Reklama

Reklama

Svedok

  • Česko Svědek (viac)
Z nakrúcania

Obsahy(1)

Silvestrovský večer na policejní stanici. Dva muži. Životem unavený policista a sebevědomý podezřelý. Komorní drama, ve kterém se Lino Ventura ani Michel Serrault nesnaží o hereckou exhibici, ale prostě jenom hrají... Režisér Claude Miller vytvořil s minimálními prostředky film, který si budete pamatovat celý život... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (154)

andrii 

všetky recenzie používateľa

Starý rok se loučí. Má zvrásněné obočí. Krev rozlitá pod loučí, ale čí ruka sáhla do domečku, na panenky, se zamazala o zločin? Dáma s perlami ví, kdy přijít. Se slovy bolesti něhy osud poznačí. Monolog /o/ "čarovné" noci, pohled do zrcadla minulosti, podaný emocí až s jakousi podivně vábivou rozkoší, osciluje na hranici andělské temnoty. Černé paraplíčko, vhozené do skleničky ku přípitku, naději na "šťastný nový" definitivně umlčí. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Překrásná francouzská milenka, která Vás bude okouzlovat pokaždé, kdy ji uvidíte. Jednoduchý námět, který Francouzi zpracovali do naprosto brilantního dramatu. Lino Ventura a Michel Serrault ve filmu nehrají, oni jím přímo žijí. Na relativně krátkých 86 minutách se tak v jedné místnosti odehraje na film tolik, co v jiném těžko najdete. Vše tak spojuje nádherná filmařina představující naprosto vzorovou Francii osmdesátých let. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Kdepak, stará dobrá Francie, ta nezklame. Dva mistři se zkrátka posadili za stůl a stejně tak, jako kdyby usedli ke klavírům, rozehráli koncert, který bere dech. Pět bezpochybných hvězd.__P.S. Škoda "levnoknižního" DVD, které sice nabízí (starý dobrý) český dabing i původní znění, ale na české titulky už jaksi zapomnělo.__P.P.S. A teď si pustit remake s pány Genem H. a Morganem F. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na film som sa oprávnene tešil. Lino Ventura a Romy Schneider sľubovali nevšedný zážitok. A nebol som sklamaný. Nevidel som kriminálku, nevidel som film, ktorý by sa mohol pokojne nazývať Výsluch. Videl som skvelý psychologický súboj dvoch silných protivníkov, neuveriteľne presne zahraný oboma protagonistami. Chvíľku po závere, ktorý mi na chvíľu vzal dych som síce uvažoval iba o troch hviezdičkách, pretože takéto scenáristické bomby príliš neobľubujem, ale potom predsa len zavážil dojem, ktorý som mal po väčšinu filmu. Postava notárovej manželky bola zdanlivo epizódna, ale Romy Schneider jej vtlačila pečať tajomnosti a nezabudnuteľnosti. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Komorní masakr, ovšem nikoliv fyzický, ale lidských duší. Výslech hlavního podezřelého advokáta Martinauda ze spáchání odporných pedofilních zločinů, kde vyšetřovatelé a po nějaké době vy i jako divák máte naprosto jasno.  A jen se čeká na to, zda vyhraje kočka (Ventura) nebo myš (Serrault). Když do obrázku zločinu vcelku logicky zasadí poslední dílky i manželka podezřelého Romy Schneider, začnete se těšit na poslední leč.  A chvíli na to si uvědomíte, že koukáte na pětihvězdičkový precizně vybroušený filmový diamant se setsakra ostrými hranami. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Claude Miller vzpomíná, že se při natáčení bál dvou hereckých es, která obsadil do hlavních rolí. Jeho strach umocňovala scéna, jež byla postavena na stupínku a obehnána provazy, takže připomínala ring. (Snorlax)
  • Natáčanie začalo 27. januára 1981 a skončilo 13. marca 1981. Celá snímka bola natočená v štúdiu (s výnimkou jednej sekvencie v hoteli) a v chronologickom poradí. (Arsenal83)

Reklama

Reklama