Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím jestli není lepší se tentokrát vyhnout hodnocení s tímhle kouskem si fakt nevím rady.:-))) Někdy mně vyloženě nebavil a štval a někdy byl skvělý. Jak už zde bylo řečeno škoda že film nezůstal v duchu scének na lodi.:-) Žádný domorodci tam nebyli potřeba a Terence Hill podle mně taky ne v tomhle filmu měl být Bud Spencer sám. Protože scény kde je na své lodi se svým papouškem a fazolkama jsou opravdu skvělé (Marmeláda zdraví dává! Jo a já tě o něj připravím!) Jenomže co opustili loď a objevili domorodci to šlo dolu. Ale ne nebylo to špatné třeba po čase hodnocení o jednu hvězdu zvýším. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tych po kazdej stranke priemernych filmov dvojky Spencer/Hill. Zapletka by este usla. Po uvodnych peripetiach sa dá nedobrovolne ústredná dvojka dokopy, aby spolu isla hladat na ostrove stary poklad. Lenze epizodky, ktore zazivaju su dost nenapadite a nudne. Najprv su prilis dlho spolu sami na lodi, kde sa dá ťazko vymysliet nieco zaujimave a potom ked sa dostanu na ostrov, tak to mimo par bitiek tiez nicim nezaujme. Zaporaci su tentoraz nevyrazni. Jednu skupinu tvoria mafiani, ktorym Hill dĺži peniaze, takze vlastne idu po nom opravnene a druhu bandu tvoria pirati v gay sado maso kostymoch, ktori zneuzivaju miestnych indianov. Uz k tomu chybala len hudba od Village People a bolo by to dokonale gay. Namiesto nej tu je nevyrazny hlavny motiv, ktory si na druhy den vôbec nepamätam. No a bitky boli pre mna tiez sklamanim. Sice sa dockame dvoch velkych hromadnych bitiek, ale choreograficky su priemerne. Najhorsi je ale timing, kedze velmi casto vidno, ze sa mlati vzduchopazdno a udery dopadaju desiatky centimetrov od superov. No a obcasne zrychlovanie pohybov pôsobi tiez otravne. Humornych situacii je tiez pomenej, takze vysledkom je absolutny priemer. 5/10. ()

Reklama

Hourec 

všetky recenzie používateľa

Pro mě je to taky kultovka z mládí...jako malej jsem si to pouštěl pořád dokola a obdivoval japončíka ve své pevnůstce, kde měl provizorní obranný systém z pušek a provázků XD . Ale jinak skvělý film, kde nechybí od každého něco. Na začátku plavba s marmeládou, potom domorodci, piráti a poklad...a nakonec Budův výraz při odevzdávání pokladu "hromada peněz" americkým vojákům při zjištění, že bankovky nejsou falešné, ale práve :D!!! 97% ()

AxelWers 

všetky recenzie používateľa

Bud Spencer a Terence Hill sú geniálnou dvojicou, ktorá si zahrala vo veľa dobrých filmoch, ale tuto sa akosi nepodarilo nadviazať na úspešnú tradíciu. Filmy s nimi bývajú často prešpikované srandovnými hláškami a bitkami, ale v tomto prípade to bol podľa mňa nedostatkový tovar, neviem, žiadnej akcii som akosi neprišiel na chuť, proste mi to nesadlo. ()

nogi 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů se Spencerem a Hillem, jako malí jsme jejich filmy ohrávali pořád dokola... Moc se líbí ta písnička, vykreslení padouchů (i když prostě jen na dětské úrovni), ale i domorodců a dvou hlavních hrdinů. Kdo neviděl tuhle komedii, je pro mě ztracený případ filmůvého znalce... :) ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Japonský tank, který byl ve filmu použit, byl postaven pouze pro film. Není to model ani replika skutečného tanku. (NiaWolf)
  • Po převlečení obou hrdinů do uniforem USA z druhé světové války má Rosco Frazer / Steinberg (Terence Hill) na uniformě označení USAF. Ovšem USAF vzniklo až po válce v roce 1947. (Untentrauer)
  • Hipodromem, kde Alan Lloyd (Terence Hill) pravidelně prohrává peníze, je závodiště Hialeah uprostřed stejnojmenné čtvrti v Miami. (999.9)

Reklama

Reklama