Reklama

Reklama

Horčica mi stúpa do nosa

  • Československo Hořčice mi stoupá do nosu (viac)
TV spot 2

Obsahy(1)

Kto sa ešte dnes zaujíma o nejakú filmovú hviezdu? pýtajú sa občania jedného juhofrancúzskeho mestečka, v ktorého blízkosti sa nakrúca western. Odpoveď znie: Nikto. V komédii s ironickým podtextom, ktorá poukazuje na to, akú veľkú moc majú mediá, hrá Pierre Richard a Jane Birkinová. (oficiálny text distribútora)

Videá (4)

TV spot 2

Recenzie (186)

transbeskyd 

všetky recenzie používateľa

Stará dobrá klasika. Byl to vůbec dobrý ročník - 1974, kromě mě přišlo na svět i pár dobrých filmů a tohle je jeden z nich. Francouzský Luděk Sobota v nejlepší formě a ve své nejosvědčenější poloze, nechybí zranitelná kráska, veskrze hyenistická média a navenek slušňácké okolí, které však neseriozní zprávy baští i s chlupama. Takže se za čtyřicet roků akorát zmodernizovaly kulisy a jinak se nic nezměnilo. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Pierre Richard jako roztomile roztržitý profesor matematiky báječný, líbil se mi dnes večer víc, než když jsem byla malá holka.. Záměna desek - článek do novin, písemky na opravu, projev pro otce - rozjede bezvadný kolotoč nečekaných zvratů a v podstatě zábavných katastrof (míněno pro diváka).. Rýpnutí do bulváru a politiky/politiků vnímám veskrze kladně, herecký ansámbl sympatický (zejména herečka, otec, režisér, ředitel školy), takže u mě filmová spokojenost a krásné čtyři hvězdy.. ()

Reklama

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Takových slabších 70%. Já nejsem až takový fanda tohoto typu bláznivých komedií, nicméně tohle se mi celkem zamlouvalo. Bylo tam pár vtipných hlášek a situací, krásné ženy a dívky a velice roztomilý Pierre Richard. Nicméně, té zábavy a vtipu se mi tam zdálo na komedii zase trošku málo. Takže ve finále to nebylo špatné, ale ani nijak výjimečné. Howgh! ()

loveless 

všetky recenzie používateľa

Naprosto bláznivá komedie s roztomilým Pierrem Richardem v hlavní roli roztržitého profesora matematiky, která svým českým názvem může zmást nejednoho diváka - ve filmu se dle mého pozorování nevyskytuje ani kapička hořčice! (bylo by to rozhořčující, kdyby význam tohoto rčení ve Francii neznamenal něco úplně jiného, než na co to pro čtenáře televizního programu vypadá...) ()

/Pablo 

všetky recenzie používateľa

Richard je opět svérázný (jako něžný zmatkař a popleta naprosto bezkonkurenční), navíc potěší trefná úvodní skladba Vladimira Cosmy. Jinak kouzlo tohoto filmu spočívá v tom, že může být chápán ve dvou rovinách. Buď jako příjemná oddychová komedie či jako satira na společnost (především pak na média). Anebo lze spojit obě možnosti přímo dohromady. Co se týče komediálních prvků, naprosto mě odrovnala scéna na operačním sále. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (12)

  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)
  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)

Reklama

Reklama