Reklama

Reklama

Poklad na Striebornom jazere

  • Československo Poklad na Striebornom jazere (viac)
Trailer 2

VOD (1)

V tajomnej jaskyni je ukrytý rozprávkový poklad, ktorý Indiáni už po stáročia chránia pred akýmkoľvek votrelcom. Chamtivý bandita Cornel so svojou bandou sa rozhodne, že sa pokladu zmocní, na scéne sa však objavia Winnetou, Old Shatterhand a skupinka ich priateľov, aby im v tom zabránili. Film Poklad na Striebornom jazere vznikol ako prvá snímka zo série veľmi úspešných adaptácií dobrodružných románov Karla Maya a stal tak pri zrode dodnes úspešného fenoménu šesťdesiatych rokov. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (590)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Všetci film vychvaľujú a ja sa musím pridať. I keď už nie som priaznivcom tejto série a dal sem len priemer, film ma bavil a príjemne som strávil každú chvíľku.Toto je možno aj najlepšia časť, skvele natočená a zahraná. Všetky indiánky s Vinnetuom sú filmy môjho detstva. V našich detských očiach to bolo úplne fantastické a úchvatné. Dnes na to samozrejme pozeráme s nadhľadom, ale svoje čaro to nestratilo ani po toľkých rokoch a ja sa rád k tomu vraciam, aspoň na chvíľu, do tých bezstarostných a skvelých rokov môjho detstva. Dobrodružná klasika, ktorá až na pár výnimiek potvrdzuje pravidlo, čo je natočené prvé, to je najlepšie. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružným filmům s hrdiny z knih Karla Maye jsem odrostl. Tohle je velmi známý film, který si dám jen v nouzi nejvyšší. Mně to přijde celé neskutečně naivní až dětinské. Prožitek prakticky žádný. Děj se točí kolem pokladu nedozírné hodnoty ukrytého kdesi v nepřístupných horách. Mezinárodní obsazení, kvalitní dabing a připomínka toho, co letělo kdysi v našich kinech, ale můj vkus to rozhodně není. 50% ()

Reklama

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Naprostá klasika westernu a dobrodružného filmu na které je vidět, že jde natočit krásný film i bez počítačových efektů. Film má skvělou atmosféru i díky nádherné krajině a skvělé hudbě. Hrdinové jsou dost uhlazení a bezchybní dobráci, ale co, když na něčem vyrostete vryje se vám to do paměti a ani vám to nepřijde jako pohádka. Skvělý film, který je legendárně obsazený. Jasných 100% :) ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o velmi vydařenou Mayovku. Jako dítě jsem filmy s Vinnetouem a Old Shatterhandem zahlédl v televizi, ale nějak podrobněji jsem si je nepamatoval. A tak jsem se rozhodl znovu zkouknout všechny filmy s Vinnetouem, aby se mi vryly do paměti. Co musím ocenit nejvíce je hudba, která je velmi krásná. Líbily se mi též lokace, kostýmy, ale i scénář a režie. Opravdu vydařený western. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Kult a zároveň jeden z filmů mého dětství, který neztrácácí kouzlo ani po dvaceti (od svého vzniku dokonce padesáti) letech a desítkách zhlédnutí. Westernový klenot.:-) Velká pětka podle oblíbenosti: "Vinnetou", "Poklad na Stříbrném jezeře", "Vinnetou: Poslední výstřel", "Vinnetou: Rudý gentleman" a "Old Shatterhand". ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (76)

  • Ve scéně, kde Cornel (Herbert Lom) se svými muži okupuje Butlerovu farmu a chystá se na ní zaútočit, prochází kolem dvojice trampů, z nichž jeden se zasměje a pronese: "Chytrá hlava ten náš Cornel", přičemž za nimi napravo v dáli projíždí autobus s turisty. (MartinM)
  • V scéne, ktorá sa odohráva v bare a nasleduje za scénou, kedy Vinnetou (Pierre Brice) a Old Shatterhand (Lex Barker) nájdu stopy po prepadnutí, môžeme na jednom z prítomných mužov vidieť, že má na hlave šiltovku a okuliare. (PinkButterfl)
  • Za prvých 12 mesiacov videlo v bývalom Československu film v kinách vyše 6 miliónov divákov. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (viac)

Reklama

Reklama