Reklama

Reklama

Sila života

  • Česko Síla života (viac)
Trailer

Tri duševne narušené a celkom pomätené ženy, ktorých o rozum pripravil brutálny život pri osídľovaní Divokého západu, putujú krajinou a ocitnú sa až na americkej štátnej hranici. Dopraviť ich naspäť do Iowy nebude ľahké, ale svojrázna Mary Bee Cuddyová (Hilary Swanková) sa podujme splniť túto úlohu aj napriek hroziacim rizikám. Viesť dostavník plný pomätených žien na ceste dlhej 400 míľ by však sama istotne nezvládla, a preto poprosí o pomoc odpadlíka Georga Briggsa (Tommy Lee Jones). Táto svojrázna a nesúrodá dvojica sa musí naučiť spolupracovať za každých okolností a vyriešiť všetky nečakané situácie, čo nebude jednoduché, pretože počas vyčerpávajúcej cesty krajinou čelí neustálym hrozbám a psychickému napätiu. Podarí sa Cuddyovej a Briggsovi doviezť dostavník s neobyčajnými pasažierkami až do cieľa? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (161)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Dobrý sýr, Bobe. Tak proč se nevezmeme?“ Dosti utahaná (až nudná) westernová road movie. Ale není to jen o tempu a délce filmu. Postavy nejsou zrovna dvakrát nejsympatičtější, od některých v něco doufáte a nedočkáte se, u jiných naopak. Hlavní ženská hrdinka byla se zneuctěným hrobem strašně otravná, svým bulením zas hysterická a ten její čin po „večeru touhy“ (taktéž dost zoufalá pasáž) poněkud mimo (a že by mě Hilary v této roli zrovna nadchla, se opravdu říct nedá). Nicméně potom se film začal utápět v čemsi, co snad ani nebylo příběhem a hodně křečovitě a z posledních sil se nakonec doplazil až do finále, o kterém jsem moc nevěděl, co si myslet (a „proměna“ hlavního mužského hrdiny a vůbec jeho chování byly také dosti pochybné). Nevím, jaké byly Jonesovy předchozí snímky, mám na mysli ty, které režíroval či si k nim i sám napsal scénář, tento však silně nedokázal ukočírovat. A užití dánštiny moc nechápu (Sonja by jistě angličtinu zvládla), že by nový westernový trend? (žánrový The Salvation měl dokonce i téměř totožné datum a místo premiéry). Dávám 2*, slabota. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Úvodné zahájenie filmu úplne bez chyby v duchu som si pomyslel presne také filmy mám rád, skutočné a presné snímky kamery urobili na mňa naozaj dojem. Otvorenosť postavy Mary Bee vynikajuco okorenila drsnosť západu a to ako to zvládla H. Swank netreba ani komentovať. V druhej polovici filmu však nastal zlom, keď cesta dostavníka začla byť naťahovaná a nudnejšia. Výraznejší zvrat došiel takmer ku koncu, keď sa mladá Mary vykúpila smrťou, čo zároveň odporovalo jej sľubu o dopravení chorých žien na východ krajiny. Tiež som čakal nejaké vysvetlenie prečo sa tie ženy zbláznili a nejak mi nesadlo, že zo starého, egoistického chlapa sa zrazu stal samaritán. Film hodnotím na 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých westernov, v ktorých sa vlastne nič nedeje a človek sa len nudí, ale stále čaká, že sa niečo už musí stať. Bolo tomu tak aj tu a po hodine a štvrť nasledoval zaujímavý zvrat a všetko začalo byť zaujímavé a pútavé. Hovoril som si že tú bláznivú postavu, ktorú hral Tommy Lee Jones si nemôžem obľúbiť, ale práve po tých 75tich minútach sa tak začalo diať. Konečne tam neboli len suché prašné prérie bez jediného stromu a bol tam aj nejaký ten výstrel, ktorý do westernu patrí. Koniec som úplne na 100% nepochopil, no nechcem spoilerovať. ()

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

Tommy Lee Jones vytvoril skromný western s nezvyčajnými postavami. The Homesman dobre pozná svoje limity a pred divákom sa nestavia do pozície niečoho výnimočného. Práve táto sympatická úprimnosť sa mi pozdávala najviac. Okrem toho ma upútal aj netradičný príbeh Mary Bee Cuddy a Georgea Briggsa odohrávajúci sa na (veľmi drsne vyobrazenom) Divokom západe. ()

kalap 

všetky recenzie používateľa

Film o sile osobnosti, kde Mary, už aj tak duševne načatá sa rozhodne odviesť tri bláznivé ženy a myslí si, že tak naberie znovu strácajúcu sa duševnu pohodu, ale to sa kruto mýlila, lebo číre bláznovstvo žien ju nahlodovalo stále viac a viac a oslobodenie videla v razantnom ukončení toho útrpenia. Jej protiklad bol Georgea Briggse vnútorne veľmi silný, ktorého blaznovstvo žien vôbec nerozhodilo a ked sa rozhodol ich opustiť, ženy sa vybrali za ním, lebo cítili jeho nezlomnosť. Svoju úlohu splnil, zdravo sa opil zatancoval si a zaspieval. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama