy napíšu, ale tohle je opravdu hustý a výživný korejský film! Žádné obvyklé opičí čurákování, žádný rýžožroutský patos, jen drsné a mrazivé Requiem pro šikmookou panenku! Pravdou je, že si sice mentála představuju spíše jako Hrzánovou, co si tahá Holuba a ťamani zde obsadili snad ty nejrozkokošnější děti, které nepochybně vyhrály jihokorejskou kvalifikaci Miss pederast, avšak to nepatrné ždímání emocí je v tomto případě absolutně na místě. ()

tahit 

všetky recenzie používateľa

Nevím jak pro vás, ale zážitek to není dobrý, fakt ne. Takže jak říkám, historka neradostná, ale přesto je třeba dodat, že dobře zvládnuta po filmové stránce. Povzdechl jsem si, ale nakonec, kam se podělo to vznešené přísloví. Konec dobrý, všechno dobré. Tak to si určitě neříkaly ty zneužité děti u soudu. ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Toto bol prvý film, s podobným námetom, pri ktorom som neplakala...Otázka je prečo? Počas celého filmu som bola tak neuveriteľne nahnevaná a vytočená a pocit bezmocnosti vo mne stúpal ako keď idete vo výťahu. Príbeh posilnený faktom, že je podľa skutočnej udalosti bol natoľko zaujímavý, že som dokázala prehliadnuť fakt, že nepozerám filmy, v ktorých sa ubližuje deťom. Nemala som čas sa na tým zamýšľať. Myslím, že herci mladiství a aj dospelí v tomto filme odviedli také herecké umenie aké som dlho nevidela. Dvojičky, úžasný pán učiteľ či všetky tri deti. Je to skoro 10 hodín, čo som videla ten film, no neviem prestať na to myslieť. Úžasné, smutné, znepokojujúce. 100% (pravdaže pri filme som neplakala ale o pol hodinu neskôr som sa pustila do fňukania, no čo, ja sa asi v tomto ohľade nezmením) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $30,995,000▐ silná chladná dráma odohrávajúca sa podľa skutočných udalostí a hlavne dosť smutná, opäť zrkadlo spoločnosti ako sa vie pekne všetko ututlať, v rámci zobrazenia tejto duševnej a fyzickej tragédie dosť silné až odpudivé, hrôza čoho sú ľudia schopný a že kresťania, ha-ha-ha, fakt smutné /80%/ ()

dawe04 

všetky recenzie používateľa

Asi třetí film (nevěřte mi), který mi bez tlačení na pilu několikrát vehnal slzy do očí, bez mučení přiznávám. Velice silná látka, která více či méně kritizuje veškeré současné neduhy moderní společnosti od odcizení rodiny, přes justiční systém až po úplatkářství. Hlavním tématem je však zneužívání dětí, které je vykresleno až děsivě realisticky a opravdově. Výborně prokreslené postavy, hlavně morální dilema hlavního hrdiny, který se zpočátku chová jako srab a váhá mezi spravedlností a životní jistotou. Nejen Korejci prostě melodramata umí podat tak působově. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama