Reklama

Reklama

Winnetou - Posledný výstrel

  • Československo Vinnetou III. - Posledný výstrel (viac)
TV spot

Mier medzi Indiánmi a bielymi tvárami, o ktorý sa urputne snažia Winnetou (Pierre Brice) i Old Shatterhand (Lex Barker), stojí na vratkých nohách. Bandita Rollins (Rik Battaglia) zasieva medzi znepriatelené strany nezhody. Náčelník Apačov Winnetou a jeho brat biela tvár Old Shatterhand sú jedinou a poslednou nádejou na mier. Winnetou musí presvedčiť kmeň Jicarillov o nutnosti ustanoviť pokoj zbraní. No počas toho, ako fajčia fajku mieru, je náčelníkov syn prebodnutý nožom Apačov. Pokrvných bratov môže zachrániť pred mučiarenským stĺpom iba Sam Hawkens (Ralf Wolter). Zabrániť vojne sa zdá byť v tejto chvíli nemožné... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (382)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je můj nejoblíbenější film ze všech Mayovek (možná to vyzní trochu cynicky, když právě v tomto díle Vinnetou zemře, ale nemyslím to tak). Ten plný počet si tu nemůžu odpustit, poněvadž když jsem film viděl poprvé, tak jestli si dobře vzpomínám, bylo mi opravdu do breku (což se mi asi u žádného jiného westernu nestalo). ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ukončenie série v súlade s knihou, pričom hoci tá dobrodružno-akčná stránka tu nebola tak silná, ale bola veľmi silná emočne, samozrejme hlavne v súvislosti so záverom. Zároveň dôkaz toho, že ohnivá voda ničí úsudok v každom národe. A kto vie, čo zničilo úsudok dnešným progresívcom, ktorí v Nemecku prehlásili Vinnetoua za rasistického... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Posledný výstrel v rámci nielen Vinnetouoviek, ale aj všetkých Mayoviek. Názov napovedá, ako asi film skončí, čím ho robí emocionálne najsilnejším, zároveň ale aj najsmutnejším. Ešte že majú tie večné lovištia, aspoň prežívajú život v domnienke, že to najlepšie ich ešte len čaká až po smrti. Som zvedavý, čo by na túto sériu povedali John Wayne s Johnom Fordom. ()

Bones! 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že důstojné zakončení skvělé serie si nezaslouží nic jiného, než plný počet bodů.Když o tom tak přemýšlím, je to dost možná film, u kterého jsem poté, co jsem začal v dětství alespoň trochu chápat, poprvé brečel...Takže i za odhalení schopnosti, film prožívat v plném rozsahu, musím dát za 5*Jak na to tak vzpomínám, už to na mě zase jde:-))) ()

ainny 

všetky recenzie používateľa

Vidím to jako dneska. Kvůli své hubenosti (ach, kde ty loňské sněhy jsou) jsem v ozdravovně a se mnou spousta dalších dětí. V telce padl poslední výstřel a všichni kluci i holky brečí. Zážitek, na který se nezapomíná. Od té doby jsem tenhle film už neviděla. Dokud budu žít, tak pro mě Vinnetou zůstane nesmrtelným, protože navzdory hodnocení už si ho nikdy nepustím. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (38)

  • S návštevnosťou 6 976 160 divákov sa jedná o desiaty najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Vinnetou padá z vodopádů, byl Pierre Brice nahrazen kaskadérem. I tak byla ale ve většině záběrů použita figurína. (mar48)

Reklama

Reklama