Reklama

Reklama

Bývalý tajný agent Phil Broker (Jason Statham) sa rozhodne odísť do civilu po tom, čo sa nepodarí jedna špeciálna akcia. Je presvedčený, že malé vidiecke mestečko mu zabezpečí pokoj na výchovu jeho dcéry a so svojím dávnym kamarátom tam chce začať podnikať. Netuší však, že miestny drogový mafián sa ho chce zbaviť tým, že informuje bývalých nepriateľov Brokera o jeho pobyte. Na policajta vo výslužbe tak čaká ďalší z bojov o život, tentoraz ale zároveň aj o život jeho dcéry. (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (438)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nečakane civilné a s uveriteľnými postavami (výborný James Franco), takže ani nevadí, že počas prvej hodiny Jason iba občas niekomu zláme hnáty alebo ho šmarí ksichtom do okna auta. Práve naopak, vďaka tomu budovaniu vzťahov to celé dobre graduje až k napínavému a riadne krvavému finále. Veľmi fajn stathamovka. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Lepší průměr. Jako drsňáckou Stathamovku bych možná hodnotil i za čtyři, protože oproti jiným jeho přepáleným akčňákům mě tento fakt bavil. Plusem jest i celá kupa známých herců, no bohužel místy patetické chování postav a laciné zakončení táhnou Homefront spíše do jednohubkového průměru. Kdyby se tvůrci soustředili v druhé půlce filmu více na postavy než na přestřelky a honičky, byl šťastný na plné čtyři bludišťáky. Ale kouknout se na tento filmu rozhodně dá. 69% ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Film, na který jsem se přestal těšit hned po prvních ohlasech ze zahraničí, ale přeci jen si říkal, že pak už bude moct jen překvapit... Nestalo se. Je to vyložený průměr, který hodně přetáhl svou neakční a nezábavnou střední část, takže vše slibné rozvařil a neproměnil v pořádné finále. Taky si zbytečně udělal bordel v záporácích. Franca bych využil v pořádnýho psychouše (což by zahrál), ne takovýhle polosympatický pako, a žádný motorkářský gangstery už bych vůbec zpátky do hry nevracel. Takže, pro fandy Stathama a jednoduchý mačo akce je to 'proč ne', ale ani vy si neslibujte příliš. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham: Redneck edition. Sympatické béčko, kterému však malinko podkopává nohy hodně pomalý úvod a také zatraceně málo společný scén Stathama a Franca. Což je rozhodně škoda, protože Statham má opět charismatu na rozdávání a Franco si svého vidláckého psychopata opravdu vychutnává. Jejich závěrečný střet tak mohl mít ještě mnohem větší koule. Tempo je ale fajn, akce v níž Jason mlátí lidi štaflemi či dveřmi od auta opět potěší a také vedlejší role byly hodně příjemně obsazeny. Akorát ten střih mi místy přišel jak z nějakého direct-to-dvd béčka. Jako jednohubka pro potěšení akčního fandy však ideální. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"FINISH YOUR BREAKFAST." ---------- To sú teda grády! Už veľmi dlho som nepociťoval takú satisfakciu z toho, ako banda vyšľahaných buranských redneckov dostáva nekompromisne na hubu. A poriadne. Statham to tu prekvapivo drží solídne hore (keď vezmeme do úvahy, že je jak poleno, čo sa tvári v každom filme rovnako) + Franco ako vždycky. Máme tu taktiež tri či štyri sexy ženy, škoda, že polka z nich bola na cracku, ah, nevadí, dalo sa. Väčšina takýchto (a vlastne skoro všetkých) akčňákov trpí klasickou nekonzistentnosťou (funguje to aj reverzne) v zmysle, že napríklad v úvode filmu protagonista bez nejakých väčších problémov v rozmedzí niekoľkých sekúnd rozbije partu piatich chlapov, postupne je však voči protivníkom slabší a zo záverečným bossom si nevie poradiť niekoľko minút, pričom je sám a spravidla je rovnaký stokár, ako tí na začiatku filmu. Tu sa táto otravná trestuhodnosť nediala a aj ten záverečný notorický "stone-cold killer" bol hotový v rámci niekoľkých desiatok sekúnd. A to veľmi cením. PS: Čítam, že scenár mal byť pôvodne pre piaty diel filmovej série Rambo, ale Stallone ho prenechal novému filmu a zostal produkovať. Mne skôr príde, že ten istý výplod použil dvakrát, lebo toto a Rambo V je s mini obmenami ten istý film. Doslova x) ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)

Súvisiace novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (viac)

Reklama

Reklama