Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (131)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

V podstate nič extra - úplne obyčajný vojnový film sledujúci hrôzy vojny zo zázemia, kde každý tŕpne či sa práve mená ich najbližších neobjavia na zozname tých, ktorí sa už domov nikdy nevrátia... Centrálna dejová línia z pohľadu hlavnej postavy Very bola síce pozoruhodná a emočne vypätá, ale aj tak mi to prišlo akési priamočiare a dosť často bohužiaľ aj nezáživné. Ale treba uznať, že film mal aj viacero silných chvíľ, bohužiaľ nie až toľko ako by so prvotne očakával. A treba isto pochváliť aj kameru, tej niet vlastne ani čo vytknúť. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Byla jsem tam na posledních pár měsíců. Jako dobrovolník na signální stanici poblíž Abbeville.“ - „To jsem nevěděla.“ - „Všechny nás obklopují duchové. Teď se musíme naučit s nimi žít.“ Jenže to je tak těžké…Mé první filmové setkání s režisérem Kentem. Ale troufám si říct, že tu jde hlavně o sílu předlohy, jež z celého filmu sálá. Původně jsem cítil trochu nedůvěru. Vzhledem k tuctovému plakátu a zdejšímu obsahu jsem se obával, jestli nepůjde jen o červenou knihovnu, ale zbytečně. Film sice začíná jako romantická idylka na pozadí nadšeného náboru do armády a přihlášky na Oxford, ale s prvními zraněnými se začne atmosféra díla měnit. A snímek postupně nabízí spoustu silných momentů, ať už šlo o odjezd vlaku, noviny plné jmen padlých, ležící vojáky, francouzskou realitu či třeba vášnivý projev (pacifistický jako celý film, ale v mnohém pochopitelný). A Alicia je tu výtečná. Dám solidní 4*, příjemné překvapení. „Budou na vás chtít zapomenout. Budou chtít, abych já zapomněla. To ale nemůžu. Já nezapomenu. To vám tady slibuju. Vám všem.“ ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama