Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollovia sú vždy veselí a šťastní škriatkovia, ktorí najviac zo všetkého milujú hudbu, tanec a spev. Jedinou ich vážnejšou starosťou sú Bergeni. Tí si totiž myslia, že môžu byť šťastní jedine vtedy, keď budú mať Trolla v žalúdku. Bohužiaľ však už dlhú dobu žiadneho na jedálničku nemali. Trolliemu kráľovi Peppymu se totiž podarí aj so všetkými jeho poddanými utiecť a založiť vlastné veselé mestečko Trollíkovo, ktoré sa Bergenom nedarí nájsť. A tak je ich kráľovstvo oproti šťastnému a farebnému Trollíkovu naplnené hnevom a zlobou. Bergenom však svitá na lepšie časy – podarí sa im skryté Trollíkovo „vyčmuchať" a dokonca aj uniesť takmer všetkých jeho obyvateľov. Dvom Trollom – princeznej Poppy a Vetvošovi sa však podarí utiecť. Ťažko by sme hľadali dvoch odlišnejších Trollov... nekonečne optimistická Poppy všetky problémy rieši s piesňou na perách, tancom a objatím. Ale zato mrzutý Vetvoš žije v neustálom strachu z Bergenov, netancuje, nespieva a predovšetkým sa s nikým nikdy neobjíma. A práve na týchto dvoch hrdinoch je, aby zachránili unesených Trollov z bergenského zajatia. Čo znamená vyraziť do ich kráľovstva, preniknúť do väzenských kobiek, vyslobodiť ich a uniknúť. A predovšetkým to znamená, že Poppy a Vetvoš budú musieť spolupracovať. A tak sa táto dvojica vydáva na záchrannú misiu, plnú nečakaných dobrodružstiev. Našťastie na to nakoniec nebudú úplne sami, stretnú totiž Bridget, která je nielen pomocnou silou v kuchyni, ale aj jedinou Bergenkou, ktorá miluje spev, tanec a Bergenského princa Chrupa. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (36)

Trailer 1

Recenzie (195)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Dnes bol krásny deň na to aby som si pustil s mojím synčekom novú rozprávku. Áno, uhádli ste ide o Trolíkov. S počiatku milé začatie rozprávačom a uvedenie do deja sa mi pozdávalo aj keď môj trojročný syn sa začal celkom desiť tých Ogrov čo odkusovali hlavy malým Trolíkom. To som ešte pre dýchal. Ale keď sa do slovenského dabingu oprelo aj slovenské prespievanie pesničiek tak som trpko oľutoval že som si to zapol. O originále Justina Timberlaka asi nenahradí slovenské kameo. To že vo finále dobro zvýťazí nad zlom je asi jasné a celé sa to skončí v ohromnom dúhovom pochode plnom farieb bolo tiež super. Moje reakcie sú však také, že film je neprimeraný pre najmenšie deti, ktoré si z neho môžu odniesť dosť zlé dojmy a ten slovenský spev bol tiež hrozný. Úprimne sa tomu čudujem, nakoľko som pozeral už veľa hudobných rozprávok (Mulan, Tarzan, Pocahontas...) ale vždy to bolo úžasne zvládnuté a netrhalo to uši. bohužiaľ toto bol des. 31% ()

Franki69 

všetky recenzie používateľa

Fakt nejsem cílovka, fakt ne...hodnotit teda ani nemůžu. Šmoulové, My Little Pony, Mašinka Tom nebo tihle pidižvíci. Jsem prostě mimo. Stejně, jako kdybych měl říct víc než větou rozvitou názor na CD dětských písniček Dády a žížaly Julie. Mno, je to prostě výmaz, kterej ale u děcek musí bodovat. Zdejších 61% (na konci roku 2018) nejspíš na rodičích vybrečeli potomci. Dávám 20%, prostě jsem se nebavil. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že záverečných 25 minút filmu ho trošku zdvíhajú hore, no jednoznačne je treba povedať, že Dreamworks akosi prestávajú točiť dobré originálne filmy a miesto toho berú akékoľvek nápady a zaobalia to do príbehu, ktorý je plný klišé a toľkokrát obohraný, že to stráca akúkoľvek inováciu. Najprv teda poviem, čo na "Trolls" nefunguje a potom prejdeme na pozitíva. V prvom rade som mal pocit, že sú dva dôvody, pre ktorý tento film existuje. Urobiť populárny soundtrack plný veľkých hitov, ktoré ukážu ako moderný tento film a zarobiť nejaké peniaze na kedysi populárnej hračke. Film je rozhodne určený pre deti, ktoré budú tieto fakty ignorovať, no mňa ako dospelého to jednoducho iritovalo. Mal som toho už miestami plné zuby a to vôbec nepreháňam. Všetko je strašne šťastné, plné dúh a koláčikov a celé mi to pripomínalo svet z tohto videa. Stále sa spieva, tancuje... a proste je toho moc. Toto je fakt skôr určené pre deti, ktoré majú radi svet plný ružovej a farbičiek a všetkého. Plus dizajn bergenov mi strašne pripomínal dizajn škatuliakov od štúdia Laika. Postavičky sú podľa mňa neskutočne recyklované a chýba mi akákoľvek originalita v rámci ich osobností. Okey, toľko k negatívam, teraz poviem, čo ma baví. Záverečných pár minút konečne ukáže hlavnú myšlienku, že každý má právo byť šťastný a netreba sa tomu brániť. Každý má právo na šťastie. Pekná myšlienka. Plus sa na konci ukáže, že princezná Poppy vie ukázať aj niečo iné, než oslavovať. A plus herci svojimi hlasmi celkom dobre fungujú s tými postavami. Dabing je dobrý. Celkovo som rád za ten posledný akt, lebo bez toho by bol tento film oveľa horší. Chcelo to okrem iného aj lepší humor. Určite sa k filmu viac nevrátim a dúfam, že Dreamworks konečne prinesú svoj obrovský comeback niečím tak silným, ako bolo v 2014-om How To Train Your Dragon 2. Tu to ale určite nebude. Hodnotenie: C ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Hodně velké zklamání, čekala jsem od toho daleko více. Trollíkové jsou krásně barevní a animovaní, za ně dávám rozhodně palec nahoru, ale u Bergenů jakoby tvůrci tu animaci nebo návrhy těch postav odflákli a řekli si vždyť to jsou zrůdy, tak se nebudeme snažit, vypadali opravdu hodně podprůměrně a dali by se udělat lépe. Soundtrack je skvělý, jen je obrovská škoda počeštěných písní a vážně jsem nepochopila proč všechny písně ve filmu jsou nazpívané česky kromě jedné, proč? ()

Gogo333 

všetky recenzie používateľa

Je to pár dní, co sem film viděl a trochu se mi to rozleželo v hlavě a rozhodl se něco napsat. Hlavní hrdina je bručoun a žije sám ve svém úkrytu, v ústrání odevšech. Bohužel jednoho dne se mu tam nastěhují další Trollové a tak, aby se jich zbavil se musí vydat na cestu do království/města Bergenů. Po cestě se zamiluje do princezny a potká střeštěného kamaráda. Ne vážně nejde o Shreka, ale o Trolly. DW evidentně využili šablonu ze svého předchozího filmu a nahodili na ní nový barevný háv. Bohužel o proti Shrekovi, který byl plný vtipů a narážek na jiné filmy jsou Trollové plné písniček, třpytek a barevných vlasů. Nejlepší vtipy už byly v traileru a nějaké další tam prostě chybí. Písničky jsou docela slušné, nechápu proč jsou nějaké předělané do cz a jiné nechané v eng. Celkově takový průměrný animák, až vyjde BD určitě se podívam znovu v originále kvůli původnímu obsazení. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama