Reklama

Reklama

Poklad na Striebornom jazere

  • Československo Poklad na Striebornom jazere (viac)
Trailer 2

V tajomnej jaskyni je ukrytý rozprávkový poklad, ktorý Indiáni už po stáročia chránia pred akýmkoľvek votrelcom. Chamtivý bandita Cornel so svojou bandou sa rozhodne, že sa pokladu zmocní, na scéne sa však objavia Winnetou, Old Shatterhand a skupinka ich priateľov, aby im v tom zabránili. Film Poklad na Striebornom jazere vznikol ako prvá snímka zo série veľmi úspešných adaptácií dobrodružných románov Karla Maya a stal tak pri zrode dodnes úspešného fenoménu šesťdesiatych rokov. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (590)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film zožal svojho času obrovský úspech, dokonca predajnosť bola vyššia ako u filmov Sergia Leoneho. V Československu v podstate na desaťročia najnavštevovanejší film v kinách, neviem či tých viac ako 13 miliónov ľudí vôbec už niekto prekonal. Winnetou a Old Shatterhand to je už kult a ja si ho občas tiež veľmi rád pozriem, len to netreba preháňať. Svojho času to dávali aj každé tri mesiace. "Jestli se nepletu." ako Hawkins hovorí. Ale inak dobrodužný film, ktorému môže len máloktorý vo svojom žánri konkurovať. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

"Osagové jsou naši přátelé." Je to tak krásně milé a upřímné, že se člověk ani nemůže zlobit na nedostatky, které to má. Když jsem to viděl coby asi osmiletý v kině dnes Illusion, tehdy snad Ponrepo, tak když praštili strážce pokladu pažbou pistole do hlavy, samým napětím jsem vyhrkl na celé kino "a je po Indiánovi," načež bylo po tragédii :)) ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

V detstve som hltal jednu verneovku za druhou, takže na mayovky sa nedostalo. Keď potom v šesťdesiatych rokoch začali premietať jugoš-westerny tak som ich absolvoval iba v snahe nebyť v škole bielou vranou. Chýbajú mi nostalgické spomienky a bez nich sa takýto film nedá pozerať. Včera som sa o to pokúsil, ale mal som pocit, ako pri sledovaní Limonádového Joea, ktorý sa snaží brať sám seba vážne. Traparina na n-tú. Ani som to nedokázal dopozerať. Tie dve hviezdičky sú za Barkera a Bricea, pretože dali vzniknúť ďalšej mýtickej filmovej dvojici. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o velmi vydařenou Mayovku. Jako dítě jsem filmy s Vinnetouem a Old Shatterhandem zahlédl v televizi, ale nějak podrobněji jsem si je nepamatoval. A tak jsem se rozhodl znovu zkouknout všechny filmy s Vinnetouem, aby se mi vryly do paměti. Co musím ocenit nejvíce je hudba, která je velmi krásná. Líbily se mi též lokace, kostýmy, ale i scénář a režie. Opravdu vydařený western. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružným filmům s hrdiny z knih Karla Maye jsem odrostl. Tohle je velmi známý film, který si dám jen v nouzi nejvyšší. Mně to přijde celé neskutečně naivní až dětinské. Prožitek prakticky žádný. Děj se točí kolem pokladu nedozírné hodnoty ukrytého kdesi v nepřístupných horách. Mezinárodní obsazení, kvalitní dabing a připomínka toho, co letělo kdysi v našich kinech, ale můj vkus to rozhodně není. 50% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (76)

  • Kniha Karla Maye, podle které je snímek natočen, se jmenuje „Poklad ve Stříbrném jezeře“, protože poklad je v ní ukryt v chodbě pod hladinou jezera. Tvůrci filmu se ale rozhodli umístit poklad do jeskyně nad jezerem a zvolili proto název Poklad na Stříbrném jezeře. (Terva)
  • Indiány hráli obyvatelé vesnice Plitvička Jezera. (mar48)
  • Lex Barker (Old Shatterhand) i Pierre Brice (Vinnetou) milovali rychlé vozy, a tak se jednou pustili poblíž řeky Rijeka do automobilového závodu. Vůz Brice Facel Vega však dostal při předjíždění smyk a narazil do mostního zábradlí, od kterého se odmrštil přímo na protijedoucí kamion, který ho vystřelil přímo na strom. Brice naštěstí z auta vypadl a vyvázl jen s povrchovými zranění. (mar48)

Súvisiace novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (viac)

Reklama

Reklama