Reklama

Reklama

Černobyľské denníky

  • Česko Černobylské deníky (viac)
Trailer 1

Príbeh skupiny šiestich mladých turistov, ktorých nudia klasické ponukové katalógy cestovných kancelárii a chceli by zažiť niečo naozaj výnimočné, čo sa vymyká bežným dovolenkovým predstavám. Najmú si sprievodcu, ktorý im sľubuje extrémny zážitok - exkurziu do opusteného ukrajinského mesta duchov Pripjať, ktoré je v tesnej blízkosti havarovanej jadrovej elektrárne Černobyľ.
Černobyľ, 1986. Keď vypukla najhoršia jadrová katastrofa v dejinách ľudstva, evakuovaní obyvatelia neďalekého mesta Pripjať nemali čas ani na to, aby si zbalili osobné veci. O 25 rokov neskôr šestica mladých turistov so svojím sprievodcom navštívi Pripjať, aby tu spoločne preskúmali trosky zničeného a zdanlivo opusteného mesta. Keď ich okolnosti prinútia zostať na mieste cez noc, čoskoro zistia, že tu zrejme nie sú sami...
Spoluautorom šokujúceho filmu plného desu a hrôzy je Oren Peli, tvorca, režisér a producent  filmovej série Paranormal Activity. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (524)

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Orena Peliho (ktorý to produkoval) a Černobyľ ma fascinuje. Ale Černobyľské denníky dobre nedopadli. Kým sa nič hororové nedeje a postavy sa len prechádzajú post-apokalyptickým mestom (sídlisko, kolotoč), je to fajn. Nie super, nie geniálne. Ale fajn? Fajn hej. Potom ale (tradične) umiera najschopnejšia postava, zostanú len samí hysterickí a nepraktickí blbci a na mesto padne noc a nič z jeho jedinečných kulís tým pádom nie je vidno. Ani scenár to moc nezachraňuje (človek, ak nie je olympijský víťaz v behu, fakt nemá šancu utiecť svorke vlčiakov) a je plný pozoruhodne nelogických momentov (Juri pozná „tajný“ vchod do mesta, kde by sa nemusel dohadovať s vojakmi a platiť im, no napriek tomu použije „oficiálny“ vstup). Pasáže, ktoré ma mali vyľakať, ma vyľakali skôr len preto, že v nich niečo uprostred ticha nahlas „buchlo“, než že by tvorcovia kvalitne budovali atmosféru napätia a neistoty. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Tak to je celkem hardcore, nebo alespoň tak od půlky až do úplného konce. Rozhodně vím, kam se nikdy nechci jet podívat na výlet. Škoda jen, že do takovýchto snímků s opravdu dobrým tématem všichni dávají mladé a nezkušené herce, které to jenom kazí. Atmosféra je skvělá, stejně jako akce a napětí, je to vše udělané hodně reálně. Tady je to hodně podhodnocené, řekla bych že se každý musí ponořit do děje aby nehledal zbytečnosti. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Docela slušná hororová jednohubka. Zdálo se mi, že je tento film natočen pomocí found footage stylu (hlavně ten začátek o tom vypovídal). Postupem času jsem si kladl otázku,"Jestli je to found footage horor, proč ke všem čertům pan kameraman necekne ani slovo při sebevíc děsivější situaci?" Zvláště při scéně s medvědem, což byla nejděsivější scéna z celého filmu, zároveň by se tato scéna dala považovat za Epic Fail roku v hororovém odvětví. Ale pokud toto není found footage (nejsem si vůbec jist), dal bych panu kameramanovi zřejmě malou povzbudivou facku. Na druhou stranu si myslím, že Černobylské deníky jsou dosti podceňované a že i přes viditelné klišé je to docela povedená vyvražďovačka. Od příjezdu do města Pripjať se mi atmosféra tohoto filmu začínala líbit a zvláště když šlo do "tuhýho". Rozhodně není tento černobylský kousek k zahození, nezklamal. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tie filmové postavy sú tak strašne odvážne, ale hlúpe, až sa hanbím že som ľudského rodu. Ale to by asi ani neexistoval hororový žáner, keby jeho hrdinovia mali, resp. používali mozog a počúvali inštinkt. Tieto denníčky majú vynikajúci look ( samozrejme sa ale netočili v Černobyle ) a atmosféru neznámeho. Avšak čím ďalej ku koncu sa tieto prednosti vytrácajú a prichádza to, čo všetci diváci vedeli, ale predsa len dúfali v niečo originálnejšie. Úvodný potenciál sa stratil do neznáma. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)
  • Digitální fotoaparát hlavní hrdinky je malá zrcadlovka Nikon D3100. (Jirka85)

Reklama

Reklama