Reklama

Reklama

Milly a Jess boli odjakživa najlepšími kamarátkami. Od detstva spolu zdielali absolútne všetko – tajomstvá, oblečenie, dokonca aj chlapcov, s ktorými chodili. Návštevy bujarých večierkov plných alkoholu a drog či vyvádzanie hlúpostí im zostali z mladosti až do dospelosti. V živote ale raz nastane chvíľa, keď sa každý musí začať správať dospelo... Alebo nie? Snažiť sa žiť „dospelo" má ale rôzne podoby. Zatiaľ čo Milly má úžasnú prácu a žije v krásnom dome s manželom Kitom a dvomi deťmi, Jess a jej priateľ Jago žijú bohémskym životom na hausbóte. Priateľstvo Milly a Jess je však stále pevné ako skala a život je jednou veľkou zábavou. Každá zábava však raz skončí a pre Milly s Jess to platí dvojnásobne. Jess po mnohých neúspešných pokusoch, keď sa snažila otehotnieť, konečne prelomila smolu a chce s Milly osláviť radostnú správu. Tá má bohužiaľ úplne opačnú novinku – zistili jej rakovinu prsníka. Dlhoročné kamarátky sa tak ocitajú pred životnou skúškou, ako sa pobiť s vážnym ochorením jednej z nich, keď druhá prežíva najradostnejšie obdobie svojho života. Vydrží to ich priateľstvo? (Continental Film)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (142)

bobby_jean 

všetky recenzie používateľa

Emócie to malo asi vyvolať silnejšie. Hodnotenie nie je založené na celkovom prežití a precítení toho, čo sa deje, skor tak všeobecne na dobrom spracovaní. Odľahčovanie deja vzhľadom na vývoj príbehu bolo vítané a hoci je asi jasný záver už dávno dopredu, radi sa pozriete, ako si hlavné postavy žijú svoj a zároveň aj spoločný svet. Ale nebolo mi všetko jedno, to by som klamala. ()

Majkak 

všetky recenzie používateľa

Catherine Hardwicke se přes neveselé téma drží úsměvné polohy vyprávění a citově nevydírá. Milly není sentimentální typ a nedojímá se ani nad sebou, umí spořádaně zápasit se svojí nemocí, a neobtěžuje ostatní svými problémy. Jess ji vystačí, pokud má potřebu se s někým podělit o zprávu, že právě teď jí není úplně lehko. Film rozhodně nenudí, trpí však jistou vyumělkovaností povahových charakteristik. Všichni jsou šablonovití a jednají podle typizovaných vzorců chování v dané situaci, ať už pozitivních nebo negativních. Divák není rušen nenadálými dějovými zvraty a má svoji jistotu, že příběh nevybočí ze schématu filmů tohoto typu. Hardwicke nepustí diváka do nitra postav a k jejich skutečným obavám a úzkostem. ()

Reklama

Happens 

všetky recenzie používateľa

Tyhle rakovinové filmy nějak už nemusím. Nabízí se srování s 50:50, kde máme mužskou dvojici zápasící s rakovinou. Hloubka, komičnost a romantika se dostávají na jinou úroveň oproti Už teď mi chybíš, kde naopak hlavní hrdinka je zobrazena takovým způsobem, že si k ní nelze vybudovat vztah, tedy nevzniká ani lítost...zvláštní stav. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film o rakovine, ďalší ktorý sa nehrá na happyend, ale koniec je rafinovaný a mali by sme sa na konci usmievať. Nepopieram, zanechalo to celkom fajn pocit. Prvá polovica ma neustále prekvapovala svojou reálnosťou, dobrým vtipom, pomerom drámy a komédie. Sem tam zavoňal americký štýl, prešla som to. No posledná polhodina tým už doslova smrdí. Miss You Already je dobrý film.. Ale s dialógmi, hereckými výkonmi Barrymore a obzvlášť Toni Collette, zasadený do krásnej Británie, mal nabehnuté na niečo oveľa lepšie. ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Celkově neskutečně milé překvapení. Spousta filmů se snaží spojit drama s komedií, ale většinou je to stejně buď jedno nebo druhé (a nebo jednoduše špatné... :)). Tento snímek však oba žánry sladil naprosto báječně a ukázkově, jako dramedie o rakovině možná i jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl. Jako komedie to není trapné, ba naopak velmi zábavné (zasmějete se v podstatě od začátku do konce) a jako drama opravdu povedené a dojemné. V kině se doslova střídal smích s pláčem - a ještě se mi nestalo, aby na konci smrkal celý sál, to bylo fakt šílené... :) Mimochodem výborný výběr herců. Nečekal jsem takto pěkný a vkusný film. 4,5* ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčelo se ve městěch Londýn a Ilkley Moor ve Velké Británii. Nemocnice, která je k vidění ve filmu, je UCH Macmillan Cancer Centre. (willy1)
  • Dva detailní záběry ve filmu byly natočený na iPhone, jelikož to podle režisérky Catherine Hardwicke působilo intimněji. (hansel97)

Reklama

Reklama