Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Čtvrtá část vědeckofantastické ságy o střetnutí lidí s inteligentními opicemi přímo navazuje na události předchozí části, Útěku z Planety opic. Hlavní postavou snímku je Caesar, syn Cornelia a Ziry, kteří zahynuli v tragickém střetnutí s lidmi. Ze štvance Caesara, jediného skutečně inteligentního opičáka na Zemi, se vinou lidské nenávisti, brutality a nadřazeného pohrdání, stává vůdčí postava rozsáhlé vzpoury, která otřese základy lidské civilizace. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Béčkové pokračovanie slavnej planéty opic rozoberá vzburu proti ľuďom, ale je to podané tak amatérsky, že je vám z celého filmu zle. Najväčšia komédia je na filme ono záverečné povstanie, kde sa vycvičené, po zuby ozbrojené komandá chovajú ako absolutní dementi a nechajú sa preválcovať tlupami opičiakov. Celkové spracovanie skorej pripomína televízny film. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ok tak tu všichni kolektivně nadávejte na to jakej je tenhle díl sračka, ale pro zaplnění mezery v příběhu je prostě potřebnej aby jsme se dozvěděli co vlastně vzniku planety opic předcházelo. Nemluvě o tom, že atmosféra je opět hutná a finále celkem působivý. hlavně nadřazený lidstvo konečně dostalo co si zasloužilo! 65% ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Názov príznačný, v tejto kapitole skutočne dochádza na akciu. Príbehovo sa najskôr posúvame o dvadsať rokov vpred, ale podľa starých správ preskakujeme rovno dvesto ročnú etapu, za akú domáci miláčikovia prenechávajú miesto opiciam. Tie sa v rebríčku zodpovednosti rovno chopili výpomocných prác a otročia na uliciach, továrňach, či kaderníctvach. Lenže máme tu Ceasara, opicu slova, ktorý sa na vec pozerá inak a zverbuje bratov, sestry do boja za slobodu. A je to práve miestny Spartakus, o ktorého jediného sa scenár zaujíma. Ostatní sú len štatisti, akých treba buď presvedčiť, alebo zlikvidovať. Uchádzajúca býva jednoduchosť dialógov, zmätená kamera, čo miestami dáva pocítiť, akoby tvorcom chýbalo povolenie a točili spod pazuchy na prvý záber, či logické lapsusy. Ten najväčší samozrejme vyplýva z ignorácie ľudí, ktorí sa hlúpo dopúšťajú tých istých chýb. Tiež v boji chýba proti opiciam ťažká technika, ktorá by potlačila vzburu, ale chápem. Rozpočet dovolil maximálne zapožičanie výzbroje voči (ne)športovým fanúšikom. Záverečná polhodina aspoň masíruje slušnou akčnou náložou s desiatkami nebožtíkov na oboch stranách, kde sa ale misky váh už preklápajú. Dva silné momenty, mučenie Ceasara elektrickým prúdom a jeho záverečný predslov, ktorý definitívne opúšťa zhovievavosť s ľudskou rasou. Nie špatný diel, len by si zaslúžil lepší scenár i spracovanie. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama