Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (213)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,576,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ banálny telenovelový príbeh, ktorý fakt nemá skoro čím zaujať, Naomi Watts je vo svojej úlohe roztomilá ale to je asi tak všetko k nejakým tým pozitívam, taká troška zbytočnosť /videl v kine: 40%/ ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Je možné, že lady Diana Spencerová v nitru toužila zažít lásku jako z červené knihovny, ale dost pochybuji, že toužila, aby o tom někdo točil film. Scénky typu mikrovlnka apod. jsou jako z nějakého sitcomu nebo romantické komedie. Vedle toho se ale odehrává řada emotivních partnerských scén (ovšem s jasným dějovým schématem), no a samozřejmě je to o životě bulvárem pronásledované a tchýní nenáviděné šlechtičny. O to víc je s podivem, jak nevyhraněný a nevýrazný snímek Diana je. Nevím jak se to stalo, ale Naomi Watts na mě poměrně často působila dojmem, jako by se ocitla v nesprávném filmu - v podstatě jediné, co fungovalo, byla její scéna s doktorem Barnardem . Samozřejmě o úloze královské rodiny v tom, jak se s někdejší budoucí královnou zacházelo, se pochopitelně stále nesmí mluvit, a tak se o tom ani zde nemluví;) Pro jistotu nejsou vidět ani Harry a William... Tento film o cca posledních dvou letech života princezny Diany se jednoduše řečeno nepovedl a není jediný důvod, proč byste ho měli vidět. 40% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dianin životopis nepoznám, takže neviem do akej miery je tento príbeh porovnateľný so skutočnosťou, ale nejako mi to príde ako Dianina heroizácia, ako keby tá žena nemala ani chyby a bola doslova anjelom na Zemi, alebo ako ona samu seba považovala za "kráľovnú sŕdc". Ale odhliadnuc od tej tendencie vykresľovania dokonalej Diany, páčilo sa mi tu viacero vecí, ktoré dokonalo ukázali kontrast aký so sebou sláva prináša. Na jednej strane máte v rukách moc a reálnu šancu spôsobiť zmenu vo svete (alebo aspoň poukázať na problémy), no zároveň sa súkromie slávnych stáva vecou verejnou. Na každom kroku vás prenasledujú idioti s foťákmi a snažia sa spraviť z každého momentu senzáciu plnú výmyslov a klebiet. Bohužiaľ, táto tendencia nie je na ústupe, ale je to stále horšie a horšie. Práve Diana je asi takým najväčším symbolov negatívneho dôsledku médií a fenoménu paparazzi. Je to naozaj hnus, čoho sú schopní... ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Neskonale chladné!!! Autori mali niekoľko možností a momentov na to, aby diváka chytili za srdiečko, a srdcervúco podali niekoľko silných Dianiných okamihov. Nestalo sa, dokonca sa k tomu ani len nepriblížili (vari ani nepokúsili). A tak si Naomi Watts ako princezná Diana dokáže získať sympatie, ale lásku divákov ťažko. ()

lillien odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejnudnější životopisný film jaký jsem kdy viděla. Roztahaná trapná romance proložená tunami detailních záběrů na Naomi a její dobře nacvičené Dianiny ksichty, které lze jako jediné přičíst filmu k dobru, občas se jí ten výraz opravdu povedl. Nechápu, kdo měl ten dementní nápad roznimrávat skoro dvě hodiny Dianin vztah s jakýmsi nesympatickým pandžábským cigošem, když její přínos lidstvu spočíval především v humorné čtyřhře ve složení: Diana, královský šereda, studený čumák a subík Charles, domina křížená s rottweilerem Camilla a bulimie. Z toho by se nějaký děj dal i vytřískat. Tohle byl ovšem totální propadák. A já blbec se vydržela týrat až do konce, protože jsem se těšila na nějaký ten díl Besipu s Dodim Alfayedem v tunelu. Pozor spoiler! V tunelu taky píču uvidíte. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama