Reklama

Reklama

Ak chceš chytiť zločinca, konaj ako zločinec.
Jack Regan je staromódny londýnsky policajt, ktorého drsné metódy prinášajú dobré výsledky. A to nedáva spať dôstojníkovi z oddelenia vnútorných záležitostí Ivanovi Lewisovi. Zúril by však oveľa viac, keby vedel, že Regan mal aférku s jeho mladou ženou Nancy. Keď Regan neuposlúchne rozkaz, v centre Londýna sa rozpúta prestrelka medzi bankovými lupičmi a políciou, pričom zahynie aj jeho kolegyňa Nancy Lewisová. Regana suspendujú, vyhodia z polície a napokon zatknú. Napokon mu pomôže jeho protežant, mladý a nepodplatiteľný kolega  George Carter a za nitky potiahne aj jeho nadriadený, Frank Haskins. Regana prepustia, aby ďalej mohol bojovať so zločincami z Gravesend Marina a udržal dobrú povesť svojej lietajúcej londýnskej policajnej jednotky, nazývanej The Sweeney. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (231)

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Teda takovou syrovou (fyzickou i psychickou) řežbu jsem od Anglánů vážně nečekal. Už první scéna mě vyloženě nadchla, když policejní komando projelo zdí a začalo zločince řezat baseballkami. K tomu se přidal špičkový scénář a parádní závěr, takže za mě naprostá spokojenost. A těch 68%? To teda jděte do prdele! 95% ()

sharky 

všetky recenzie používateľa

Takhle drsná kriminálka tady nebyla od doby Delona a Ventury, ale na kolena ji sraží nevěrohodné a hloupé chování postav a určitá přestylizovanost. Nicméne myslím, že režisér Nick Love by měl přesto být hlavním kandidátem na zfilmování příběhů Harryho Holea... A pro mě neznámá Hayley Atwell je fakt krásná...:) ()

Reklama

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Nudná táhlá kriminálka s houslema co jeli nonstop jako doprovod, nadhera. Postavy mi byli ukradený, nějaký zábavný či aspon zajímavý dialog jsem ani nezaznamenal (pobavil mě jen salát s vlašskými ořechy), celý to působilo jak nějakej seriál co běží každej den v TV před televizníma novinama a vůbec nudil sem se neskutečně. Táhlo se to jak celej den v práci. Tu jednu dávám za aspon nějaký pokus o akci, kterou už sem viděl asi tak tisickrát v jiných filmech (např: Heat a Město bylo totálně vykradený timhle skvostem). ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa mi to zdalo ako dementné cvičenie pre stále hlúpejšie publikum. Pár prekvapivých zvratov zhruba v polovici situáciu zlepšilo a jedná sa tak len o hlúposť štandardizovanú. Samotná jednoduchosť scenára nevadila natoľko, aby som naháňačke za lúpežníkmi nedal vyššie ohodnotenie. Vadilo čosi iné: rafinované odoslanie všetkých zástancov práv zadržaných kamsi hlboko do smradľavých hajzľov, pretože len bránia vo vyšetrovaní, sú zmietaní žiarlivosťou a túžia po pomste. Naopak dobrí sú tí, čo majú vytipované podozrivé elementy. No a ak sú podozriví, treba ich bejzbolkami naučiť spravodlivosti. Keď náhodou vinní nie sú, ich chyba bola vo vyvolaní dojmu podozrivosti. Partia búchačov je samozrejme neskorumpovaná, neohrozená a solidárna. Šéf je sympatický, starou školou odchovaný alfa samec, užívajúci si s generačne mladšou kolegyňou. Nejde o nič iné, len o miliónkrát v detektívkach opakovaný koncept manipulácie, snažiaci sa desaťročia divákov presvedčiť o tom, že: 1. policajtom záleží vždy len na vykynožení zločinu, 2. akákoľvek násilná akcia polície je oprávnená a má zmysel, hoci sa zdá, že ho nemá., 3. prisťahovalci sú pliagou, rozvracajúcou systém. 3. občasné údery nevinným sú nevyhnutnou daňou za účinné vykynoženie lotrov. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Mam rad drsny Britsky akcni kriminalky a tento film mi to opet potvrdil nema to sice zadnej genialni pribeh ale podobne jako napriklad Welcome to the punch sazi tenhle film na syrovost a uveritelnost rozpocet asi buhvijakej nebyl ale nevadi akce je slusne natocena a je ji dostatek ja jsem spokojen vim co od podobných snimku ocekavat a tady jsem to doslova a do pismene dostal ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (7)

  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama