Reklama

Reklama

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenzie (115)

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Hodnotit film typu: "ze začátku sice táhlé, ale vše je vynahrazeno v posledních 30ceti minutách" nebo "Celej film se plácá někde v bahně a v džungli, aniž by se nějak rozvinul příběh, postavy jsou nezajímavý a herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou." ... Už jen kvůli tomu že je tento snímek založen na opravdových událostech, tak nemám chuť tu psát jak byla v určitých místech špatná kamera , čeho jsem si ani nevšiml a musím film spíš pochválit !... Za mě je HODNOCENÍ: 83% (4*) ()

Woody77 

všetky recenzie používateľa

Nemozem porovnavat tento film s kultovými filmami ohladom Vietnamskej vojny (Cata,Apokalypsa,Olovena vesta) uz iba kvoli obsadeniu a rezii. Porovnavat Coppolu,Kubricka,Stonea s Irvinom to proste nejde to plati aj o hereckom obsadení. Napriek tomu mu davam 4 hviezdy. Preco? Pacil sa mi.Je to presne o tom ako z nicoho sa da upliest slusny byc. Dabing? Naco cesky dabing ? V anglictine to nema chybu. Strih ? Taky presne aky je aj vo vojne. Zmatok,Stres,Hluk toto vsetko dava autenticnost tomuto filmu. Dejovo je to jednoduche , ale bitky o jednotlive koty boli presne taketo.Staci si precitat knihu od Tima Saundersa - Kota 112 z Normandie. Hudba? O.K. nic moc ,ale su aj horsie brebty. Suma Sumarum oplati sa ho pozriet a myslim ,ze nikto nemoze byt enormne sklamaný. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný film s tematikou Vietnamskej vojny. čo ma však zamrzelo bol fakt že mnoho aspektov ako napríklad sklony k rasizmu, zlá hygiena, psychické problémy na rozhraní zbláznenia sa boli iba načrtnuté a nie vygradované ako napríklad vo filme Olivera Stonea čata. Takisto samotný boj o "Hamburger Hill" ktorý bol nakrútený perfektne sa mi zdal vždy v tom nesprávnom čase strihnutý a v tábore mi chýbala tá bezmocná beznádej. Až na seržanta som si neobľúbil počas filmu žiadny charakter a to je na veľkolepí vojnový film málo. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Vypadalo to na ambiciozní válečný film, ale na to se dá po zhlédnutí zapomenout. S herci jsem problém neměl, ale se zhola průměrnou, místy zmatenou a nijak nápaditou režií Johna Irvina, ano. Bojovým scénám se vyhýbal a v dialogových scénách to bylo na ručník. Film se nepříjemně vlekl a nějaké peklo nebo vřavu jsem pociťoval tak maximálně u sebe. Závěrečné titulky byly pro mě vysvobozením. A bylo mně jedno, jestli hrdinní američtí vojáci bojovali proti žlutému, modrému, nebo fialovému nepříteli. Tento slabý odvar válečného filmu si už stejně nikdy nepustím. Jednoznačně kategorie B a níže. 40% ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Vietnamskí veteráni film ohodnotili a prijali pozitívne a potvrdili pravdivosť zobrazovanej brutality. (Smok)
  • Parašutisti slávnej 101. výsadkovej divízie, známi ako "Screaming Eagles" kvôli ich rozlišovaciemu znaku na ramene (bielohlavý orol s červeným jazykom na čiernom podklade), boli Viet Congom považovaní za obávaných a rešpektovaných protivníkov. Vietnamskí komunisti kvôli tomuto znaku nazvali vojakov 101. divízie "Chicken Men" (Kurací muži) a varovali pred nimi svoje obyvateľstvo. (Smok)

Reklama

Reklama