Reklama

Reklama

Ľadové ostrie

  • Česko Ledové ostří (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa jedného dňa zraní olympijský hokejista Doug Dorsey, jeho život prestane mať zmysel, pretože už nemôže hrať profesionálny hokej. Túžba po najvyšších métach sa mu tak rozpadne ako domček z karát. Kate Moseleyová je jednou z najtalentovanejších krasokorčuliarok na svete, ktorá žije iba pre výhru na zimných olympijských hrách. Má však nemalý problém - nemôže si nájsť toho správneho športového partnera. Jedného dňa jej tréner predstaví nového potenciálneho partnera, ktorý však nemá žiadne krasokorčuliarske skúsenosti. Kate je nemilo prekvapená a neubráni sa istej dávke odporu, ale pre Douga je to jedinečná šanca znovu sa dostať na ľad. Dougov entuziazmus a nadšenie však napokon oboch motivujú, aby sa pustiili do extrémne náročného, namáhavého a vyčerpávajúceho tréningu, pokúsili sa dosiahnuť svoj sen a získať olympijskú medailu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Jeremiah 

všetky recenzie používateľa

Sakra, už bych měl přestat hodnotit pouze zamilované "fláky". Ale tento si ještě neodpustím. Nádherný film, který ukazuje jak těžké je být vrcholovým sportovcem, který chce dosáhnout nejvyšší mety. Zároveň ukazuje, že láska si nevybírá prostředí, kde má vyklíčit a že pokud vydržíte s někým přebývat na jednom místě 12 měsíců, 12 hodin denně, potom k té druhé osobě musíte mít velmi blízko. Film nemá hluchá místa, děj neustále peláší dopředu a graduje závěrečným mistrovským vystoupením ústřední krasobruslařské dvojice. To, že neukazuje výsledek jejich snažení, ale pouze ho naznačuje, považuji za přednost. U tohoto filmu se mi vyjímečně líbil i český dabing / ten první - né"Novácký"/ a i ten výše položený hlas hlavní hrdinky byl skvělý ( zoubky ). Můj zamilovaný oddychový film. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

osemdesiate roky doznievajú na ľade - táto romantická komédia z 1992 nesie ešte veľmi veľa z osemdesiatych rokov - chvalabohu prevažne toho dobrého - divnú muziku, mierne neuveriteľný námet (hokejista - krasokorčuliar) a žánrovú alchýmiu (komédia, romantika, športový film, buddy movie), no záberovanie a snímanie sa snaží byť už dynamicky v 90 rokoch, je "klipové", herci hrajú civilnejšie. je zvláštne, že tak sympatická a krásna herečka, ktorá navyše (podľa mňa) vie aj hrať a očividne v tejto dobe - na začiatku deväťdesiatych - išla hore (Cutting Edge, Chaplin, Leví kráľ) sa nejako utiahla; rovnako režisér už nenatočil, ba ani nedostal nejak veľmi príležitosť ukázať sa, a tak sa tento síce v žánri dosť schematický a podľa jasnej štruktúry a po vyšľapanej koľajničke idúci, no predsa vysoko pozeratený a zábavný film ostal ich jedinými vrcholovými úspechmi. možno mierne prehnané, no nostalgické 4 * ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem ve čtvrtek spoustu zařizování ve městě. Jenže u snídaně zapnu bendu a tam zrovna začíná Glaserova snaha vybruslit z kýčovité limonády. No a já blbec na to hned musím čumět, že jo... Pak mrknu na ČSFD a zjistím, že to má dalších asi devět dílů. Supr. Je na čase přiznat si, že nemusím vidět úplně všecko. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý romantický gýč - jednotka vo svojom odbore. Skvelý pár, chytré dialógy, akurátna dávka humoru a množstvo sentimentu a trošíčka slzičiek. Navyše s výbornou atmosférou - zima a krasokorčuľovanie mixnuté s ešte doznievajúcimi osemdesiatymi rokmi. Spolu s Blades of Glory (ktorému bol tento film na 100% hlavnou inšpiráciou) najlepší film o krasokorčuľovaní - na iné som si nespomenul. PS: aby som nezabudol dodať, tých 100% je hlavne za to, že je to pre mňa kruto sentimentálno-nostalgická záležitosť. ()

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Sice naprostá pohádka, ale díky své roztomilosti a pohodovosti ji mám rád doteď a nemusím spoléhat pouze na nádech pubertální nostalgie, kdy jakožto kluk který vyrůstal na sběru hokejových kartiček a téměř bydlel na hokejovém stadionu v městě hokeji zaslíbeném Jihlavě, který opravdu vše, kde se vyskytlo slovo hokej nesmírně žral (ano, i tento film). Btw. jedna malá poznámka Doug Dorsey po zranění, zaviněné pádem a úrazem hlavy přestal vidět na 18% oka a znamenalo to konec kariéry a přitom v současné době válí po světových klužištích výtečný švéd Matthias Weinhandl, který po faulu jednoho z českých hráčů na jedno oko nevidí vůbec a je to jeden z nejlepších hráčů vůbec (dokonce jednou čechy obral o medaily). Ale zpět k filmu, prostě pohodovka. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)

Reklama

Reklama