Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Veľká Británia The Last Days on Mars (viac)
Trailer

Na Červenú planétu sa dostáva prvá ľudská posádka s cieľom nájsť na nej známky života. Zbierajú vzorky hornín, na ktorých nachádzajú mikroskopické stopy slúžiace ako dôkazy existencie života na Marse. Pred odchodom z planéty si ešte dvaja astronauti zájdu po ďalšie cenné horniny do jaskyne. Jeden z nich pri tom nešťastne spadne z veľkej výšky a krátko nato umiera. Po chvíli sa síce vracia k životu, no už nie ako človek. Členky a členovia výskumného tímu jeden po druhom podliehajú záhadnej a desivej sile, ktorá pôsobí v hlbinách planéty. (kubqo)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (381)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet £7miliónovTržby USA $24,084Tržby Celosvetovo $186,000▐ nízkorozpočtvoka ktorá je technicky celkom zvládnutá či už triky alebo čo sa to týka prostredia kozmonautov, pracovných buniek, laboratórii, či prevozných transporterov - roverov, príbeh ale dopadne dosť béčkovo jednoduchá likvidačná záplatka, ktorá mohla aspoň viac bazírovať na atmosfére či napätí, taktiež postavy moc nenadchnú svojou povrchnosťou, len čistý priemer /50%/ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Herec Liev Schreiber je zárukou minimálne dobrého hereckého výkonu, no a žáner sci-fi navrch, tak som veril, že to zaboduje. Úvod diváka pomaly zoznamuje s prostredím i postavami, vyzeralo to nadejne, ale príde náhly zvrat a dej sa rýchlo zmení v lacnú vyvražďovačku , ktorej chýba nápad i napätie. Film z biedy vytiahne až posledných 20-30 minút, kde to zachraňuje spomínaný L. Schreiber, ale hlavne dôvod, že už niet koho vraždiť, takže ten komornejší záver som si užil najviac. Trochu škoda, pretože sci-fi z prostredia Marsu vyzeralo lákavo. Iba na jedno pozretie. 60%. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vzdor slušnému obsazení a solidním prvkům atmosféry i napětí se mi nedařilo držet pozornost. Možná proto, že jsem podobných naháněček, kdy se lidé díky bakteriím mění v cokoliv, viděl tolik, že by muselo přijít něco opravdu originálního, abych byl překvapen. Last Days on Mars se liší od klasických zombie honiček vlastně jen tím, že se odehrává na Marsu a má áčkový oděv. 30% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie. Vizuál fajn a príbeh tiež vyzeral na dobrú záhadnú vesmírnu zabijačku, ale nakoniec to ostalo len pri fajn zabijačke s dobrými efektami a hercami, ktorá si bere od každého sci-fi filmu niečo a sama nič nové navrch neprihodí. Škoda, po Prometheusovi tu mohol byť ďalší slušný sci-fi horor, ktorých dnes už ubúda. 65% - 3* ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Krásný, čístý SF vizuál, triky na úrovni, kvalitní herci-to všechno tam je. Ale když už se s tím tak napiplali, nemohli tam hodit nějáké hezké chapadloidní emzáky? Nějákou kreatůru nad kterou by mé oldschoolové, sci-fi horrorové srdce zaplesalo nadšením? Jasně, někdo by potom možná nadával, že to vykrádá Alieny, The Thing, nebo třeba Critters, ale takhle je to stejně jen taková-lépe natočená ale méně COOL-variace "Ghosts Of Mars"......... Nenudil jsem se ale ve výsledku mě ten promarněný potenciál zklamal. Škoda :( ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Súvisiace novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (viac)

Reklama

Reklama