Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grand restaurant pána Septima je jedným z najdrahších podnikov v Paríži a medzi pravidelných návštevníkov patria ministri, vysokí úradníci a iní dôležití ľudia. Jedného dňa príde na večeru aj prezident spriatelenej krajiny, ktorý je vo Francúzsku na oficiálnej návšteve. Počas podávania flambovanej torty sa však ozve výbuch a prezident je preč. Septime ho musí nájsť, aby zachránil reputáciu svojho podniku... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (313)

F.man 

všetky recenzie používateľa

Louis de Funés vždy slibuje nezapomenutelný zážitek. U Grand restaurantu pana Septima to platí také, ale bohužel ne po celý film. V první polovině, "v restauraci", stojí snímek na něm a vše je tak v pořádku. Bohužel v druhé polovině se začně zamotávat děj, přidávat se další a další postavy a snímek rázem ztratí všechnu lehkost a pohodu. Ve výsledku tedy tři hvězdy. Kde je vaše profesionální hrdost, tradice francouzského pohostinství ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Po výtečném pokrmu Křidýlko nebo stehýnko jsme dostali chuť na nášup, a proto jsme se vydali do Grand restaurantu pana Septima. Tentokrát to ovšem bylo poněkud slabší. Louis de Funès tradičně perfektní, jeho nahrávači (Blier, celá banda četníků… teda pardon číšníků) skvělí a některé scény výtečné. Bohužel film si nedokázal udržet vysokou laťku po celou délku, linka o únosu je slabší a moc se to k sobě nehodí. Ze skvělé vtipné komedie se stává místy bláznivá crazy komedie a ta se nám už líbila o poznání méně. Na jednu návštěvu lze ale tuto restauraci doporučit, k opakovaným návštěvám se porozhlédněte raději jinde, možností je celá řada. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Odveďtě tu hysterickou ženskou!“ Prvá, reštauračná, polovica je neskutočná, báječná, famózna, je to bomba, je to jahoda s vanilkovou šľahačkou. Vedel by som sa na to pozerať nie že celú stopáž, ale v 25-dielnom sitkome (geniálna scéna s Hitlerom je len špičkou ľadovca). Kebyže zostaneme po celý čas v tejto úžasnej reštaurácii s tými neskutočne vtipnými postavičkami (klavirista, opitý expert na alkohol, hlavný, večne horekujúci čašník), dám 1OO%. Žiaľ, druhú polovicu filmu tvorí neveľmi záživná linka s pátraním po únoscoch prezidenta. Nechápem, čo koho k čomusi takému viedlo, taký brutálny obrat som fakt nečakal, začalo to ako komédia z reštauračného biznisu a stal sa z toho úplne iný film. Prečo? Načo? Komu tým prospejeme? Pobavilo ma finálne vysvetlenie, ale to bolo asi tak všetko. Žeby sa nekonečnou automobilovou naháňačkou tvorcovia inšpirovali o tri roky starším Ružovým panterom? ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,900,000Návštevnosť: 3,879,000 (Francúzsko)Louis de Funes sa opäť dobre zhostil úlohy a tento krát ako šéf reštaurácie spúšťa jeden vydarený gag za druhým, občas príde aj na nejaký ten vydarený taneček, prípadne na bláznivú jazdu na autách. /80%/ ()

pytlik... 

všetky recenzie používateľa

Nepříliš povedená reklama na francouzská auta. Film ukazuje, jak jistý typ Citroenu ke své přezdívce Kachna přišel (protože dokáže plavat na vodě). No a u Peugeotu se nám snaží namluvit, že jeho jízdní vlastnosti se nemění, ať jezdí klasicky kolama po silnici, či po střeše, kolama vzhůru... což jako nevím, má to být pochvala, nebo kritika? Nehledě na to, že když chce Funés vyvádět podobné skopičiny, měl vyměnit letní střechu za zimní s pořádným vzorkem, už bylo po 1. listopadu! ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Okrem toho, že Louis de Funès bol hlavným hercom, bol spoluautorom scenára, zložil herecké obsadenie a spolupracoval pri réžii hercov počas nakrúcania. (Arsenal83)
  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)
  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)

Reklama

Reklama