Reklama

Reklama

Nemecká filmová hviezda Til Schweiger je režisérom a zároveň hlavným predstaviteľom trileru o osudoch bývalého príslušníka špeciálnej jednotky, ktorý má chrániť dôležitú tínedžerskú svedkyňu vraždy, spáchanú v dôsledku korupcie vo vládnych kruhoch.
Maxa Fischera, bývalého príslušníka špeciálnej vojenskej jednotky, najali na ochranu problémovej pubertiačky Niny. Stala sa svedkyňou brutálnej vraždy a istí vysokopostavení ľudia z vládnych kruhov ju chcú čo najrýchlejšie umlčať. Patrí medzi nich aj Thomas Backer, vplyvný obchodník so zbraňami a cynický podliak, ktorého nikto a nič nezastaví.
Samotár Max a jeho klient, osirotená Nina, neustále unikajú z vražedných pascí najatých zabijakov. Ich protivníkom je aj polícia, ktorá dostáva sfalšované informácie. Dvojica na úteku sa zblíži. Z cudzích ľudí sa stanú priatelia, ktorí sa na seba môžu spoľahnúť a vzájomne si tak kryť chrbát. Na úteku pred profesionálnymi zabijakmi Maxa a Ninu dočasne ochráni bývalý Maxov bývalý kolega a vojenský spolubojovník, dnes fyzicky hendikepovaný Rudi. Neskôr nájdu útočisko u Sáry, Maxovej životnej lásky. Pred Backerovými zabijakmi sa im vždy v poslednej chvíli podarí nájsť únikovú cestu a zachrániť sa z takmer bezvýchodiskovej situácie. Ale ako dlho sa im ešte bude dariť unikať? Jediným riešením by bolo navždy zastaviť samotného zločinca Backera a jeho komplicov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Na německé poměry docela slušný průměrný akční thriller. Zápletka sice nikterak originalitou neoplývala, ale akční pasáže (přestřelky) byly celkem působivé, lehce brutální a nábojnicemi ani mrtvými se tu rozhodně nešetřilo. Til Schweiger si nevedl špatně ani, coby režisér a hlavní hrdina v jedné osobě. Podal přesvědčivý výkon a ani jeho dcera nebyla vyloženě marná. Jen ta celková délka filmu byla zbytečně velká – kdyby se osekaly některé pasáže, mohlo to dopadnout ještě o něco lépe. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Tak na začiatok - film má dve hlavné formálne roviny - nervydrásajúci akčný thriller ako vystrihnutý z tých lepších filmov s Bruceom Willisom, a dosť hnusnú drámu (obchod so zbraňami, veteráni, vracajúci sa z vojny ako kripli či ľahké nadškrtnutie problematiky drogovo závislých matiek), ktorá má jeden problém - je až príliš často zdĺhavá a nudná. Celý film je vlastne zbytočne dlhý a nemá nič, čo by ste nevideli inde, no Schweiger je stále vo forme a ja ho môžem. Mal by dostať špeciálnu cenu za to, že si k filmu napísal aj scenár a dokonca ho sám zrežíroval, a výsledok sa aj dá pozerať (narozdiel od Lundgrenovho Icara, ktorý pripomína skôr želatínu ako akčný film). Polovičaté 3*. ()

Reklama

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Milujem filmy s touto tématikou a zbožňujem Schweigera. Dokopy teda parádny filmový zážitok pre mňa. Nemôžem hodnotiť inak ako za 5* a toho som si bol vedomý už po prvej pol hodine. Aj keď celkovo film mohli mierne skrátiť. Pre mňa ale jeden z jeho najlepších filmov. Tieto roly mu naozaj sedia a ja mu ich rozhodne verím (žeriem). ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně zdlouhavej film,kterej je naditej kecama,akce je pouze v přestřelkách,žádnej souboj,nic.A zrovna vod tohodle filmu sem to čekal,navíc začátek byl i slibnej,ten vrah byl pěknej čůrák.Korunu tomu navíc nasazuje hudba,jak k filmu nějakýho artovýho rejžy,na který nikdo nechodí.Zklamání,a to jednoznačně.Myslel sem ,že se Til režisérsky konečně chytí co se týče tohodle žánru.50% s vodřenejma ušičkama. ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Pozitíva tohto filmu sú Til Schweiger a to, že to nepôsobí nemecky. Tu sa však môj výpočet kladov končí. Negatíva sú, že námet je ohratý, scenár je tupý, stopáž je pridlhá a vlastne je to nudná a úplne zabudnutia hodná záležitosť. Tak nesympatickú hrdinku ako tu som vážne dlho nevidela až by som mohla povedať, že Nemci objavili svoju Kristen Stewart. Tie nekonečné drísty boli ubíjajúce, a keď konečne došlo k nejakej akcii, všetky scény boli s nejakého umeleckého dôvodu spomalené a teda rovnako ubíjajúce. Záver to už bola trápnosť nad trápnosť. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama