Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bažanti sa snažia zachrániť Emilov obchodík s potravinami a bistro pred konkurenciou supermarketov, ktoré ovládli trh a prevalcovali malých obchodníkov. Keď sa priamo oproti usídli veľký supermarket, vyrážajú do neho štyria priatelia na pravidelné nájazdy, aby jeho majiteľovi trochu znepríjemnili život... (STV)

Videá (4)

TV spot

Recenzie (258)

Šandík 

všetky recenzie používateľa

Když jsem viděl "Velký bazar" poprvé, bylo to něco naprosto nepochopitelného a nejvíc crazy byl samozřejmě ten obří obchodní dům. Dnes už jsem "starší", "zkušenější" a vím, že tenhle hypermarket vlastně vůbec crazy nebyl. Spíš to byla neúprosná realita, z níž si ovšem tvůrci bláznivě stříleli. Tenhle vzdor humorem, tahle milá angažovanost se mi ta tomhle filmu líbí a už proto jej hodnotím výš než italské komedie, dělající si srandu maximálně z toho, jak kdosi přijede z venkova do velkoměsta. Jistě, ten film není špatný ani sám o sobě a některé gagy jsou velmi dobré, jiné ovšem nikoliv. Celkový dojem: 65% ()

Radka_86 

všetky recenzie používateľa

Tuhle skvělou komedii jsem poprvé viděla když mi bylo tak 10 let a hrozně jsem si jí oblíbila. Dnes je mi o 15 let víc a pořád mě to strašně baví. Myslím že je to nejlepší kousek od Bažantů. Už ten úžasný začátek jak vstávají. ..bože to miluju :-). Scény kdy kradou v tom obchoďáku jsou naprosto úžasný. Tato komedie je prostě srandičkami doslova nabitá a směju se tomu stále stejně jako když jsem to viděla poprvé. A navíc - všimli jste si že to téma je i po skoro 40 letech stále aktuální? Malé krámy krachují kvůli velkým řetězcům, lidi nakupujou jak vzteklý a klidně se o to žrádýlko i poperou... ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ako malí chlapci sme sa išli z tejto komédie odvysielanej ešte za komunistov zblázniť a v škole medzi školskými lavicami sme donekonečna rozoberali všetky hlášky a scénky. Komédia má od úvodu neuveriteľné tempo a vždy sa tu niečo deje. Jasné, že to už nie je tak šialene zábavné ako za detských čias, ale stále musím uznať, že vtipy tu majú poriadnu kadenciu. Po mnohých rokoch som si to opäť rád pripomenul, zaspomínal a celkom slušne som sa zabavil. Z dnešného pohľadu dospelého človeka silné štyri hviezdy, ale nostalgia a spomienky na detské časy to dvíhajú na plný počet. 100%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Legendárna scéna s ďalekohľadom ma vždy dostane. Snímka, na ktorú som narazil len nedávno a mrzí ma, že som ju nevidel v televízií, keď som sledoval snímky ako Fantozzi a podobné podarené francúzske komédie prevažne zo 70.rokov minulého storočia. Obsahuje veľké množstvo bláznivých, ale zároveň výborne premyslených scénok. Hercov som v ničom inom hrať nevidel, no majú veľký talent a možno sú to aj známi herci vo Francúzsku. Snímka je od začiatku až do konca vyplnená hŕbou vtipných scén, mnohé sú nezabudnuteľné, niekedy ale aj prehnané. Rozhodne ak si plánujete niekedy dať repete so všetkými filmami s Ugom Fantozzim, po nich sa pustite na túto legendárnu francúzsku snímku. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (30)

  • Tím rozpůleným policejním autem je vůz Renault model 8 vyráběný od roku 1962. (Stocki)
  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Motorka, kterou “testuje“ Phil je Kawasaki Bighorn model F5 350. (Stocki)

Reklama

Reklama