Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (213)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

O Diane som toho veľa dodnes nevedel, ani som sa o ňu príliš nezaujímal, navyše keď zomrela, tak som bol ešte malý chlapec. Bol som zvedavý, čo zo života ukážu, ako ním prebehnú, nayvše koľko a ako sa budú venovať tej havárii, o ktorej sa toho už veľa popísalo a rozprávalo, no dočkal som sa iba romantického príbehu zo záveru jej života, vlastne väčšina deja mi prišla dosť pozitívna, s minimom kontroverzií, až by si človek povedal, že na čo sa sťažovala. Problém však vidím už v obsadení. Diana z môjho pohľadu nebola nejak extra krásna žena, naopak Naomi Watts je dosť príťažlivá a z môjho pohľadu veľmi krásna, až akoby som nepozeral film o Diane. Jej správanie mi vo filme prišlo veľmi emotívne, veľmi naivné, až hlúpe. Neviem, či taká bola naozaj, no jej život bol gýč, bola len bábka systému, ktorý potreboval a stále potrebuje také osoby s charitatívnou pôsobnosťou, ktoré robia povrchné gestá, akože inšpiratívne, ktorými sa má zlepšovať svet, pomáhať chudobným, nastolovať mier, no vieme, že to tak nie je. Mám veľké podozrenia, či pri tých jej výlevoch to nebol zámer ju ukazovať v takom svetle a či si cestu takejto pomoci nevybrala dobrovoľne, to by však hraničilo s hlúposťou, aj keď s ňou to hraničilo aj tak. To, ako ju využívali bolo zreteľné. Nechcem však pôsobiť nejak negatívne, možno mala svoje rozumné a dobré vlastnosti, pomohla, všetká česť, no mne oslavované osoby takzvanej západnej kultúry veľa nedávajú. Film bol obsahovo úbohý, to ho radšej nemuseli natočiť. Forma z môjho pohľadu priemer a zážitok z toho mám tiež dosť slabý, vlastne som sa ani nič významného nedozvedel, okrem toho jej vzťahu s človekom z inej kultúry, ale keďže vieme, aký bol a je britský princ Charles, tak sa ani nedivím, že sa dosť zmenila. ()

lillien odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejnudnější životopisný film jaký jsem kdy viděla. Roztahaná trapná romance proložená tunami detailních záběrů na Naomi a její dobře nacvičené Dianiny ksichty, které lze jako jediné přičíst filmu k dobru, občas se jí ten výraz opravdu povedl. Nechápu, kdo měl ten dementní nápad roznimrávat skoro dvě hodiny Dianin vztah s jakýmsi nesympatickým pandžábským cigošem, když její přínos lidstvu spočíval především v humorné čtyřhře ve složení: Diana, královský šereda, studený čumák a subík Charles, domina křížená s rottweilerem Camilla a bulimie. Z toho by se nějaký děj dal i vytřískat. Tohle byl ovšem totální propadák. A já blbec se vydržela týrat až do konce, protože jsem se těšila na nějaký ten díl Besipu s Dodim Alfayedem v tunelu. Pozor spoiler! V tunelu taky píču uvidíte. ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Je předem jasný, že pokud se chystáte natočit film o posledních dvou letech života princezny Walesu, vyberete si režiséra Pádu Třetí říše a do hlavní role obsadíte herečku, která imponovala i samotnému King Kongovi. Výsledkem je něco mezi červenou knihovnou Rosamunde Pilcher a degenerativním pokračováním Notting Hillu. A do toho všeho tam běhá indická verze Teda Mosbyho, který je však v tomhle univerzu skvělý chirurg. Je však dost pravděpodobné, že si film získal alespoň nějaké fanoušky v Pákistánu, Egyptě a podobných dědinách, kde mladí muži sní o tom, že přicestují do Anglie nebo jiné západní země a místní panovnice jim obratem začnou sedat na jejich zabahněný penisy, jako tomu bylo v tomto filmu. Jak jinak si totiž mezi uprchlíky vysvětlit ten abnormální zájem právě o Anglii.. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Je možné, že lady Diana Spencerová v nitru toužila zažít lásku jako z červené knihovny, ale dost pochybuji, že toužila, aby o tom někdo točil film. Scénky typu mikrovlnka apod. jsou jako z nějakého sitcomu nebo romantické komedie. Vedle toho se ale odehrává řada emotivních partnerských scén (ovšem s jasným dějovým schématem), no a samozřejmě je to o životě bulvárem pronásledované a tchýní nenáviděné šlechtičny. O to víc je s podivem, jak nevyhraněný a nevýrazný snímek Diana je. Nevím jak se to stalo, ale Naomi Watts na mě poměrně často působila dojmem, jako by se ocitla v nesprávném filmu - v podstatě jediné, co fungovalo, byla její scéna s doktorem Barnardem . Samozřejmě o úloze královské rodiny v tom, jak se s někdejší budoucí královnou zacházelo, se pochopitelně stále nesmí mluvit, a tak se o tom ani zde nemluví;) Pro jistotu nejsou vidět ani Harry a William... Tento film o cca posledních dvou letech života princezny Diany se jednoduše řečeno nepovedl a není jediný důvod, proč byste ho měli vidět. 40% ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Na téma ze života princezny Diany bylo natočeno hodně filmů již za jejího života. Nepamatuji si žádný dobrý. Ale budiž, tabloidy bylo nutné něčím ilustrovat. Nicméně ani tento tento nový biopic není o nic lepší, pouze zapadá do linky těch nových trendů, kdy se vypráví například o jednom týdnu ze života Monroe. Grace toto ještě poměrně ustála, Diana již nikoli. Nač její jméno plýtvat na romanci o rozvedené křesťance a pákistánském chirurgovi, kterému matka nedala požehnání? ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)
  • Shodou okolností byly plakáty k filmu vyvěšeny i poblíž Place de l'Alma v Paříži, tedy poblíž vjezdu do tunelu, kde v roce 1997 zahynula Princezna Diana při automobilové nehodě. Toto umístění plakátů vyvolalo mezi lidmi vlnu pobouření a na žádost francouzského distributora Le Pacte byly odstraněny. (Cheeker)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama