Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý, neurotický žandár Ludovic Cruchot (Louis de Funès) sa nezapletie so osídiel medzinárodného zločinu, ale do osídiel lásky. Všetko sa začne v prvý prázdninový deň, keď sa Cruchot pustí do prenasledovania nedisciplinovanej šoférky v červenom mercedese, z ktorej sa vykľuje vdova po vrchnom veliteľovi polície Dolnej Normandie, Josépha Lefrançoisová (Claude Gensac). Rázny Cruchot sa jej páči, pretože jej pripomína manžela, a tak ho pozve k sebe na čaj. Cruchotov nadriadený, rotmajster Jérôme Gerber (Michel Galabru), je Joséphou tiež očarený a svojmu kolegovi závidí. Preto sa spojí s Cruchotovou dcérou Nicole (Geneviève Grad) a vymyslia plán, ako vznikajúcu lásku prekaziť. Ibaže Nicole sa s Joséphou čoskoro spriatelia - a navyše sa i všetky Gerberove plány obrátia proti nemu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (235)

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Mnohem lepší než Četník v New Yorku, maličko slabší než klasický první díl, takže lepší čtyři hvězdičky. Geneviéve Gradová se s Četníky tímto filmem rozloučila, naopak sem vstoupila výrazná postava vdovy po plukovníkovi Josefína - Claude Gensacová. Sólo pro de Funese a M. Galabru, kteří bojují o místo vrchního strážmistra a zároveň o přízeň Josefíny, která je však od počátku elektrickou silou přitahována ke Cruchotovi. Celý film je pak orámován epizodou se zlodějem Řezníkem, což je kriminální schéma, které většina četnických filmů přejímá. Trochu zbytečná se mi zdála scéna v tanečních barech, jíž sde snažil velitel Galabru zdiskreditovat v očích Josefíny Cruchota. Ale řada komických gagů se už stala klasikou a jako vždy jsem se u tohoto filmu příjemně pobavil a odreagoval. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle už je prostě klasika a četníkovo zápolení s láskou je skutečně tak hezky naivní, dojemné, hloupé a svým způsobem krásné, že to člověk prostě musí ocenit. Navíc je to s humorem, pořád se něco děje, i když chvílemi už budete mít pocit, že to jsou skeče, které jsou na sebe nějakým způsobem navrstvené. Některé by fungovaly i samostatně. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Z doterajších dielov to je najlepší a najzábavnejší film, ktorý si aj po rokoch zaslúži aj štvrtú hviezdičku. Má jednoznačne najprepracovanejší scenár v ktorom všetky tie epizódky do seba perfektne zapadajú. Veľkým plusom bolo angažovanie Claude Gensac. Akonáhle sa dej točí okolo ženy, tak je to hneď väčšia sranda a vtipy ohľadom pobláznených chlapov sú vtipnejšie ako tie obohraté o policajtoch. Chémia medzi nimi Claude a Funesom je naviac fenomenálna a iskrilo by to medzi nimi aj bez tých vtipných efektov. Takisto ma bavilo súperenie Funesa a Galabru o post šéfa a podlizovanie podriadených jednému alebo druhému z nich. No a nakoniec nás čaká skvelá naháňačka s niekoľkými pôsobivými kúskami. Škoda, že po tomto diely zo série zmizla nádherná Geneviève Grad ako Funesova dcéra. Spolu s Claude si Funesa fakt vtipne podávali a držali ho pod papučou. Tento diel sa musí páčiť každému fanúšikovi FR komédií. 8/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tak tu si dali tvorcovia záležať, trojročná prestávka pomohla scenáru a najmä hercom. Na tých sa pozeralo o poznanie príjemnejšie ako v predošlej časti. Vtipy samozrejme gradujú od scény k scéne, vzájomné doťahovanie jednotlivých členov žandárskej jednotky je na jednotku, situačná komika boduje, škoda len slabšieho rozjazdu, gýčovej scény s mníškou v side-car a romantická zápletka asi tiež nebude Funèsovou doménou. Ale inak veľmi pozerateľné. 75%. ()

topi80 

všetky recenzie používateľa

Totální dno absolutního nehumoru si četník vylízal v New Yorku, takže ve třetím dílu se do série zase vrátil vtip, který graduje ve scénkách souvisejícími se střídáním stráží ve velení. Není to jediný klad, všechny gagy tady působí velmi přirozeně, takže bych tento díl zařadil ještě před jedničku, kde mi přecejenom vtipy připadaly trochu křečovité a vykonstruované (a to i v rámci takto specifického žánru). ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (37)

  • Vo všetkých ostatných filmoch série hrajú Guy Grosso a Michel Modo žandárov Tricarda a Berlicota. V tejto časti si títo dvaja herci vymenili úlohy. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v máji 1968. Počas nakrúcania sa technici zo solidarity dokonca pripojili k štrajku so študentmi a robotníkmi, ktorý v krajine práve prebiehal. (Arsenal83)
  • V jedné scéně jede Cruchot (Louis de Funès) autem a projíždí pravotočivou zatáčkou. Volantem však točí na opačnou stranu, tedy na levou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama