Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa milý, ale v podstate dosť jednoduchý vidiecky policajt Ludovic Cruchot (Louis de Funès) konečne dočká vytúženého povýšenia, čo však zároveň znamená, že počnúc týmto dňom musí neochvejne chrániť morálku v malebnom letovisku na Azúrovom pobreží, ktoré má na starosti – v Saint Tropez! Ako prvých si na paškál vezme tamojších nedisciplinovaných vodičov, ktorí parkujú, kde nemajú a... Otravných nudistov, ktorí mu už dlhšie pijú krv! Ibaže kým Cruchot so svojimi mužmi tyranizuje síce nezmyselnými, no tiež nekonečne zábavnými prepadovkami naháčov na miestnej nudapláži, jeho atraktívna dospievajúca dcéra Nicole (Geneviève Grad) využíva jeho neprítomnosť na, ehm, dosť svojráznu zábavu. Najradšej sa vydáva za dieťa z bohatej rodiny, čím si však väčšinou poriadne zavarí – a ani tentoraz to nie je inak. Je to však o to horšie, že tentoraz svojou ľahkovážnosťou naozaj extra zavarí aj svojmu nič netušiacemu otcovi – oboch ich totiž zapletie do krádeže vzácneho obrazu od Rembrandta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (515)

Cival 

všetky recenzie používateľa

Skvělá bláznivá komedie s nezapomenutelným géniem Funesem/Filipovským v hlavní roli. Určitě nejlepší kus celé série a snad i špička Funésovy filmografie. Další Četníci z jedničky už čerpají až příliš - humor se opakuje po kružnicích a jednotlivé osnovy skečů se až nepříjemně často opakují. Proto je St. Tropez jedničkou. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Seria Cetnikov a Fantomasov patria u mna medzi najoblubenejsie komedie s Funesom a preto som si musel zopakovat neuveritelny komicky talent tohto herca, vdaka ktoremu sa bavim aj dnes. Avsak dost velku zasluhu mal hlavne dabing Františka Filipovského, bez ktoreho si Funesa neviem ani predstavit... 28.07.2010 ______ Louis de Funes - (Strážmistr Cruchot) +++ Jean Lefebvre - (Fougasse) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Genevieve Grad - (Nicole Cruchotová) +++ Christian Marin - (Merlot) +++ Daniel Cauchy - (Richard) +++ Hudba: Raymond Lefevre +++ ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Funèsov humor nie je môj obľúbený, no film mal veľa scénok, ktoré akoby vypadli z mnohých momentov, ktoré sa nám dejú v živote a boli skvelo zábavne spracované. Aj keď neboli príliš výrazné a celkovo film ako taký nie je veľmi výrazný, tak Geneviève Grad mi spríjemnila celý film, lebo som na nej vedel nechať oči a k tomu Saint Tropez, čo je paráda. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú američan (Giuseppe Porelle), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1964 natočil francúzsky režisér Jean Girault snímok "Žandár zo Saint Tropez". Položil tak základ komediálnej filmovej ságy o malom policajnom zbore z malebného prímorského juhofrancúzskeho mestečka. Spolu so svojim kamarátom, hercom Louisom de Funésom, ktorého obsadil do hlavnej úlohy, vytvorili kultovú postavičku cholerického strážmajstra Cruchota. V priebehu nasledujúcich rokov natočili ďalších päť divácky úspešných pokračovaní tejto žandárskej série. Bol napísaný scenár i ku siedmemu dielu, ale bohužiaľ jak režisér Jean Girault, tak i Louis De Funes skonali skôr ako došlo ku jeho realizácii. *** ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (44)

  • Pod slavnou písní z filmu „Douliou-Douliou Saint-Tropez“ jsou podepsáni: Raymond Lefèvre, skladatel a dirigent Paul Mauriat a zvukový inženýr, majitel nahrávacího studia v Paříži, zpěvák, hudebník a umělecký ředitel André Allet. (sator)
  • Šesť dobrodružstiev žandárskej brigády Saint-Tropez videlo vo francúzskych kinách viac ako 35 miliónov divákov. Prvá časť prilákala do kín takmer 8 miliónov návštevníkov. (Arsenal83)
  • Jean Girault využil pro davové scény jako statistů i některé přátele, kteří byli v Saint-Tropez na dovolené. Později velmi populární herec Patrice Laffont se ve filmu objevil v roli mladého playboye, zpěvák a herec Fernand Sardou se představil jako venkovan s traktorem. V davu lze shlédnout tváře režisérů Clauda Chabrola a Rogera Vadima, producenta Raoula Lévyho a sami sebe si zahráli i místní četníci. (mar48)

Reklama

Reklama