Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (131)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Alicia Vikander. Jestli se kvůli něčemu či někomu vyplatí Testament of Youth vidět, tak je to právě ona, protože její výkon byl dechberoucí a nejspíš je to nejtalentovanější mladá herečka vůbec. Postavit film na ní byla šťastná volba a absolutorium zaslouží i kamera. Bohužel téma samo o sobě není tak úplně mým šálkem kávy, takže jsem se chtě nechtě občas nudil a nebýt dvou výše zmíněných důvodů, nejspíš bych hodnotil mnohem hůř. 65% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Uživateľka kajas to napísala úplne výstižne. Veľké, krásne nič. Takto by sa v skratke dalo povedať o čom film je. Pravda je, že v prvej tretine až polovici sa toho veľa neudeje, ale druhá polovica to kvalitou vyvážila. Výprava je na úrovni, v tomto smere niet čo vytknúť, ale film by určite získal na kvalite, keby sa do filmu vošlo zopár krátkych momentov z fronty. Všetko sledujeme z pohľadu Alicie Vikander, ktorá je na obrazovke v jednom kuse. Hudba tu má silné zastúpenie, ale príbehovo je dosť prázdny. Po treťom mŕtvom priateľovi si hovorím, že to je na jednu ženu až-až a o čom to asi ďalej bude...Neviem ako je na tom kniha, ale tu určite chýba výraznejšia dejová línia. Všetko však zachraňuje sympatická A. Vikander , ktorá nedávno zažiarila vo filme Ex machina a nakopla svoju kariéru. Rozhodne o nej ešte budeme veľa počuť. Krásne veľké nič je natočené s citom a mám slabosť pre príbehy z fronty aj keď zo ženského pohľadu. 70%. ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama