Reklama

Reklama

VOD (1)

Film s Alainom Delonom a Jeanom – Paulom Belmondom v hlavných úlohách zachytáva prostredie marseillského podsvetia v 30 - tych rokoch, kde spojí životy dvoch drobných podvodníčkov v súboji o jednu ženu. Spolu zarábajú na konských dostihoch, čo ich privedie k práci pre bossov miestnych gangov. Postupne sú však nútení zmeniť svoj bezstarostný prístup k zločinu. Film bol nakrútený na motívy knihy "Zločinci v Marseille" od Eugena Saccomana. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Z nakrúcania  - Jacques Deray

Recenzie (161)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Vydařená herecká spolupráce dvou francouzských mistrů.. Jedna z těch nejpovedenějších gangsterek z evropského kontinentu minulého století. Dva rošťáci potulující se ulicemi Marseille se jednoho dne setkávají díky společné přítelkyni a začne se utvářet jedno z nejpevnějších přátelských pout v dějinách franc.organizovaného zločinu... :-) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Delon a Belmondo, to sľubuje fantastické predstavenie, ale mňa toto pojatie sklamalo. Typické bitky v štýle Buda Spencera a Terencea Hilla mi prišli až rušivé a určite pridlhé. To nebolo nápadité už ani v roku 1970. Prišlo mi to ako krimi, ktoré bolo zbytočne namočené do nepodarených komediálnych prvkov. ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Tři a půl hvězdy, zaokrouhleno tentokrát dolů. Francouzská úspěšná gangsterka, která se snažila prorazit i v USA, ale později ji smetl Kmotr z povrchu zemského. Jinak je to ale docela fajn film, škoda tý nevraživosti mezi Delonem a Belmondem, je to z toho snímku trochu poznat. PS: Má to příšernou hudbu, jak z grotesky, ale sranda to být neměla. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Delon a Belmondo ako králi Marseille...Najväčší a asi jediný veľký problém filmu vidím v nesprávne odhadnutom pomere komédie a drámy. Úvodná "zoznamka" Delona s Belmondom je o jednej dosť trápnej bitke v bare, kde sa predvádzajú v tom, kto z nich predvedie po zásahu lepšiu (horšiu) grimasu. Po tomto som na chvíľu uvažoval, že film zruším. Našťastie humor s rybami na trhu už bol lepší a hlavne tón filmu neskôr zvážnel a v tejto polohe, kde sa vybavujú účty film celkom ujde. Za zmienku určite stojí prestrelka na bitúnku, ako aj ich celá cesta na vrchol. Reálnejší prístup by film mohol kľudne dostať medzi nezabudnuteľné mafiánske klasiky, ale takto ako to je, mi to príde tak na jedno pozretie. 60%. ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že Belmondo a Delon spolu nehráli ve více filmech! Jako parťáci jsou skvělí, ale umím si představit, že by byli stejně takoví i v rolích rivalů (třeba jako policajt a zločinec – nebo obráceně?). Borsalino stojí na samém vrcholu žebříčku francouzských gangsterek. Jen mi vysvětlete, proč tenhle film čeští distributoři ignorují? ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (13)

  • Rocco Antonio Tano - italský pornoherec známý jako Rocco Siffredi si zvolil své umělecké jméno podle postavy Rocca Siffrediho, kterou v tomto filmu hrál Alain Delon. (Rollo_Tomasi)
  • Přestože snímek zaznamenal značný úspěch u diváků, na další společné působení si museli hlavní dva aktéři počkat plných 28 let – na film Poloviční šance (1998). (hippyman)
  • Saccomano prodal práva na film producentovi Delonovi za šedesát tisíc franků. [Zdroj: kniha „Alain Delon: Ďábelský anděl“ – Dana Čermáková] (Locksley)

Súvisiace novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (viac)

Reklama

Reklama